VALIKKO
15.2.2019 10:07

Kaapit järjestykseen Orthexin SmartStore Classic säilytyslaatikoiden avulla

Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group

 

Niin kuin jo aiemmin mainitsin, niin tämän vuoden teemani sisustuksen osalta on kaappien järjestely sekä tavaroiden karsiminen, ja sitä olen viime aikoina muun siivoamisen ohessa jonkun verran jo tehnytkin. Ihan KonMarin mittoihin en usko pääseväni, enkä sitä tavoittelekaan, mutta haluan, että jatkossa tavaroilla on selkeät paikat, jotta siivoaminen sekä tavaroiden löytyminen helpottuvat.

Kuin tilauksesta sain yhteistyöehdotuksen Orthexilta. He halusivat tarjota järjestelyn avuksi läpinäkyviä SmartStore Classic laatikoita, joilla saisin kaappeihin järjestystä. Hetken mietittyäni tajusin kodinhoitohuoneen olevan sopiva paikka aloittaa kaappien järjestely ja käyttää apuna  SmartStore Classic säilytyslaatikoita. Mietin tarkkaan, mitä haluan jatkossa kodinhoitohuoneen kaapeissa säilyttää, ja piirsin paperille suunnitelman tavaroista, niiden paikoista sekä laatikoista, joita tarvitsen.

 

Alkutilanne

 

Orthex Orthex Orthex

 

Sanokaa, että jollain muullakin kaappien sisältö näyttää tältä? Erinäisiä tavaroita on tungettu sinne, mihin ne mahtuvat, ja kun jotakin yrittää etsiä, kaikki tippuvat päälle. Koska tavaroilla ei tosiaan ollut paikkaa noissa kaapeissa, niihin alkoi pikkuhiljaa kertyä kaikenlaista tarpeetonta ja sinne kuulumatonta. ”Poissa silmistä, poissa mielessä” on ärsyttävästi yksi paheistani. Kun ulkoisesti järjestys on kunnossa kotona, niin en ajattele kaappien sisältöä vaan annan niiden olla, kunhan ovet pysyvät kiinni eikä mitään tarvitse etsiä.

Palatakseni järjestelyyn, mietin tosiaan tarkkaan tavaroille järkevät paikat ja laitoin kierrätykseen tai eteenpäin tavarat, joille ei enää ollut käyttöä. Meidän kodinhoitohuoneessa tapahtuu paljon, ja tila ei kuitenkaan ole järin suuri, joten tarkkaan mietityt paikat tavaroille auttavat pitämään järjestystä paremmin yllä. Kodinhoitohuoneessa säilytetään niin lasten ulkovaatteet, kengät kuin siivoukseen käytettävät välineetkin. Lisäksi siellä pestään pyykkiä ja kuivataan märkiä ulkovaatteita.  Yksi iso kaappi on jo pyhitetty lasten ulkovaatteille, kengille ja asusteille. Alakaapeista löytyy lisää kenkiä (tiedän, meillä on aivan liikaa kenkiä), pullojen kierrätys sekä koiran ruokaa. Yläkaappeihin halusin epämääräisen tavaran sijaan säilöä pyyhkeet, jotka aiemmin olivat meidän makuuhuoneen lipastossa sekä lääkkeet. Muutaman laatikon pyhitin tilpehöörille, jota kertyy aina. Pesutornin päälle mahtuivat kivasti talous- ja vessapaperit, jotka aiemmin olivat kaappien päällä ja vaikeasti saatavilla. Samaan kaappiin likapyykkien päälle järjestelin kestokassit, joita käytetään niin kaupassa kuin harrastuksissakin, siivoustarvikkeet ja -aineet sekä pyykinpesuaineet. Kaikki aihealueet ovat nyt omissa laatikoissaan, jolloin ne on helposti saatavilla ja löydettävissä. Paitsi, että kaapit näyttävät nyt siisteiltä kun ne avaa, ne ovat myös äärimmäisen kätevät, kun tarvitsee jotain tiettyä tavaraa.

 

 

Lopputulos

 

Orthex Orthex Orthex Orthex Orthex

 

Tajusin itsekin vasta kuvien kautta, kuinka suuri muutos kaappien sisällä oikeastaan tapahtui. Sain hävitettyä kaikki epämääräiset purkit ja pullot sekä tarpeettomat tavarat, joille itselläni ei ollut enää käyttöä. Suoranaista roskaakin kaapeista lähti yhden ison pussillisen verran. Minusta on nykyään ihana avata nämä kaapit, ja ottaa sieltä tarvitsemani tavara, sillä tiedän tasan tarkkaan mistä sen löydän.

Kaappien lisäksi sijoitin muutaman kannellisen laatikon näkysälle lasten pipoja, hanskoja ja villasukkia varten. Edelliset kannettomat ja vähän liian isot laatikot tipahtelivat tasolta jatkuvasti. Meidän 1-vuotiaan mielestä parasta tällä hetkellä on pukea päälleen eri asusteita, joten lähdön hetkellä pipoja ja hanskoja metsästettiin eri puolilta taloa. Nyt mittasin tason tarkkaan ja asettelin siihen neljä pienempää, kannellista laatikkoa, jolloin jokaisella lapsella on oma laatikko, josta saa helposti napattua pipon päähän lähtiessä, mutta jonka kantta pienimmäinen ei saa vielä aukaistua. Lisäksi laatikot pysyvät tason päällä paremmin eikä tippuneita koreja tarvitse olla jatkuvasti keräämässä.

 

Orthex Orthex Orthex

 

SmartStoren säilytyslaatikot ovat siitä hyviä, että ne ovat läpinäkyviä, jolloin pystyy heti näkemään, mitä laatikko sisältää. Kannet- ja laatikot ovat jämäkkiä ja ne on helppo nostaa hyllyltä alas. Laatikoiden avulla tavarat saa helposti pidettyä omilla paikoillaan, eivätkä ne ala seilaamaan kaapissa eri paikkoihin. En aiemmin ollut ajatellutkaan, että järjestelisin kaapit laatikoiden avulla, ajattelin, että hyllyt riittävät. Mutta miten väärässä olinkaan.

 

Orthex Orthex

 

Joskus pienet asiat helpottavat arkea valtavasti. Ei meidän kodinhoitohuone edelleenkään näytä jatkuvasti tältä. Varsinkin silloin, kun lapset tulevat kotiin, heitetään vaatteet tyylikkäästi keskelle lattiaa. Mutta nyt ne on helppo kerätä lattialta, ja laittaa omille paikoilleen, ja aikaa kuluu huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Lisäksi, jos tarvitsen jotain tiettyä, löydän sen helpommin kuin ennen eikä tarvitse penkoa kaikkia kaappeja lävitse. Kodinhoitohuoneen järjestely inspiroi jatkamaan muihinkin huoneisiin, ja tulen varmasti käyttämään näitä Orthexin säilytyslaatikoita myös muiden kaappien järjestämiseen. Sormet syyhyää jo päästä esimerkiksi niin kutsutun ”raksalaatikon” kimppuun, jossa ajattelin järjestellä nyt pitkin laatikkoa lojuvat ruuvit, naulat ja mutterit pieniin läpinäkyviin laatikoihin.

 

Orthexin tuotteisiin pääset tutustumaan vielä paremmin täältä.

 

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.