VALIKKO
7.12.2016 20:21

Kauniit kattaukset joulupöytään *ARVONTA*

Kaupallinen yhteistyö: Plantagen

Tämän postauksen idea lähti siitä, että halusin tehdä upean, jouluisen kattauksen, ymmärsin kuitenkin realiteetit ja tajusin, etten pysty siihen itse. Niinpä pyysinkin taitavaa ystävääni Maiju Kainulaista apuun. Lähtötilanne oli siis se, että teemme yhden kauniin joulukattauksen, jonka kuvaan blogiin. Ideoita alkoi kuitenkin tulemaan vauhdilla ja loppujen lopuksi päädyttiin neljään eri tyyliseen kattaukseen. Ja kaikki tämä laajeni vielä siihen,että pyysimme Plantagenia mukaan, ja hehän lähtivät. Kukat ja kasvit sekä osa koristeista on siis saatu Plantagenilta. Joten tässä teille olkaa hyvät, neljä erilaista joulukattausta. Parasta tässä kaikessa on vielä se, että te rakkaat lukijat pääsette äänestämään suosikkianne sekä osallistumaan huikeaan arvontaan. Joten lukekaahan ohjeet vielä lopusta. Kaikki neljä kattausta ovat siis Maiju Kainulaisen käsialaa.

 

Kattaus nro 1. Perinteinen kattaus

Tämä kattaus on se perinteisistä perinteisin. Punaista, valkoista ja vihreää havua. Kattauksessa on käytetty havun lisäksi myös joulutähtiä* sekä ilexiä*, jonka punaiset marjat sopivat tuomaan jouluista ilmettä kattaukseen. Myös punaiset astiat, kynttilät sekä joulukuusenkoristeet* tuovat jouluntuntua. Kattauksessa on luotettu valkoiseen pellavaliinaan ja väriä on tuotu perinteisellä kaitaliinalla. Tässä kattauksessa yhdistyvät mutkattomasti vanha ja uusi, ja ne sulautuvat yhteen riitelemättä lainkaan keskenään. Selkeää ja kaunista.

 

 

Kattaus nro 2. Moderni kattaus

Seuraava kattaus on edellisen vastakohta. Se on hyvin moderni ja perinteisten jouluvärien kaavaa on rikottu mustan ja valkoisen yhdistelmällä. Valkoiseen on tuotu kontrastia mustalla, ja väriä kattaukseen vihreillä kasveilla sekä kuparin ja betonin sävyillä. Tässä kattauksessa on kasveina käytetty eucalyptuksen, korokian* ja hopealangan* oksia sekä valkoisia hyasintteja*. Mustat joulukuusen koristeet*, mustat kynttilät ja tuikkukipot* sekä mustat kaitaliinat luovat hyvin kontrastia. Musta, jalallinen Laurie amppeli* on aivan ihana niin tuollaisena kynttilälyhtynä kuin viherkasvin pitopaikkanakin ja sopii myös tähän jouluiseen kattaukseen erinomaisesti. Tämä kattaus on kaiken kaikkiaan erittäin raikas, ja huolimatta runsaan mustan käytöstä, ei kattaus ole yhtään synkkä.

 

Kattaus nro 3. Rustiikkinen kattaus

Tässä kattauksessa pääosassa ovat vanhat ja elämää nähneet elementit; vanha kahviastiasto, vanhat hopeiset kynttilänjalat, luonnonmateriaalit, ruosteiset metallitölkit, harmaantunut, vanha puu sekä pullonkorkit. Miten kauniin kattauksen voikaan saada aikaiseksi esimerkiksi mummolan vinttejä kaivellessa. Valkoiset tulppaanit*, ruusut* ja hyasintit* sekä muut valkoiset elementit tuovat kivasti raikkautta kattaukseen. Pellavainen pöytäliina luo kattaukselle rustiikkisen, vanhan-ajan tuntua henkivän pohjan.

 

Kattaus nro 4. Elegantti kattaus

Tässä kattauksessa on pääasiassa läpinäkyviä elementtejä. Onneksi jätimme tämän kattauksen viimeiseksi, sillä pimenevä ilta toi aivan oman tunnelmansa tähän kattaukseen. Läpinäkyvä lasi, vesi sekä kynttilät luovat aivan ihanan hempeän valon, joka siivilöityy kauniisti läpinäkyvien elementtien lävitse. Tällaisen kattauksen voisi aivan hyvin luoda myös uuden vuoden pöytään tai se olisi ollut tarpeeksi arvokkaan oloinen myös eilen vietettyyn itsenäisyyspäivään, muutama sininen elementti ja se olisi ollut siinä. Kattauksessa on käytetty Iittalan kastehelmiastioita, tyhjiä lasipurkkeja ja pulloja sekä hopeisia kynttilänjalkoja. Kasveina valkoiset tulppaanit*, ruusut*, hyasintit*, karhunheinä* sekä ihanasti kimalteleva hernesypressi*.

Siinä neljä kaunista kattausta ja nyt sinä pääset valitsemaan oman suosikkisi. Äänestämään pääset tällä kertaa niin täällä blogin puolella kuin Facebookissa ja Instagramissakin. Minkä vain itsellesi helpoimmaksi koet. Äänestämällä jostakin näistä kolmesta kanavasta, osallistut arvontaan, jonka palkintona on Plantagenin 20 euron lahjakortti! Sillä saa vaikka kauniit kukat ja koristeet oman joulukattauksen luomiseen.

Blogissa osallistut arvontaan äänestämällä suosikkikattaustasi kommenttikentässä. Kerro myös perustelut, miksi kyseinen kattaus on sinun valintasi. Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, jotta voiton osuessa kohdallesi, saadaan palkinto toimitettua perille.

Facebookissa pääset osallistumaan arvontaan kommentoimalla tähän Kotitalosta -Facebooksivuilta löytyvään julkaisuun oman suosikkikattauksen perusteluineen, ja tykkäämällä Kotitalosta -sivustosta sekä Plantagen Finland -sivustosta. (Erilliset ohjeet löytyvät vielä Facebookin puolelta.)

Ja Instagramissa arvontaan osallistuu kommentoimalla tähän julkaisuun oman suosikkikattauksen perusteluineen, tägäämällä kaksi kaveria sekä seuraamalla @kotitalosta_maria ja @plantagenfinland. (Erilliset ohjeet löytyvät vielä Instagramin puolelta.)

Kaikkien osallistujien kesken siis arvotaan Plantagenin lahjakortti, joka on arvoltaan 20 euroa. Lahjakortti kelpaa kaikissa Suomen Plantageneissa. Lisäksi eniten ääniä saaneesta kattauksesta julkaistaan vielä uusi oma postauksensa runsaiden kuvien kera. Joten nyt kannattaa osallistua ja vaikuttaa!

Arvonta alkaa NYT ja päättyy keskiviikkona 14.12 klo 23.59.

 

*Kukat sekä osa koristeista Plantagenista.

 

Kommentit

 • Sari

  Tykästyin itse moderniin kattaukseen sen yksinkertaisuuden takia. Värien puolesta elegantti kattaus oli myös kaunis, mutta tavaraa oli vähän liikaa omaan simppeliin makuun 😀

   0
 • Airiina

  Minulle, itsekin suosin tätä kattausta usein eli 3. Rustiikkinen kattaus. Minulta löytyy vaalea beige pellavaliina joka on todella vanha, sen laitan ja siihen alan kattaa vanhoja astioita, ulkoa haen aika paljon kattausmateriaalia, pakasteesta otan pihlajanmarjaterttuja, puolukanvarpuja ja laitan ne juuri ennen kuin käymme pöytään.

   0
 • Anniina

  Ihania kaikki! Mutta lemppari on 3 eli rustiikkinen kattaus. Siinä on ihanaa maanläheisyyttä ja silmää miellyttävät, harmoniset sävyt 🙂

   0
 • KM

  Elegantti kattaus on juhlavin.

   0
 • Pimassou

  4. eli elegantti kattaus. Miellyttävä, rauhallinen ja juhlava tunnelma.

   0
 • Mummo ja koira

  Kolmas eli rustiikkinen kattaus on mieleiseni, siinä on kotoisuutta, rauhallisuutta, tunnelmaa.

   0
 • Sanna

  3. eli rustiikkinen kattaus. Siinäkin on somisteita pikkuisen liikaa omaan makuun, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että tunnelma olisi sekava. Tällaisessa pöydässä olisi mukava viettää joulua. 🙂

   0
 • Elina

  Numero 4 on suosikkini! Valkoiset tulppaanit, hyasintit on kauniita ja lasiset astiat tuo juhlavuutta.

   0
 • Riiti

  Numero 4, todella juhlava kauniine astioineen ja valkoisine kukkineen.

   0
 • Anselmi

  Jokainen kattaus näyttää siltä miltä juhlallisen kattauksen kuuluisi näyttää… vaikea oli valinta mutta itse suosin numeroa.2

   0
 • anna s.

  Moderni kattaus oli parhain, sillä se kuvasi eniten myös omaa tyyliäni 🙂

   0
 • Ellinas

  OOh, nro neljä – Elegantti kattaus, juuri oikeat värit ja sitä juhlavuutta mitä jouluna tarvitaan <3

   0
 • Miukkis

  Suosikkini on nro 1 eli perinteinen kattaus. Kattauksesta välittyy mielestäni parhaiten joulun tunnelma ja joulun värit on hyvin edustettuina.

   0
 • Ilopilleri

  Suosikkini on numero 3. Kattaus on ihanan luonnonläheinen ja eläväinen, ja se luo ympärilleen kodikkaan tunnelman.

   0
 • tinttus

  Minun suosikkini on ehdottomasti no: 1. Siinä on joulun tunnelmaa todellakin, vanhoihin ei uppuoa mikään niin hyvin kuin joulunvärit.

   0
 • Annika.J

  Perinteinen kattaus oli eniten mieleeni sillä se toi aitoa joulun tunnelmaa ja joulun värit olivat ihanasti esillä 🙂

   0
 • salli

  Mukaan arvontaan ja minun mielestä numero 2 moderni kattaus oli kaunein
  Heti vaan siitä tykkäsin kun näin.

   0
 • Satu

  Kaikkihan nämä oli upeita! Eniten silmää hiveli kattaus nro 3.

  Kiva että ootte Maijun kanssa yhteyksissä, moikataan kun tapaillaan täällä lapsuuden maisemissa.

  Oikein hyvää Joulun odotusta koko teidän perheelle

   0
 • Maiski

  Modernikattaus 🙂 sopii hyvin meidän sisutukseen muutenkin ja pidän itse tummista väreistä ehkä siihenkin voisi sotkea ripauksen punaista…

   0
 • MarjaKoo

  Rustiikki, kauniin tunnelmallinen ja maanläheinen. Niin kotoisa

   0
 • manna

  Perinteinen oli suosikkini:)

   0
 • BIKKE

  Ai kauhia!! no:2 oli suosikkini. Pidin erityisesti koristeiden sijoittelusta.Ei haittaa seurustelua.. Kauhia siksi että kaiken tyylitajuni mukaan minun olisi pitänyt pitää no:kolmosesta 🙂

   0
 • tiina

  Kaikki ovat ihania mutta 3 loi tunnelmaa kivasti 🙂

   0
 • JennaO

  Numero 1 eli perinteinen kattaus on eniten minun mieleeni 🙂

   0
 • Helena L

  Nro 2, moderni kattaus. Raikas kattaus ja tarjottaviakin mahtuu pöytään hyvin.

   0
 • Päivi

  Aivan ihania kuvia ja kattauksia! Jos päädyn jouluksi koristelemaan pienen baaripöytäni niin aion apinoida 4. Kattausta, eli elegantti kattaus 🙂

   0
 • Liisa

  Kaikki näyttivät hienoilta. Olen hyvin perinteisten asioiden kannattaja joten ykkösen kohdalla ajattelin, että tämä. Jouduin kuitenkin kallistumaan rustiikkisen eli nro 3 kannattajaksi. Kauniit, harmoniset ja maanläheiset sävyt sekä luonnonmateriaalien käyttö kolahtivat.

   0
 • Sanni

  Kattaus numero neljä on eniten minun mieleeni. Rakastan kauniita lasiastioita ja nuo kukat tuovat ihanan lisän!

   0
 • tiiu

  Numero 1. Perinteinen on vaan kaunista.

   0
 • piitu

  4. Kaunis vaikkei ehkä sovi omaan kotiin. Valitsen silti sen.

   0
 • Marika

  Moderni kattaus on minun makuuni. Tyylikkäin ja selkein.

   0
 • Ninnu

  Numero neljä oli yllättäen suosikkini. Luulin modernin kattauksen voittavan helposti, mutta tuo viimeinen kattaus oli täydellinen (yksinkertaisesti tyylikäs).

   0
 • Nimetön Leena

  Kattaus 1 eli Joulunpunainen. Se nyt vaan kuuluu Jouluun, että on paljon punaista.

   0
 • Hlj

  Äänestän perinteistä kattausta, vaikka kaikki noista kyllä olivat erityisen upeita. Enpä ole koskaan noin huolella koristelluissa pöydissä istunutkaan, enkä oikeastaan nähnytkään.

   0
 • Juhtimus

  Suosikkikattaukseni on nro 3, koska on niin mielenkiintoisen ja runsaan näköinen kasveineen.

   0
 • nelliina

  Kolmonen eli rustiikki kattaus on mulle mieluisin 🙂

   0
 • VictoriaV

  Nro 1, perinteinen ja punainen kuuluu jouluntunnelmaan 🙂

   0
 • ansu88

  Pidin eniten numerosta 3. Siinä oli jotain uutta ja samalla hyvin perinteistä onnistuttu sekoittamaan toimivasti.

   0
 • Henna28

  Elegantti kattaus on suosikkini, itse katan usein Perinteisesti koska pienten lasten kanssa se tuntuu luontevalta.

   0
 • Ansa-Maria

  Mietin pitkään rustiikkisen ja modernin välillä, mutta nyt taitaa moderni voittaa: tykkään siinä yksinkertaisesta, selkeästä asettelusta, joka ei vie tilaa seurustelulta ja ruuatkin pääsevät oikeuksiinsa. Lisäksi siinä on käytetty minun tämänhetkistä lempikukkaa, eukalyptusta 🙂

   0
 • hilkka

  Moderni kattaus oli hienoin, sillä se kuvasti eniten myös omaa tyyliä.

   0
 • Riikka

  Kolmonen ja nelonen on lemppareita. Ehkä tuota nelosen tyyliä on kuitenkin katseltu jo niin pitkään, että kallistun siihen kolmoseen, jossa on ajankohtaiset maanläheiset sävyt.

   0
 • Miia

  Rustiikkinen kattaus on suosikkini: lämmin ja kotoisa, mutta kuitenkin erilainen kuin peruspunainen joulu!

   0
 • Hannnna

  Kattaus nro 4. Maanläheinen, mutta moderni!

   0
 • Niina

  4 on suosikkini näistä. Ihana juhlallinen ja kaunis.

   0
 • Susanna

  Ehdottomasti 1 kattaus eli perinteinen. Punainen kuuluu minusta jouluun ! Ja en henk. kohtaisesti ymmärrä noita muita kattauksia, ei näytä jouluisilta. Kotinikin on koristeltu hyvin perinteisesti, punaista, vihreää, kultaa, valkoista.. Ne ovat joulun värit 🙂

   0
 • Maarit

  Rustiikkinen kattaus kolahti ehkä parhaiten nyt, sillä tuntuu, että sen pystyisin toteuttamaan helpoiten tänne kotiin. Kauniita olivat kaikki!

   0
 • Tii

  Numero 3, koska se on maanläheisin ja tyylikkäin.

   0
 • sini

  1. kattaus on hienoin, koska se jouluinen.

   0
 • ria

  Kauniita kaikki, mutta omaan makuun oli moderni 2 mieluisin.

   0
 • Saija

  1. Kattaus on paras, se on ihanan perinteinen ja houkuttelee pöytään. Lisäksi kattaus on rento jolloin joulupöydän antimista on parempi nautiskella.

   0
 • maikki

  ensin olin varma että kattaus nro. 2, mutta sitten lopussa tulikin vastaan 4 ja kyllä sanon sen. Jotenkin herkkä ja kevyt, ja kastehelmi <3

   0
 • ninna

  perinteinen kattaus, jouluun kuuluu perinteet ja olen siitä tyylistä tykännyt. punainen on joulun väri.

   0
 • Eeva

  nro 4 on suosikki, kaunis ja juhlava

   0
 • Peppi

  Ehdottomasti Rustiikkinen on minun makuuni eniten, suosin sitä itsekin ja mainittakoon, että lempiravintolani on sellainen jossa on paljon vanhaa esillä, minusta ruokailuvälineetkin olivat vanhaan aikaan hienoja, maskuliinisia.

   0
 • Jasmine

  Numero 4. Astiasto on niin kaunis.

   0
 • Tarja

  Numero 3, rustiikki kattaus. Perusteluina: kaunis, lämmin, sydämellinen.

   0
 • Minna Rajala

  Moderni kattaus! Oon perinteisen ystävä, mutta moderni oli niin toimiva ja hyvällä tavalla erilainen ja omaperäinen. Todella hienoja kaikki kylläkin!

   0
 • H

  Nro 1. Ihana layout. Hehkuvat värit.

   0
 • Suvi

  Ehdottomasti tuo elegantti! Aivan todella upea kattaus. Osaisipa itsekkin tehä tuommoisen kattauksen!

   0
 • Minna

  Kattaus 1 perinteinen oli kyllä ihanan jouluinen! Ei liikaa tavaraa pöydällä 🙂

   0
 • Tytti

  Kattaus numero 3 oli kaunein 🙂

   0
 • Anna

  4. Kattaus on todella kaunis! Pidän vaaleista sävyistä, joten viimeinen miellytti omaa silmääni eniten! 🙂

   0
 • Misteli

  Rustiikkinen kattaus! Sopii mielestäni tämän vuotisen joulun tunnelmiin <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.