VALIKKO
22.2.2019 12:45

Keittiö uusiksi pienillä muutoksilla

Kaupallinen yhteistyö: Puustelli

Vihdoin ja viimein sain muokattua kuvat meidän keittiön muutoksesta. Kyseessä on siis Puustellin keittiö vuodelta 2013 eli vuodelta, kun talomme on valmistunut. Rakentamisen aikaan pääsimme itse vaikuttamaan keittiöön ja muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa oman maun mukaan. Halusin tuolloin ehdottomasti korkeakiiltoiset, valkoiset kaapistot huomaamattomilla vetimillä. Tuolloin 6 vuotta sitten sitä oli jotenkin niin innoissaan ja vähän sekaisinkin kaikista valinnoista, joita piti yhtäkkiä tehdä, että jos tänä päivänä aloittaisin keittiön teon alusta saakka, tulisi siitä hyvinkin erinäköinen. Tällä hetkellä keittiötä ei ollut kuitenkaan tarpeellista eikä järkevääkään lähteä purkamaan ihan atomeiksi, sillä meidän keittiö on kuitenkin ajaton ja kaunis peruskeittiö.

 

Lähtötilanteessa keittiö näytti tältä

Keittiö Keittiö Keittiö

 

Keittiön muutoksessa halusin lisätä keittiön toimivuutta sekä saada aikaan yhtenäisemmän ilmeen. Alunperin avohyllyinä kulmassa toiminut runko vaihdettiin ja siihen asennettiin ovi pomppusalpatoiminnolla, myös aiemmin mikrosyvennyksenä toiminut hylly peitettiin ovella ja mikro sai lähteä. En ole kokenut mikroa tarpeelliseksi, ja kuukauden aikana, joka mikro on ollut poissa, olen kaivannut sitä kerran, kun olisin halunnut lämmittää kauratyynyn. Onneksi tämänkin sai tehtyä lopulta uunissa.

Lisäksi halusin jääkaapin ja pakastimen päällä olevan tyhjän tilan hyötykäyttöön, joten sinnekin asennettiin kaapit. Keittiönaltaan alla oleva kaappi muuttui vetokaapiksi, jonka avulla kierrättäminen on entistä helpompaa. Kierrätysvaunu liikkuu oven mukana, ja se pitää sisällään neljä erillistä astiaa, joihin mahtuvat seka- ja biojätteen lisäksi muovijätteet sekä kierrätyskartonki.

 

Keittiö

 

Myös meidän uuni hajosi, joten samalla sitten vaihdettiin sekin. En oikeastaan pidä enää rosterin värisistä kodinkoneista, joten pienen miettimisen jälkeen päädyttiin valkoiseen uuniin. Vaikka se poikkeaakin nyt muista kodinkoneista, niin mielestäni se istuu kivasti kaappirivistöön luoden ehjän kokonaisuuden.

Uudet kaapit asennettiin Puustellin toimesta, ja se vei ammattilaiselta aikaa muutaman tunnin. Suosittelen ehdottomasti käyttämään asennuspalvelua keittiön asentamisessa, sillä silloin kaapistot tulevat asennettua huolella ja itseltä säästyy niin aika, hermot kuin avioliittokin. Asentajat kuitenkin tuntevat tuotteet, sillä ovat jatkuvasti niiden kanssa tekemisissä ja tietävät, kuinka homma kannattaa hoitaa.

 

Muutoksen jälkeen keittiömme näyttää tältä

Keittiö Keittiö Keittiö Keittiö Keittiö

 

Näillä pienillä muutoksilla keittiön ilme muuttui yhtenäisemmäksi ja uudet ovet tekivät keittiön tunnelmaltaan rauhallisemmaksi. Tykkään kuitenkin, että keittiö on melko pelkistetty, koska se on samassa tilassa yleisen oleskelun kanssa. Vaikka korkeakiiltoiset kaapit eivät enää trendien kärkipäässä olekaan, pidän niistä, sillä tahrojen (joita lapsiperheessä tulee jatkuvasti) pyyhkiminen on todella helppoa. Korkeakiiltoiselle materiaalille tarkoitetun suihkeen sekä talouspaperin avulla saa tahrat pyyhkäistyä ovista nopeasti.

Kannattaa ehdottomasti miettiä tällaistakin vaihtoehtoa keittiöremontille, jos nykyinen keittiö ei miellytä, mutta ei kuitenkaan ole vielä sen ikäinen, että kaipaa täyttä muutosta. Tässä säästyi niin rahaa, luontoa kuin aikaakin.

 

Puustelliin pääset tutustumaan lisää täältä. Sivuilta voit myös maksutta tilata vuoden 2019 Ideakirjan, joka on täynnä upeita keittiöitä.

 

 

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.