VALIKKO
5.9.2016 11:23

Keittiön uusi hylly

Vittsjö hylly

Olen jo pitkään halunnut meidän keittiöön jotain lisätasoa. Jotain, mihin saisin talvella yrttejä kasvamaan, ja mihin mahtuisi kippoja, kuppeja ja kodinkoneita, joita ei tule käytettyä, koska ne on niin hankala saada pois kaapista. Tason halusin ikkunan alle, jotta ne yrtit saisivat valoa, ja niillä saattaisi olla mahdollisuus selvitä talvesta. (kovin optimistinen en uskalla olla, tuntien kasvatustaitoni ja kasteluintoni.)

Vittsjö hylly

Kävimme viikonloppuna Ikeassa, josta olin jo aiemmin katsonut Vittsjö-sarjaa ja mittaillut yhtä hyllyistä meidän keittiöön. Hylly oli muuten juuri sopiva, mutta se oli liian korkea ikkunan alle. Otin riskin, ostin hyllyn ja siitä sitten tehtiin sopivan korkuinen. Rautasahalla parikymmentä senttiä pois, uudet ruuvinreiät poralla ja se on siinä. Juuri sopivan kokoinen lisätaso.

Vittsjö hylly Vittsjö hylly

Ja tykkään. Vähän pelkäsin, että keittiöstä tulisi liian ahdas, mutta kun hylly on paikallaan, ei siltä enää tunnu. Muutama iso kodinkone mahtuu alahyllylle ja ne on tarvittaessa helppo ottaa sieltä käyttöön. Keskimmäinen lasihylly antaa ilmavuutta ja hyllyväli ei tunnu liian pieneltä vaikka siitä se 20 cm hävisikin. Ja kun vielä siiirrän nyt ulkona olevat yrtit ruukkuihin, niin tulee keittiöön (toivottavasti) kivasti lisää vihreää talven yli. Ja mikäs sen kivempaa kuin napsia tuoreita yrttejä maustamaan ruokia.

Vittsjö hylly

Vittsjö hylly

Samalla reissulla Ikeasta tarttui mukaan myös Sinnerligin kannu, joka saa toimittaa meillä kastelukannun virkaa. Sinnerlig mallisto poistuu osittain Ikean valikoimista ja näitäkin kannuja oli jäljellä enää vain muutama, joten pakkohan se oli kotiuttaa. Jos on kiva kastelukannu, niin muistaako silloin kastella kasveja useammin?

Vittsjö hyllyVittsjö hyllyVittsjö hylly

Mitäs pidätte uudesta lisätasosta? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.