VALIKKO
22.1.2019 09:18

Kukat tekevät juhlan – Viherlandian juhlamessut

Kaupallinen yhteistyö: Viherlandia

Juhlat ja kukat kuuluvat yhteen kuin talvi ja pakkanen. Tämä näkyi myös viime viikonlopun juhlamessuilla Viherlandiassa, jossa teemana oli eri juhlien somistaminen kukilla. Samalla kun ulkona mittarin lukemat pysyivät reiluissa pakkaslukemissa, sisällä oli lämmin juhlantuntu. Viherlandian sisälle, Vihertorin eteen oli parkkeerattu upea vanha kuplavolkkari, joka oli koristeltu kauniin kukkakoristein. Kuplavolkkarin vieressä oli silkkikukista loihdittuja pöytäkoristeita ja kimppuja, jotka sopivat niin allergisille kuin vaikka talven juhliin, joissa aitojen kukkien kestävyys saattaa olla koetuksella. Vihertorilta taas löytyi näytteilleasettelijoiden lisäksi catwalk muotinäytöksille sekä floristien taiteilemia kukka-asetelmia.

 

juhlamessut

Kukin koristeltu hääauto

 

juhlamessut

Näyttävät silkkikukkakimput

 

 

Tarjontaa kaikkiin elämän juhliin

 

Esillä vihertorilla olivat mm. Timanttiset, joiden pöydästä löytyi lahjoja eri juhliin ja elämäntilanteisiin. Sormustyyny oli tehty ruusuista, joka on todella näyttävä koriste hääjuhlaan. Teeleidin pöydästä löytyi laaja teevalikoima, ja teemaistiaisia. Iittala esitteli astioita kauniissa kattauksissa. Minna Bake’sin upeita, kukin somisteltuja kakkuja löytyi useastakin pöydästä. Lisäksi kahvila-ompelimo Sauman yrittäjä esitteli palveluitaan juhlien puvuista juhlapaikkaan ja cateringiin, joten yhden katon alta saa kätevästi hoidettua useamman juhlan osa-alueen.

 

juhlamessut

Ruusuista valmistettu sormustyyny

 

juhlamessut

Iittalan kauniit kattaukset

 

juhlamessut

Minna Bake’sin kakkuluomukset sekä pöytäkoristeita kukista.

 

Olipa kyseessä häät, hautajaiset, ristiäiset / nimijuhlat, rippijuhlat, valmistujaisjuhlat, syntymäpäivät tai babyshowerit, kukat kuuluvat asiaan ja tuovat tilaan heti enemmän juhlantuntua. Perinteisten kimppujen ja koristeiden rinnalle floristit tekevät kukista kaikkea aina koruista näyttäviin kukka-asetelmiin. Kaste- tai nimenantojuhlassa lapsen etukirjain voidaan paljastaa kirjaimen muotoisella kukkien täyttämällä pöytäkoristeella. Häissä, vieraiden kuvaamiseen käytettävät kehykset voi koristella kauniisti kukilla, ja kakusta saa näytävämmän ja mielenkiintoisen erilaisilla kukkakoristeilla. Vaihtoehtoja on tuhansia ja nämä messut osoittivat, että floristien käsissä syntyvät ne villeimmätkin ideat, kunhan vain luottaa heidän ammattitaitoonsa.

 

 

Muotinäytös oli floristien taidonnäyte

 

Juhlamessujen muotinäytös esitteli pukujen lisäksi erilaisia vaihtoehtoja juhlien pukukoristeiksi. Rippikuvassa perinteisen yhden ruusun sijaan voi esimerkiksi kuvaan ottaa kokonaisen kimpun tai vaikka kukista tehdyn valtikan. Kaulakorut, rannekorut sekä korvakorut voivat niin ikään olla elävistä kukista tehtyjä tai muuten musta asukokonaisuus muuttuu hetkessä, kun vyötärölle pyöräyttää näyttävän kukkavyön. Miesten perinteisen rusetin voi korvata kukista tehdyllä, ja puvun takin taskuun kiinnitetty kukin tehty koru sai taskun näyttämään siltä kuin se olisi täynnä kukkia. Miksei koko asukin voisi koostua kukista, niin kuin muutaman mallin päällä nähdyt kokonaisuudet, jotka oli rakennettu kukista päästä varpaisiin. Upeita luomuksia ja upea mielikuvitus työn tehneillä floristeilla. Mukava nähdä, että perinteiset ja yksinkertaiset kukkaratkaisut saavat rinnalleen jatkuvasti uusia ja erilaisia koristeita.

 

juhlamessut

Häätyyliä. Asut Ateljee Iina, Sauma, Aaron’s. Hiukset ja meikki Loihtimo, studio Next sekä kampaamo Hinni. Kukat Viherlandian floristit

 

juhlamessut

Nuorten juhlatyyliä. Asut Ateljee Iina, Sauma, Aaron’s. Hiukset ja meikki Loihtimo, studio Next sekä kampaamo Hinni. Kukat Viherlandian floristit.

 

juhlamessut

Aikuiseen makuun. Asut Ateljee Iina, Sauma, Aaron’s. Hiukset ja meikki Loihtimo, studio Next sekä kampaamo Hinni. Kukat Viherlandian floristit

 

juhlamessut

Fantasiaa. Asut ja kukat Viherlandian floristit . Hiukset ja meikki Loihtimo, studio Next sekä kampaamo Hinni. 

 

Messut olivat mukava ja lämminhenkinen tapahtuma, josta kävijät saivat varmasti ideoita omiin juhliin. Esillä oli kivasti erilaisia juhlia ja ideoita eri tyylisiin juhliin. Muotinäytös oli loistava paikka esitellä pukuja, asusteita sekä kukkakoristeita, ja se keräsikin suuren joukon ihmisiä paikalle katsomaan ja ihastelemaan. Viherlandian juhlamessuilla on varmasti paikkansa Jyväskylän messutarjonnassa, ja uskon, että messuilla on potentiaalia tulevaisuudessa kasvaa vielä suuremmaksi tapahtumaksi.

 

Ihan pian starttaa perinteinen juhlakausi, joka pitää sisällään lukuisia erilaisia juhlia valmistujaisista häihin, joten juhlien järjestely onkin monella jo varmasti käynnissä.

 

Onko sinulla tiedossa juhlia tälle vuodelle? Ja kuuuvatko kukat juhliisi?

 

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.