VALIKKO
15.2.2018 13:23

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

 

Salaatit ovat ihanan kevyitä ja samalla hyviä sekä terveellisiä aterioita. Varsinkin kesäisin, kun kotimaisia tuoreita kasviksia ja hedelmiä on saatavilla runsaasti, raikkaat salaatit maistuvat ihanilta. Näin talvella salaatti maistuu erityisen hyvältä lämpimänä. Lämmin salaatti täyttää ja pitää kylläisenä pitkään. Erinomainen vaihtoehto päivän ateriaksi siis. Tällä kertaa viikonloppupöytään katetaankin lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla.

Tämän salaatin voi valmistaa oman maun mukaisista kasviksista / juureksista. Voit vaihdella kasviksia vaikka satokausien mukaan. Itseltä ei jääkaapista löytynyt tällä kertaa porkkanaa, mutta bataatti sopi joukkoon ihan yhtä hyvin. Myös lehtikaalin tilalle voi halutessaan laittaa vaikka tuoretta pinaattia. Joukkoon voi lisätä myös rucolaa tai sen voi jättää kokonaan pois. Myös erilaiset tuoreet yrtit, kuten minttu, korianteri, sitruunamelissa tai basilika sopivat salaatin joukkoon hyvin.

Gluteenittoman version saat käyttämällä kvinoaa bulgurin sijaan. Mikäli taas kaipaat salaattiin jotain lihaa, niin itse hunajalla maustettu kana sopii tähän erinomaisesti.

Itse pidän tässä salaatissa erityisesti kasvisten pehmeästä mausta yhdistettynä kirpsakan raikkaaseen granaattiomenaan. Ihanan maun lisäksi granaattiomena on superruokaa sisältäen runsaasti eri vitamiineja sekä antioksidantteja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan erilaisissa ruuissa, jos et ole vielä maistanut.

 

 

 

Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

 

Ainekset

 

1 bataatti / 4 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl rosmariinia / timjamia
1 tl hiutalesuolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 sitruuna
1 dl bulguria (couscous / kvinoa sopii myös hyvin)
puolikas granaattiomena
200 g fetaa
lehtikaalia
rucolaa

ruukku tuoretta lehtipersiljaa
siemensekoitusta (auringonkukka, kurpitsansiemen)
 

Kuori bataatti / porkkanat ja pilko ne sopivan kokoisiksi tikuiksi. Leikkaa kukkakaalista pieniä kukintoja. Laita kasvikset kulhoon. Pyöräytä joukkoon oliiviöljy, hunaja, timjami, hiutalesuola ja mustapippuri. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita myös sitruunanpuolikas mukaan pellille paahtumaan. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. 

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise granaattiomena ja irrottele siemenet hedelmästä. Riivi lehtikaalista keskiruodit irti ja revi ne pienemmiksi lehdiksi. Pese ja kuivaa lehtikaali ja lisää se suureen kulhoon. Lisää loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja puristele lehtikaalia pehmentääksesi rakennetta.

Kun kasvikset ovat paahtuneet, sekoita ne bulgurin joukkoon. Purista paahdetun sitruunan mehua bulgurin ja kasvisten joukkoon ja lisää halutessasi loraus oliiviöljyä. Kaada bulgur-kasvisseos samaan kulhoon lehtikaalin kanssa. Silppua joukkoon tuoretta lehtipersiljaa sekä halutessasi vielä ruukullinen rucolaa. Maista ja mausta salaattia vielä halutessasi sitruunalla, öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele salaatti murustetulla fetalla, granaattiomenan siemenillä sekä salaattisiemensekoituksella.

Tarjoile salaatti sellaisenaan tai vaikka patongin kera.

 

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

Kommentit

  • Nimetön Ansku

    Mä rakastan salaatteja ja tää vaikuttaa kyllä hyvältä!

     0
    • Maria

      Salaatit on kyllä ihania, niistä kun voi varioida aina mieleistään. Lisää salaattireseptejä tulossa vielä kevään myötä 😉

       0
  • Laura

    Kuulostaa hyvältä! Itse olen tehnyt hyvin samantapaista salaattia, ilman granaattiomenaa tosin, ja lisännyt vielä punajuurta, pinaattia ja punasipulia 🙂 Bulgur on kyllä paras löytö vähään aikaan, se on vain jotenkin niin hyvää!

     0
    • Maria

      Hyvältä kuulostaa myös tuo sinun tekemä salaatti 🙂 Tuota punajuurta pitäisikin kokeilla tässä ja muissakin ruuissa. Bulgur, couscous sekä kvinoa ovat kyllä kaikki loistavia lisukkeita, meillä myös lapset tykkäävät.

       0
  • Marika

    Tää pitää kyllä testata! Ja kommentoinpas tänne myös saman kuin instaan, että sun ruokakuvat on niiiin hienoja. 🙂

     0
    • Maria

      Suosittelen testaamaan 🙂 Ja kiitos tosi paljon kehuista, oon kyllä tykännyt rakennella näitä asetelmia ja kuvailla. Kiva kuulla, että on siinä myös onnistunut 🙂

       0
  • Diiskuneiti

    Siis nam kuinka herkullisen näköinen salaatti! Voisin testata tätä kvinoalla ja kanalla 🙂
    Ps. upeat kuvat! 🙂

     0
    • Maria

      Kiitos! Kannattaa testata, ja parasta näissä salaateissa tosiaan on, että saa juuri oman maun mukaista, kun vähän varioi ainesosia 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.