VALIKKO
25.4.2016 12:02

Kun lapsi halusi simaa

Meidän keskimmäinen halusi vapuksi simaa. Ja nimenomaan simaa, jossa kelluu rusinoita. Helpoin vaihtoehtohan olisi ollut, ostaa kaupasta valmista simaa ja tiputtaa sinne muutama rusina. Koska epäilen, että ensimaistamisen jälkeen sima ei tee kovin hyvin kauppojaan meillä. Saatan toki olla väärässäkin, mutta lapset, jotka limpparia maistaessaankin ovat yskineet ja sylkeneet juomat ulos, eivät ehkä lämpene simallekaan.

Sima

No mutta, otin haasteen vastaan, ja valmistin simaa, ensimmäistä kertaa elämässäni. Koska en ole itsekään maistanut kotitekoista simaa sitten lapsuusvuosien, päätin, että nyt on omien lasten saatava maistaa tätä (ainakin oman muistikuvan mukaan) perinteistä vappuherkkua. Joten otin pojan mukaan puuhaan, ja koska en viitsinyt herättää äitiäni kahdeksan aikaan maanantaiaamuna soittamalla ja kysymällä siman ohjetta, valmistimme siman fariinisokeripussin ohjeen mukaan.

Sima

Sima Sima SImasima

Nyt se on sitten käymässä, ja huomenna se pullotetaan ja saadaan ne pojan odottamat rusinatkin mukaan kuvioihin.

sima

Katsotaan, miten meidän käy. Olemmeko simaa juotuamme hilpeällä vapputuulella vai jääkö simat juomatta. Tai ehtiikö se enää edes valmistua vapuksi 😀 Kokeellinen keittiö palaa asiaan, kun rusinat ovat pompahtaneet pintaan.

sima

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.