VALIKKO
24.4.2016 18:14

Lastenvaatekarnevaali Jyväskylän veturitalleilla

Vierailin monen muun tavoin lauantaina Jyväskylän Veturitalleilla Lastenvaatekarnevaalissa. Täytyy heti alkuun myöntää, etten ole mikään fanaattinen lastenmuodin seuraaja. Ostan lapsille vaatteita lähinnä kirppareilta sekä alennusmyynneistä ja he saavat niitä lahjaksi. Nyt lähdin kuitenkin mielenkiinnolla tutustumaan parinkymmenen suomalaisen pienyrittäjän tuotteisiin. Veturitallit paikkana oli ihanan idyllinen. Vähän enemmän olisi tilaa ehkä toivonut, koska olin liikkeellä juuri silloin kuin kaikki muutkin, joten tungos yhdistettynä taaperon seuraan, ei ollut mikään paras yhdistelmä.

Lastenvaatekarnevaalit

Päätin, että olisi parasta jättää isommat lapset isän hoitoon ja lähteä matkaan 1v8kk kuopuksen kanssa. Tämä siksi, että taaperoille oli Taidepiilon toimesta järjestetty tapahtumaan vapputeltta, missä pienet pääsivät vapaasti tutustumaan väreihin, muotoihin ja materiaaleihin. Ja voi miten kiva se olikaan meidän pienen mielestä. Paljon värejä, palloja, piiloja, kankaita ja muuta, mihin sai vapaasti tutustua ihan oman kiinnostuksen mukaan. Ja äitiäkin ilahdutti nähdä, miten yksinkertaisesti, luovuutta käyttäen, pystyy ilahduttamaan pieniä ihmisiä. Täällä me oltaisiin voitu kuopuksen mielestä viettää vaikka koko päivä, mutta sain puolen tunnin leikin jälkeen lapsen houkuteltua takaisin myyntipaikkojen pariin.

Lastenvaatekarnevaalit Lastenvaatekarnevaalit Lastenvaatekarnevaalit Lastenvaatekarnevaalit

Vaatteiden ja tarvikkeiden tutkiminen sekä ständeille tutustuminen ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa siinä väenpaljoudessa vähän nälkäisen ”minä itse”-vaihetta läpikäyvän lapsen kanssa. Kuvia ei tullut juurikaan otettua, sillä kameraa viritellessä, olisi lapsi jo kadonnut ihmisten jalkoihin. Myös tarjontaa ehdin katsastamaan vain pintapuolisesti läpi.

Mieleen näistä karnevaaleista jäivät:

ÄR ÄR merkin kauniskuosiset lastenvaatteet, joista löytyi kivasti mietittyjä yksityiskohtia. Heidän pisteellään oli esillepanoonkin panostettu kivasti. Tähän merkkiin pitää ehdottomasti tutustua vielä paremmin.

Lastenvaatekarnevaalit

Ommellinen, johon olen aikaisemmin törmännytkin sosiaalisen median kautta. Ihania kuoseja ja värejä oli niin lapsille kuin aikuisillekin. Ja ehdottomasti plussaa hienoista ja toimivista nettisivuista.

Lastenvaatekarnevaalit

By Pinja merkkiset imetyskorut olivat myös todella kivan näköisiä. Korut on valmistettu myrkyttömästä silikonista ja ne antavat pienen lapsen sormille tekemistä imetyksen ja kantamisen ajaksi. Muistan itsekin sen vaiheen, kun lapsi imettäessä nipisteli ihon mustelmille, joten tuollaista korua voisin testata, jos lapsi olisi vielä pienempi, ja tulisi imetettyä enemmän. Tälläkin hetkellä imetän edelleen kuopustamme, mutta imetystaipaleemme alkaa varmastikin olemaan jo loppupuolella eikä meillä äidin nipistely onneksi enää ole kivaa, ja kiellotkin tehoaa jo aika hyvin. Mutta nämä ovat tosiaan hyvä vaihtoehto koruille siinä vaiheessa, kun äidin korut kiinnostavat lasta enemmän kuin pitäisi.

bypinja_kuva_anna_wallendahr

By Pinja. Kuva: Anna Wallendahr

For minis and mommiesin tuotteisiin olisin mielelläni tutustunut paikan päällä. Harmittavasti yritys oli joutunut jäämään pois Jyväskylän messuilta. Heiltä onneksi löytyy nettikauppa ja vielä tämän päivän ajan toimituksetkin saa maksutta. Joten jos nahka materiaalina kiinnostaa, suosittelen tutustumaan ihanan näköisiin mokkasiineihin, tuttinauhoihin sekä koruihin täällä.

For minis and mommies, kuva @marjukkall (https://www.instagram.com/marjukkall/)

For minis and mommies, kuva @marjukkall (https://www.instagram.com/marjukkall/)

Tällaiset tapahtumat ovat kyllä kivoja. Oli mukava päästä tutustumaan myös pieniin ja vielä tuntemattomaksi jääneisiin merkkeihin. Ja vaikka itsellä ei mitään konkreettista matkaan tarttunutkaan, löysin monia uusia, kivoja merkkejä, joiden pariin voin palata tulevaisuudessa.

Kiitos Vilppumedialle hyvin järjestetystä tapahtumasta! Tämä Jyväskylän lastenvaatekarnevaali ei suinkaan ollut ainut laatuaan. Lisää on luvassa lokakuussa niin Tampereella kuin Helsingissäkin. Lastevaatekarnevaalien nettisivuilta löydät lisää infoa tapahtumista.

Kommentit

 • Anniina

  Tää kuulosti kyllä tosi kivalta tapahtumalta 🙂 Oisko siellä ollut lapsettomalle mitään katsottavaa?

   0
  • Maria Korhonen

   No kyllähän siellä melkein joka merkiltä löytyi myös jotain aikuisillekin. Oli vaatteita sekä asusteita. Ja jos olisi tarvinnut vaikka lahjaideaa esim kummilapselle, niin sieltä sai ihan hyviä vinkkejä.

    0
 • TaidePiiLO

  Heippa ja kiitos käynnistä TaidePiiLOn Vapputeltassa! Hauskaa, että viihdyitte. Tervetuloa myös TaidePiiLOn muihin tuleviin tapahtumiin 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos vain itsellenne 🙂 Ja kiitos kutsusta, pitääkin tutustua tarkemmin teidän tuleviin tapahtumiinne 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.