VALIKKO
10.5.2016 00:16

Leikkimökki kesäkuntoon

Vihdoin sain aikaiseksi ommella verhot meidän leikkimökkiin (ei taas ollut kaikkein helpoin homma ei niin hyvälle ompelijalle, joka ei jaksa välittää lankasuorista ja päästelee ompelukoneella mieluiten kaasupoljin pohjassa.) Mutta nyt se on valmiina esiteltäväksi. Tämä muutaman neliön kompakti kesäkoti on meidän lasten valtakunta, jossa he saavat olla vahvasti vaikuttamassa sisustukseen. Ihan kaikkia toiveita ei pystytä toteuttamaan, mutta huonekaluista, väreistä ja tavaroista päättävät lapset. (Äiti vaan vähän ehdottelee.)

Leikkimökki Leikkimökki

Leikkimökki on nyt ollut paikallaan kaksi vuotta, ja alusta asti minulla on ollut tarkoitus maalata sen lattiaan salmiakkikuviointi. Nyt sain sitten viimein toteutettua suunnitelman, ja eihän se nyt taas mennyt ihan helpoimman kaavan mukaan. Joskus voisi vähän miettiä ennen kuin alkaa hommiin. Vetelin aluksi lattian täyteen maalarinteippiä, että sain muodostettua salmiakkikuvioita. Ja sitten vaan maalaamaan. En sitten missään vaiheessa ajatellut, että eihän ne kuviot osu toisiinsa, kun siinä on se maalarinteipin kokoinen tila välissä. Onneksi se on vain leikkimökki, ajattelin. Mutta, en sitten voinut kuitenkaan antaa asian olla, vaan oli pakko saada lattia korjattua sellaiseksi kuin olin sen alunperin suunnitellut. Tällä kertaa otin käyttöön lyijykynän ja viivoittimen (ja jossain vaiheessa hain myös pyyhekumin) Ja korjailin kuvioita niin, että niiden kärjet osuivat toisiinsa vaikuttamatta kuitenkaan kuvioiden muotoon. Meinasin, että vedän uudet rajat vapaalla kädellä, mutta ensimmäisen reunan jälkeen turvauduin sähkömiehenteippiin (Koska olin käyttänyt kaikki maalarinteipin aikaisemmassa kuvioinnissa.) En muuten suosittele käyttämään sitä maalaushommissa. Tuollainen venyvä ja helposti irtoava teippi ei ole paras mahdollinen apu, kun yritetään saada aikaan suoria reunoja ja yritetään saada kestämään ne kiinni lattiassa koko maalauksen ajan. Lopulta kun teippi oli suurinpiirtein suorassa ja kiinni lattiassa, sudin kuviot valkoisella ja tadaa! Onnistui. Nyt lattiassa on (joskaan ei ihan millintarkka) kuvio, jollaisen voisin maalata myös kotiin, jos asuisin vanhassa talossa, jossa olisi puulattiat.

Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki

Meidän leikkimökin sisustus on pitkälti kierrätysmateriaalista ja kaikesta ylimääräisestä koottu. Sohvan laverin tein Ikean sohvapöydän osista, jotka minulta oli jäänyt olohuoneemme sohvapöytää tekiessä. Kankaat verhoissa ja sohvassa ovat kaapin perältä löytyneitä kankaita ja kalusteet, lukuunottamatta pöytää ja tuoleja, jotka saatiin lahjaksi, ovat lasten vanhoja, käytöstä poistettuja tavaroita. Koko mökki on vähän huvikumpumainen paikka, jossa kaikki ei ole ihan justiinsa. Ja niin se saa ollakin.

Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki

Leikkimökin ulkopuoli on maalattu samalla värillä kuin meidän talo. Ympärys on laatoitettu ja leikkimökin taakse on rakennettu puukatos vanerista. Lisäksi muurikivistä tehty hiekkalaatikko, ylimääräisistä laatoista kasattu hyppyruutu ja keinut löytyvät leikkimökin vierestä.

Leikkimökki Leikkimökki Leikkimökki

Sellainen värikäs mökki löytyy meidän pihasta. Ihan tyytyväinen olen mökkiin ollut, se on tämän parin vuoden ajan jaksanut kiinnostaa lapsia, ja varsinkin vanhin on joka kevät yhtä innokas laittamaan mökkiä kesäkuntoon. Jo viime kesänä lasten oli tarkoitus isin kanssa mennä yöpymään mökkiin, mutta kylmistä öistä ja huonosta kesästä johtuen, se jäi vaan puheen asteelle. Katsotaan toteutuuko suunnitelma tänä kesänä.

Aurinkoista viikonjatkoa! Toivottavasti saadaan nauttia näistä ihanan kesäisistä päivistä enemmänkin tänä vuonna.

Kommentit

  • Jenni

    ”ei taas ollut kaikkein helpoin homma ei niin hyvälle ompelijalle, joka ei jaksa välittää lankasuorista ja päästelee ompelukoneella mieluiten kaasupoljin pohjassa.” 😀 kuulostaa niin tutulta, helpottavaa kuulla että joku omaa yhtä paljon malttia tuossa hommassa 😀 ! Tosi kaunis lopputulos kokonaisuudessaan, kyllä tuolla kelpaa leikkiä 🙂 . Meillä koitin ensimmäisenä kesänä leikkimökkiä laittaa, mutta koska joka kerta ulkoleikkien jälkeen mökissä on noin kymmenen kiloa hiekkaa lattialla, mopoja sisällä ja teeastiat ulkona, mä vähän niinkuin luovutin. Ehkä sitten ensi kesänä?

     0
  • Minäää

    Noin helppoa :O

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.