VALIKKO
29.1.2018 20:53

LISÄÄ VIHREÄÄ KOTIIN

 

Kävin viikonloppuna Plantagenilla, jossa tällä hetkellä kaikki viherkasvit ovat 30 % alennuksessa. Totuushan on, että meille ei mahdu enää lisää viherkasveja, mutta koska löysin sieltä ison ja edullisen lyyraviikunan, josta olen haaveillut jo pitkään, sekä ihanan hopea-aralian alle 10 eurolla, niin olihan ne vain pakko ostaa. Ja kyllähän nuo vihreät vain tuovat kivan lisän sisustukseen, varsinkin jos ne saa pidettyä vihreänä.

Alunperin lähdin katselemaan Plantagenilta kaktuksia, joita haluaisin lisää meidän kirjahyllyyn. Loppujen lopuksi ostin sitten yhden pienen kaktuksen ja nuo kaksi isoa kasvia. Mutta onneksi kassalta sai lapun, jolla saa helmikuussa kaktuksen puoleen hintaan.

 

 

Valmista paikkaa ja suojaruukkuja kasveille ei ollut, mutta pienen sovittelun ja muiden kasvien siirtelyn jälkeen löytyi paikat. Hopea-aralialla on tällä hetkellä suojaruukkuna Ikean muoviroskis, joten se pitää vaihtaa vielä toiseen.

 

 

Lyyraviikunan sijoitin olohuoneen ikkunan eteen, jossa se saa mahdollisimman paljon valoa. Hopea-Aralia taas on tällä hetkellä olohuoneen toisessa reunassa, noin neljän metrin päässä ikkunasta, voi olla, että paikka on liian pimeä, mutta katsotaan, mitä se tykkää.

 

 

Osa meidän kodin huonekasveista on taas talven jäljiltä vähän huonossa hapessa, mutta osassa näkyy jo uutta kasvuakin. Tänä talvena säästyttiin siis ehkä pienemmillä vaurioilla kuin vuosi sitten.

Onneksi päivät alkavat hiljalleen pitenemään ja kasvitkin alkavat siirtyä lepotilasta kohti uutta kasvukautta. Osalle kasveista täytyy vielä vaihtaa isommat ruukut, mutta ehkä odottelen vielä vähän pidemmälle kevättä, etten mene tappamaan kasveja tässä vaiheessa. Oikeasti olen edelleen aika surkea näiden kasvien kanssa, ja tasaisin väliajoin kasveja siirtyy biojätteen mukana vihreämmille niityille, mutta yritän koko ajan opetella lisää. Tänä talvena merileväuutteesta, suihkupullosta sekä ikkunan edessä olevasta kasvupaikasta on varmasti ollut apua siihen, että suurin osa kasveista on edelleen hengissä (mitä nyt vähän harvempina ja ei ehkä niin vihreänä – mutta elossa.)

 

 

Kaikki vinkit, kuinka lyyraviikuna ja hopea-aralia pysyvät hengissä, otetaan vastaan. Mielelläni kuulen myös muita kullanarvoisia vinkkejä viherpeukalon kasvattamiseen.

 

Ja loppuun vielä vinkkinä, että kaikki viherkasvit tosiaan 30 % alennuksella Plantagenilla vielä ensi viikon sunnuntaihin eli 4.2 saakka.

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Kommentit

 • Kuppilan täti

  Täällä ilmoittautuu yksi hullu viherkasvinainen! Jonain päivänä joudun kirjoittamaan siitä, kun kuppilan tätiä ei vituta ainakaan silloin, kun on sormet mullassa. Luovia vihjeitä siihen, miten kotiin saa mahtumaan sen _vielä_vaan_yhden_ viherkasvin, kyllä löytyy 😉

   0
  • Maria

   Heh, hienoa, että on muitakin 😀 Olisiko vielä hyviä vinkkejä, kuinka ne kasvit pysyisivät elossa? Okei, hiukan olen jo oppinut ja nytkin kasvit jo lähteneet uuteen kasvuun, joten ihan toivoton tapaus en siis ole.

    0
   • Kuppilan täti

    Kävin kotimatkalla (osin tämän postauksen inspiroimana) hakemassa kääpiökissuksen, koska ihan yksi vielä… Riippuu kyllä niin paljon kasvista, että miten ne pärjää parhaiten. Ehkä parasta on olla hoitamatta ja kastelematta liikaa ja näyttää oksasaksia välillä viherkasveille. Muutama kasvi kyllä on vielä, jotka ei millään meinaa suostua kanssani yhteistyöhön, mutta vielä minä jonain päivänä kasvatan mummoni veroisen vihreän peukalon! 🙂

     0
 • Liisa

  Nuo viherkasvit näyttää tosi kivalta. Minäkin haluaisin viherkasveja, mutta olen täysin peukalo keskellä kämmentä mitä kasvien hengissä pitämiseen tulee.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.