VALIKKO
6.10.2016 14:03

Maidoton ja gluteeniton porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka on ihana klassikko jo vuosien takaa. Muistan maistaneeni porkkanapiirakkaa ensimmäistä kertaa lapsuuden ystäväni kotona, ja täytyy myöntää, että melko ennakkoluuloisesti suhtauduin makeaan piirakkaan, joka sisälsi porkkanaa. Onneksi maistoin, sillä olihan se hyvää! Niin hyvää, että sitä tulee tehtyä vielä tänä päivänäkin.

Porkkanapiirakka

Yöpakkasten saavuttua, alkaakin olemaan viimeiset sadonkorjuun hetket. Minä keskityin tänä vuonna kasvattamaan pienessä kohopenkissäni mansikoita sekä porkkanoita. Molemmat helppohoitoisia ja melko varmasti satoa tuottavia. Tällä viikolla keräsinkin viimeiset porkkanat talteen ennen kuin pihassamme viihtyvä rusakko ehti pistää niitä suihinsa. Mitä niistä porkkanoista voi sitten tehdä? Sen lisäksi, että lapset syövät niitä ihan sellaisenaan, tulee meillä tehtyä raastetta, uunivihanneksia, wokkia sekä porkkanapiirakkaa. Ihan kaikkeen ei meidän pienen kasvimaan antimet riitä, mutta onneksi kaupasta saa lisää.

Porkkanapiirakka

Tällä kertaa otin leivonnassa huomioon niin keliakian kuin maitoallergiankin, ja kiitos nykyisten valikoimien, ei leivonnaisten eroa tavallisesta edes huomaa. Tässä siis takavuosien klassikkoleivos allergeenit huomioituna, olkaapa hyvä!

Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka (maidoton, gluteeniton)

Pohja

5 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g Sunnuntai margariinia (maidoton)

5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

6 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus

150 g Oatly påmackan kasvipohjaista tuorejuustoa

225 g tomusokeria

50 g Sunnuntai margariinia

Pinnalle

Mantelirouhetta/strösseliä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun margariinin kanssa. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle mantelirouhetta tai strösseleitä. Säilyy viileässä ja kestää hyvin pakastuksen.

Porkkanapiirakka Porkkanapiirakka

Kommentit

  • Rosa

    Ihanaa! Pitääpä leipasta viikonlopuksi yksi pelti tätä! <3 Paljonko suurinpiirtein tulee yhteen peltiin porkkanaraastetta?

    • Maria

      Katoppas, unohdin siitä reseptistä sitten sen olennaisimman 😀 Hyvä, että joku huomasi. Kävin ohjeeseenkin nyt korjaamassa eli pellilliseen tulee 6 dl porkkanaraastetta 🙂

  • Ansku

    Ai että, tätä täytyy kyllä kokeilla! 🙂

    • Maria

      Suosittelen 🙂 Just eilen kaivettiin pakastimesta syötäväksi tätä, niin maku ja koostumus vaan pakastamisessa parani!

  • Ok

    Tätä reseptiä ei voi markkinoida gluteenittomana koska kuorrutteeseen tuleva Oatlyn påmackan sisältää gluteenia. Pohjan resepti älyttömän hyvä! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.