VALIKKO
18.6.2018 11:51

Herkullinen maidoton ja gluteeniton raparperipiirakka

 

 

Tässä vaikkapa juhannuspöydän jälkiruoaksi gluteeniton ja maidoton raparperipiirakka, joka maistuu herkulliselta ja sopii allergisillekin vieraille. Ohjeen löysin Talosta koti -blogista, jossa sen sanotaan olevan maailman paras, joten pitihän tätä kokeilla. Ohje on muuten sama, mutta muutin sen gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Hieman haastetta maidottomaan versioon toi alkuperäisen ohjeen piimä. Löysin kuitenkin netistä ohjeita, että soijajuomasta saa piimää sekoittamalla siihen omenaviinietikkaa, joka hapattaa ja paksuntaa juoman piimän kaltaiseksi. Alpro Go On soijavalmiste taas korvasi hyvin alkuperäisen ohjeen rahkan, sillä se oli koostumukseltaan hyvin samankaltaista.

 

Tämä ohje siis sopii allergisillekin vieraille, ja muutkaan tuskin huomaavat eroa tavalliseen. Ainakin meidän vieraille maistui hyvin, ja pyysivät ohjettakin, joten tässä se nyt tulee.

 

 

 

Maidoton ja gluteeniton raparperipiirakka

 

Muruseos:

8dl gluteenitonta jauhoseosta
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g maidotonta margariinia sulatettuna

 

Pohjataikina:

2/3 muruseoksesta
2dl Alpron soijajuomaa (korvaa piimän)
2 tl omenaviinietikkaa
1 kananmuna

 

Täyte:

1l raparperipaloja
400 g Alpro Go On maustamaton soijavalmiste (korvaa rahkan)
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

 

Pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta

 

 

Tee näin:

Lisää soijajuomaan 2 tl omenaviinietikkaa, sekoita ja jätä seisomaan vähäksi aikaa, että juoma vähän paksuuntuu.

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä muruseoksesta 2/3 pohjataikinaan ja jätä loput ripoteltavaksi pinnalle.

Sekoita kananmuna omenaviinietikalla hapatettuun soijajuomaan, ja lisää se pohjataikinan muruseokseen Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.

Kuori ja pilko raparperit, ja ripottele ne pohjataikinan päälle.

Sekoita maidoton rahkavalmiste, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle, ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Valmistusaika noin 1 tunti ja 20 minuuttia.

 

 

Mukavaa juhannusviikkoa!

 

Ruokaideoita juhannuspöytään löydät Viikonloppupöytään postauksista.

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

Kommentit

  • Anu

    Uh! Tää täytyy laittaa kirjanmerkkeihin ja testata!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.