VALIKKO
27.10.2017 17:34

Maidoton Latte Macchiato ja juomasuositus

Parasta viikonlopuissa on hitaat aamut. Saa nukkua vähän pidempään ja panostaa aamiaiseen. Siksi tulinkin vinkkaamaan teille ihan huippulöydöstä, jonka tein kaupan hyllyltä.

latte

Olen jo jonkun aikaa vähentänyt maidon käyttöä ruokavaliossa, ja yhden lapsen maitoyliherkkyyden vuoksi ei meillä ruuanlaitossa käytetä maitotuotteita oikeastaan ollenkaan. Poikkeuksena tähän kuitenkin juustot, jotka sopivat lapsellekin. Ja onneksi sopivat, sillä ilman juustoja en välttämättä osaisi olla.

Eniten maidottomassa ruokavaliossa on harmittanut, että en ole pystynyt juomaan lattea. Ihan parasta nimittäin niissä viikonlopuissa tai ihan arkenakin, kun on hetki omaa aikaa, on valmistaa espresso mutteripannulla ja kiehauttaa maito kattilassa. Tämä pieni arjen luksus on kuitenkin ollut nyt tauolla. Vähän aikaa sitten löysin tuotteen, jonka takia lattekin taas maistuu. Alpron Soya for professional juoma on nimittäin aivan loistava maidon korvike. Olen kokeillut muitakin maidottomia vaihtoehtoja, mutta niiden sivumaku on aina pilannut makunautinnon. Tätä Alpron juomaa ensimmäistä kertaa maistaessa huomasin pienen jälkimaun, mutta nyt useamman kerran sitä juoneena, en huomaa enää mitään eroa maidolliseen versioon. Ihan parasta on myös juoman vaahtoutuminen. Latessa kun mielestäni parasta on juurikin se vaahto, tähän juomaan se onnistuu maidonvaahdottajalla erinomaisesti ja vaahto on erittäin kestävää.

latte latte

Ehdottomasti siis suositukset Alpron Soya for Professional juomalle, ja kotona valmistetulle Latte Macchiatolle. Kannattaa kokeilla. Tässä minun ohjeeni Latte Macchiaton valmistukseen:

Valmista mutteripannulla espressoa. Itse olen tykännyt Lavazzan caffe espressosta, välillä olen myös jauhattanut papuja kaupan kahvimyllyllä. Kannattaa testailla omaan makuun sopivaa vaihtoehtoa, sillä niitä löytyy.

Kun kahvi on valmistunut, lämmitä maito/muu maidoton juoma kattilassa. Vaahdota maito, ja kaada sitä runsaasti lasiin. Tämän jälkeen lisää yksi annos espressoa. Vielä ripaus ruokokidesokeria vaahdon päälle, ja juoma on valmis nautittavaksi.

latte latte

Olen miettinyt, että alkaisin blogin puolella julkaista enemmän myös ruoka- ja leivontaohjeita, tavallisia arkiruokia, osaksi maidottomia ja gluteenittomia versioita. Itsellä ainakin viikottain googlen hakukenttään muodostuu lauseet ”mitä ruuaksi” ”mitä tänään syötäisiin” tai ”helppo ja hyvä arkiruoka”. Välillä kun ne samat ruuat toistuvat viikosta toiseen, joten uudet reseptit olisi itselleni ainakin enemmän kuin tervetulleita. Ehkä voisin siis auttaa jotain samassa tilanteessa olevaa.

Mitä olette mieltä? Vieläkö ruokaohjeille olisi kysyntää? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.