VALIKKO
7.2.2016 14:36

Maista avokadopasta!

Vähän nolottaa myöntää, että maistoin tänään ensimmäistä kertaa jo vuonna 2012 hittiruuaksi noussutta avokadopastaa. Tämä pasta on siis alunperin Alexander Gullichsen resepti Safkaa – parempaa arkiruokaa kirjasta. Hän valmisti pastaa vaimolleen, joka alkoi itkemään (Ehkä mun miehellä on vielä vähän harjoiteltavaa, sillä mä en itkenyt) ja kun Hesari julkaisi ohjeen, loppuivat pääkaupunkiseudun kaupoista avokadot ja pecorinojuusto. Mies on kyllä monet kerrat ehdottanut avokadopastan tekemistä, mutta en ole innostunut. Itse asiassa olen innostunut koko avokadoista vasta viime aikoina. Sitä ennen ne maistui mielestäni ihan ruoholta.

No nyt siis oli aika kokea tämä makuelämys. Mies toimi kokkina, ja minä pääsin istumaan valmiiseen pöytään. (Okei, jo sen vuoksi olisi voinut itkeä pelkästään ilosta) Resepti on hyvin yksinkertainen ja nopea, kastikkeen valmistaa kätevästi spagettien kiehuessa. Meillä pasta muuttui ohjeesta sen verran, että juustona käytimme mozarellaraastetta ja avokadoja laitettiin kahden sijasta kolme.

Ja se maku sitten. Olihan se hyvää, tosi hyvää itseasiassa. Ja täyttävää (oikeasti ne kaksi avokadoa on ihan hyvä määrä, yhden lisääminen oli nälkäisen hairahdus.) Tätä meillä tullaan tekemään jatkossakin ja se pääsee suosikkiruokien joukkoon. Joten suosittelen kokeilemaan, jos joku muukin on vielä onnistunut tämän välttämään.

Tässä alkuperäinen resepti:

Avokadopasta

(4 hengelle)

1 valkosipulinkynsi

½ chiliä (poista siemenet)

1 limetti

2 kypsää avokadoa (jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan)

suolaa

mustapippuria

loraus oliiviöljyä

kourallinen basilikaa

kourallinen lehtipersiljaa

30 g (1 dl) raastettua pecorinoa

30 g (1 dl) raastettua parmesaania

400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. 

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä (pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta.) Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. 

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Lähde: http://safkaa.com/2012/10/avokadopasta-the-original-recipe/

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.