VALIKKO
27.3.2019 18:04

Makuuhuone pohdintoja

 

Meidän kodin makuuhuone ei ole tainnut kertaakaan esiintyä vielä blogin puolella tämän kolmen vuoden aikana (tai on se silloin, kun olen kuvannut kalanruotolipastojani). Vähäinen huomio johtuu siitä, etten ole ollut kovinkaan tyytyväinen makuuhuoneemme sisustukseen. Nyt siellä on kuitenkin tapahtunut jotain uutta.

 

makuuhuone

 

Sain vihdoin aikaiseksi repiä makuuhuoneen tapetin irti. Johan sitä oli kuusi vuotta tuossa seinässä tuijotettu. Muistan, kun valitsimme tapettia K-Raudassa rakentamisen aikaan. Miehelle oli aivan sama millainen tapetti laitettaisiin, itse taas en löytänyt mitään tosi hyvää, ja tämä oli sellainen kompromissiratkaisu. Miksi sitten piti edes ottaa koko tapetti? Niinpä.. Varmaan, koska ilmaiseksi sai 😀 No ei, oli mahdollisuus ottaa tapetti, niin ajateltiin, että laitetaan tapetti.

Näin jälkikäteen ajateltuna, olisi ehkä pitänyt olla laittamatta. Tapetti oli sinällään ihan kiva, siinä oli valkoisella pohjalla mustia puiden ääriviivoja, mutta se oli kuitenkin turhan levoton varsinkin makuuhuoneeseen, joten en ikinä oikein oppinut pitämään siitä. Ja miksikö en repinyt tapettia alas jo aiemmin? En saanut aikaiseksi, ja sitten kului kuusi vuotta, kunnes yksi päivä päätin ottaa suihkupullon käteen ja alkaa repimään.

Pelkäsin homman olevan hirvittävän hankala ja aikaa vievä. Googlettelin tapetinpoiston ohjeita, ja niistä sain kuvan, että pitää olla ties mitä erikoisaineita, ja tapetin joutuu irrottamaan lopulta pieni pala kerrallaan, ja koska tunnetusti hermoni eivät ole kovinkaan kestävää laatua, niin hieman hirvitti, mitä siitä lopulta tulisi. Ohjeista huolimatta päätin erikoisaineiden sijaan tyytyä pelkkään veteen, ja onneksi näin, sillä tapetti lähti irti todella helposti. Onneksi pohjatyöt oli rakennusaikana tehty hyvin, ja alta paljastui tasaiseksi maalattu valkoinen seinä.

Alunperin halusin makuuhuoneeseen harmaat seinät, puhdas valkoinen sai minut kuitenkin hetkeksi epäröimään, mutta tässä sitä taas ollaan, harmaat värikartat käsissä miettimässä oikeaa sävyä. Ja niitähän riittää, pelkästään Tikkurilalla on 100 erilaista harmaan sävyä, ja oma esite harmaille väreille, joten valinta ei tule olemaan helppo. Sen jo olen päättänyt, että seinistä tulee vaaleanharmaat, mutta haluanko niiden taittuvan johonkin väriin vai en, on vielä päättämättä.

Kyselin vinkkejä jo muiltakin, ja ehdotuksia tuli monenlaista. Muutaman värilastun kävin hakemassa kaupasta, ja niitä olen mallaillut seinälle. Tikkurilan Ajopuun tiputin jo listalta, se oli turhan beige omaan makuuni. Tällä hetkellä mietin Tikkurilan Laastia, Piazzaa sekä Valamoa. No miehestä ei ole apua, koska hänen mielestään seinällä on kolme harmaata lappua, ja kaikki saman värisiä, joten päätös täytyy tehdä vain itse.

 

makuuhuone

 

Tein myös moodboardin makuuhuoneen sisustuksesta, jotta näkisin miten kaikki sävyt istuvat yhteen.  Tuo pieni ruskea neliö kuvaa peilipöytää, joka on kulkenut mukanani lapsuudenkodista saakka, se on isosiskojeni vanha ja jäänyt lopulta minulle. Alunperin pöytä on vaaleaa puuta, ehkä koivua, olen kuitenkin lakannut pöydän vuosia sitten tummaksi, mutta nyt haluaisin saada siitä sellaisen 50-luvun ruskean värisen. Olisikohan pähkinän sävy lähellä oikeaa. Pöytää käytän työpöytänä, ja peilinkin olen ottanut siitä pois. Myös nupit on vaihtuneet moneen kertaan, ja tällä hetkellä siinä ovat tuollaiset messingin väriset pienet nupit.

Työtuolina on niin ikään lapsuudenkodista mukana tullut tuoli, jonka olen myös lakannut tummaksi. Myös tuolin haluaisin sävyttää uudelleen samalla pähkinän sävyllä. Sängyssä suosin tällä hetkellä harmaan sävyjä sekä valkoista, ja materiaalina tykkään niin pellavasta kuin puuvillastakin. Makuuhuoneeseen on kulkeutunut myös muutama viherkasvi ja siellä on edelleen myös kalanruotokuvioiset lipastot, joiden päälle syntyy välillä asetelmia sisältäen mm. heiniä, messinkiä, puun sävyjä ym. Myös muutamia mustia elementtejä huoneesta löytyy, kuten viherkasvien ruukut.

Tällä hetkellä olen ehkä kaikkein ihastunein tuohon vaaleimpaan Piazza sävyyn. Toisaalta mietin, onko se liian vaalea ja liian samanvärinen lattian kanssa.

 

makuuhuone

 

Katsotaan mitä tästä makuuhuoneesta nyt tulee ja millä aikataululla. Onneksi tykkään myös tuosta valkoisesta seinästä, joten hirveä hoppu ei ole, ja voin odotella inspiraatiota niin värin valinnan kuin hommaan ryhtymisenkin kannalta rauhassa.

 

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

Kommentit

 • Milla Sukhimatoilta

  Sitä ei kyllä mitenkään ymmärrä miten monta eri sävyä harmaatakin voi olla, ennen kuin pitää alkaa maalata! 🙂

   0
  • Maria

   Niinpä, yllätyin kyllä sävyjen määrästä..

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.