VALIKKO
19.4.2016 12:51

Merirosvot synttäreillä

Huh, synttäriviikonloppu ohi, ja arki alkanut! Meillä siis juhlittiin viikonloppuna 4- ja 6-vuotiaita. Synttäreiden teemana oli lasten yhteisellä päätöksellä merirosvot, ja niiden pohjalta lähdettiin suunnittelemaan.

Synttärit_01 Synttärit_02

Meillä järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaverisynttärit. 4- ja 6-vuotiailla menee vielä leikit sen verran yksiin, että päästiin helpommalla kutsumalla molempien kavereita synttäreille samaan aikaan. Ja kyllähän niitä kavereita sitten tulikin. Perjantai-iltana meille saapui 15 lasta, 4 aikuista ja aikaa oli käytössä 2 tuntia. Tällä kokoonpanolla saatiin suoritettua aarrejahti, herkkujen syöntiä, leikkimistä sekä ongintaa. Ja hyvinhän meillä meni ensikertalaisiksi. 2 tuntia oli juuri sopiva aika. Kaikki tarpeellinen ehdittiin tehdä, eikä kenellekään ehtinyt koti-ikävä iskemään.

Synttärit_03

Lasten synttäreille tein pienen aarrearkkutäytekakun sekä cupcakeseja. Muuten sitten mentiin sipsi, poppari, karkki, keksi linjalla. Aarrejahti saatiin toteutettua miehen avustuksella, joka toimi joukon vetäjänä minun hääriessä keittiössä. Ja onneksi meillä oli myös muutama serkku juhlimassa, jotka isompina olivat myös avustamassa aarrejahdissa sekä onginnassa.

Ja kuten asiaan kuuluu, keskityin sen verran tiiviisti koristeluihin ja leipomisiin, että kuvat jäivät ottamatta. Sen verran kaivoin kameraa esiin, että sain synttärisankareiden kynttilänpuhalluksista kuvat. Että on nyt sitten edes jotain muistoja niistäkin juhlista.

Synttärit_04

Lauantaina oli sitten sukulaisten vuoro. Minulla tuppaa aina menemään näiden tarjoilujen kanssa vähän överiksi, kun en tiedä, mitä tekisin, niin teen sitten vähän kaikkea. Tällä kertaa halusin kokeilla maidotonta ja gluteenitonta leivontaa. Nykyään kaupoissa on jo niin hyvät valikoimat maidottomia sekä gluteenittomia tuotteita, että juhlatarjottavistakin saa maistuvia, eikä kaikille tarvitse tehdä erikseen kakkuja. Tarjolla oli siis lämminsavulohipiirakkaa, täytekakkua, juustokakkua maidottomina ja gluteenittomina. Voileipäkakussa ja cupcakeissa mentiin kuitenkin vielä perinteisten reseptien mukaan. Mutta arvatkaas, onko minulla niistäkään kuvaa? No ei tietenkään 😀 Mutta hyviä ne oli. Pitää ihan erikseen sen takia vielä leipoa ainakin noita cupcakeja sekä lohipiirakkaa, että saan teille kuvat 🙂 Siis ihan vaan kuvien takia.

Synttärit_05 Synttärit_06 Synttärit_07 Synttärit_08

Nyt kuitenkin takaisin arjessa. Seuraavan kerran meillä juhlitaan sitten elokuussa 🙂

Synttärit_09

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.