VALIKKO
21.2.2018 14:00

Miltä tuntuu nähdä oma koti lehdessä?

 

Viime torstaina ilmestyneessä Kodin kuvalehdessä oli jotain tuttua. Tiesinhän minä, että juttu on lehteen tulossa, mutta kun sain kuulla tuttavan nähneen meidän kotimme lehdessä, niin kyllähän se silti hätkäytti. Huh, meidän koti lehdessä. Yksi haaveistani on pitkään ollut, saada oma koti kauniiden sisustuslehtikotien joukkoon. Kun sain yhteydenoton, että kiinnostaisiko minua kotimme kuvaus, olin heti mukana.

 

 

Olihan se jännittävää päästää täysin ventovieraita ihmisiä omaan kotiin ottamaan kuvia ja kuuntelemaan tarinoita meidän elämästämme. Onneksi nämä henkilöt olivat ihania, niin kuvaaja kuin toimittajakin. Lämpimiä ihmisiä, joille oli helppo puhua ja huomasin, että etukäteen hermoilu ja jännittäminen oli ollut aivan turhaa.

 

 

Vaikka kuvaankin kotiamme viikoittain blogiin, niin onhan se ihan eri juttu, kun joku muu sen tekee. Omaa kotia kuvatessa pystyy kuvat rajaamaan tarkasti sellaiseksi kuin haluaa, ja jättämään pois ne keskeneräiset ja ei omaa silmää miellyttävät jutut. Silloin ei kaiken tarvitse olla paikoillaan, riittää kun se kuvattava kohta on kunnossa (ja lapsiperheenä, jolla on tapana jättää tavarat juuri siihen, mihin ne jää, meillä harvoin paikat on kuvauskunnossa). Kun kotiin tulee ammattilainen, joka ymmärtää niin kuvaamisesta kuin sisustamisestakin enemmän kuin itse, niin kyllähän sitä miettii, mitä hän näkee meidän kodissa. Voin kertoa, että aika tarkkaan tuli kyllä siivottua ja järjesteltyä ennen kuvauksia.

 

 

Jutun teosta on jo jonkin aikaa, ja meidän kodin sisustus on muuttunut aika paljonkin, huonekalut ovat vaihtaneet paikkaa, ja osa on vaihtunut kokonaan. Sehän kertoo vain siitä, että intohimoisesti sisustusta harrastavan kotona ei ole koskaan valmista. Jutun pääasia on kuitenkin säilynyt, edelleen sisustuksen pääasia on käytännöllisyys sekä itse tehty. Kauniin ja omannäköisen kodin ja sisustuksen voi saada myös pienellä rahalla, täytyy vain käyttää vähän luovuutta.

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Kommentit

 • Minna Rajala

  Kaunis koti teillä! Varmasti hieno hetki nähdä oma koti sisustuslehdessä ja nähdä samalla toisen ottamia kuvia omasta kodista.

   0
  • Maria

   Kiitos <3 Kyllä se on tosiaan yksi haave aina ollut, nyt se on toteutunut, joten uusia toteuttamaan 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.