VALIKKO
14.3.2016 09:30

DIY: Minimalistiset pääsiäismunat

Pääsiäinen_2

Olipas ihanan keväinen ilma viikonloppuna, ja minäkin havahduin lähestyvään pääsiäiseen. Meillä ei juurikaan pääsiäistä vietetä muuten kuin suklaamunia syömällä, mutta onhan tällaiset juhlapyhät aina hyvä syy askarrella jotain pientä. Narsisseja ostin perjantaina kaupasta ja laitoin niitä sisälle tuomaan kevään tuntua. Myös pajunoksat haettiin odottelemaan tämän viikon koristeluja, että päästään herkuttelemaan niillä suklaamunilla. ”Virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks…”

Pääsiäinen_1

Rairuoho ja ohra saatiin myös istutettua. Ehkä vähän myöhässä, mutta onpahan nyt kuitenkin laitettu. Tämän lisäksi myös puhalsin muutaman kananmunan tyhjäksi koristeluja varten, ja koska eihän niitä sisältöjä voinut poiskaan heittää, tuli myös leivottua porkkanakakkua. Eli tuli sitten taas tehtyä vähän vaikka mitä 😀

Pääsiäinen_11

Samalla kun lapset maalailivat omia värikylläisiä taideteoksiaan, päätin itse kokeilla vähän minimalistisempaan tyylisuuntaan sopivia pääsiäismunia. Ideat näihin koristeluihin löysin, mistäpä muualtakaan kuin, Pinterestistä. Kahteen ensimmäiseen koristeluun sain ideat täältä. Nämä koristelut olivat mukavan yksinkertaisia ja nopeita tehdä, ja pidän lopputuloksesta kovasti. Tässä myös jonkunlaista ohjetta, jos innostutte kokeilemaan 🙂

 

Marmoroidut pääsiäismunat

 • Väriä (minä käytin leivonnassakin käytettävää pastaväriä)
 • 1 teelusikka valkoviinietikkaa
 • 1 ruokalusikka oliiviöljyä
 • 3 ruokalusikkaa kuumaa vettä

Sekoita ainekset haarukalla keskenään sekaisin. Dippaa kananmunat seokseen ja pyörittele niin, että väriä tarttuu sopivasti joka puolelle. Anna kuivua.

Pääsiäinen_3Pääsiäinen_4

 

Pilkulliset pääsiäismunat

 • mustaa väriä. Tähän käytin sormiväriä (Jos koristelet keitettyjä kananmunia, jotka on tarkoitus syödä, kannattaa valita syötäväksi kelpaava väriaine.)
 • vettä
 • hammasharja

Sekoita väri ja vesi keskenään, kasta hammasharja väriin ja roiski hammasharjan avulla pilkkuja muniin. Tee ensin toinen puoli, anna kuivua ja roiski väriä sitten toiselle puolelle.

Löytämässäni oheessa oli käytetty elintarvikeväriä, valkoviinietikkaa ja kuumaa vettä. Itse päätin lähteä kokeilemaan vähän yksinkertaistettuna tätä ohjetta. Olisikohan tuo etikka estänyt väriä leviämästä noin paljon. Pitää ehkä testata sitäkin vielä.

Pääsiäinen_5Pääsiäinen_6

 

Höyhen pääsiäismunat

 • liimaa
 • vettä
 • höyheniä

Valmista liimasta ja vedestä nestemäinen seos, asettele höyhen haluamaasi kohtaan ja liimaa siveltimen avulla höyhen kananmunan pintaan.

Pääsiäinen_7

Pääsiäinen_8Pääsiäinen_9

Meiltä loppui sekä kananmunat jääkaapista että minulta voimat poskilihaksista, joten enempää en munia päässyt nyt kokeilemaan. Sen verran helppoja nämä olivat kuitenkin tehdä, että pitää vielä ensi viikolla tehdä ainakin noita höyhenmunia lisää.

Pääsiäinen_10

 

Kommentit

 • Riikka

  Eikä, ihania! Lähden askartelukauppaan etsimään tuollaisia höyheniä.

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos 🙂 Nuo höyhenet on muuten taidettu ostaa Suomalaisesta kirjakaupasta. Ostin nämä jo kesällä, ja silloin ei höyhenkauppa ollut vilkkaimmillaan, niin ei meinannut löytyä mistään. Mutta siellä tosiaan oli mieleisiä 🙂 Nyt voi kyllä löytyä useammastakin paikasta 😀

    0
 • Anniina

  Ihania! Mäkin yritin tehdä joskus tuollaisia pilkullisia, mutta mulla ei ollut sopivaa väriä. Vesiväri ei oikein tarttunut 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos 🙂 Mä kanssa kokeilin eka vesiväriä, mutta ei tosiaan tarttunut. Sormiväri värjäsi hyvin, levisi vaan joistain paikoin. Ehkä pitää testata vielä tuo viinietikka, kuuma vesi, elintarvikeväri -kombo, jos sillä saisi selkeämmät pilkut 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.