VALIKKO
17.4.2019 10:36

Näin syntyy helppo ja upea pääsiäiskattaus

Joko tuleva pääsiäiskattaus on mietittynä? Meillä katetaan tänä vuonna pöytään lasten synttäritarjoilut, joten pelkkää pääsiäiskattausta ei ole luvassa. Niinpä laitan tähän kuvia kattauksesta, jonka viime pääsiäisenä jo tein. Tällaisen kattauksen voisin hyvin tehdä tänäkin vuonna, joten tässä vinkkinä heille, keltä nämä kuvat on menneet ohi.

 

Kattaus

 

Pääsiäis- kuten muissakin kattauksissa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja luovuutta. Kaikkea ei tarvitse ostaa valmiina, ja esineille voi keksiä uusia käyttötarkoituksia. Myös luonnonantimia kannattaa hyödyntää. Hedelmäpuiden oksat, pajunkissat, risut, heinät ym. näyttävät kauniilta yhdistettyinä tulppaaneihin ja sipulikukkiin.

Hyödynnä kauniita astioita, kuten mariskooleja kukka-asetelmissa tai rairuohon istutuksessa. Tyhjät munankuoret sopivat myös hyvin tuikkukipoiksi, pienien kukkien ruukuksi tai rairuohon kasvualustaksi. Pääsiäispyhien jälkeen munankuoret voi heittää biojätteeseen tai kompostoida yhdessä rairuohon kanssa. Ekologista.

 

kattausKattausKattaus

 

Kertakäyttöservettejäkään ei tarvitse ostaa erikseen, jos kotoa löytyy esimerkiksi kauniita kankaita, joista leikata (ja ommella) sopivat servetit. Astioiden ei tarvitse olla kaikkien samanlaisia vaan niidenkin kanssa voi leikitellä kattamalla kaikille eri sarjaa ja kuviota olevat astiat.

Kevään ja pääsiäisen värejä ovat keltainen, violetti sekä limen vihreä. Näitä värejä löytyy kukista ja koristeista, joten pohjana kannattaa käyttää neutraaleja maanläheisiä sävyjä. Valkoinen, joko luonnonvalkoisena tai puhtaanvalkoisena toimii aina. Myös eri harmaan ja hiekan sävyt tuovat kirkkaat värit kauniisti esiin. Aidot materiaalit, kuten puuvilla ja pellava ovat kauniita myös kattauksissa pöytäliinan ja servettejen muodossa.

 

Kattauskattaus

 

Pääsiäisenä ruokakin voi olla kauden väreissä. Mausta ruoka kurkumalla tai currylla, tai keitä kananmunat kurkumalla maustetussa vedessä, niin saat keltaista väriä. Sitruuna sekä tuoreet yrtit sopivat myös hyvin pääsiäispöytään tuoden väriä annoksiin. Alla näkyvän sitruunarisoton reseptin löydät TÄÄLTÄ.


 

Itse ajattelin tänä vuonna syntymäpäiväpöytään tuoda mukaan myös ripauksen pääsiäistä ainakin sipulikukkien, ja pajunkissojen muodossa. Katsotaan vielä, kuinka saan yhdistettyä syntymäpäivien ilmapallot yhteen pääsiäiskoristeiden kanssa.

Katso vinkit myös kauniisiin juhlapöydän asetelmiin edellisestä postauksestani: Pääsiäisen keltaista kukkaloistoa VIherlandiassa

 

Kuinka teillä juhlitaan pääsiäistä? Kokoonnutteko yhteen suvun tai ystäväpiirin kesken? Entä, onko teillä joitain pääsiäisperinteitä? Ja kuinka monelta löytyy pääsiäispöydästä mämmiä? Itse en tätä perisuomalaista herkkua ole vieläkään oppinut syömään.

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

*Pannunalunen saatu Sukhimatoilta näkyvyyttä vastaan

 

Kommentit

 • Emilia

  Ihanat noi teidän lautasliinat olen aina tunnustautunut värien ystäväksi, mutta tumma on alkanut viehättää

   0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Lautasliinat on tosiaan kankaasta revittyjä palasia. Ei tarvitse ostaa aina uusia kertaköyttöisiä, ja tulee vanhat kangaspalat hyötykäyttöön 😀

    0
 • Anni

  Mä muistelisin, että olen jo viime vuonna nähnyt nämä samat kuvat. Silti edelleen yhtä kaunis kattaus!

   0
  • Maria

   Kyllä ,samat kuvat oli viime vuonnakin 🙂 Jää itseltä pääsiäskattaukset yleensä tekemättä, kun lasten synttärit osuvat samaan ajankohtaan. Ehkä ensi vuonna sitten uudella kattauksella 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.