VALIKKO
16.6.2017 08:43

Pihan kaunein kukkija – koristeomenapuu

Istutin viime kesänä pihallemme puun. Puuta valittaessa kriteereinä olivat kaunis kukinta keväällä, runsaat oksat, joihin talvella voi asetella koristevalot ja puun kasvaessa näkösuoja naapuriin. Kiertelin eri taimistoja kysellen ja harkiten puuta, koska halusin sen olevan paikkaansa juuri sopiva. Loppujen lopuksi päädyin koristeomenapuuhun, ja tänä kesänä varmistuin onnistuneeni valinnassa. Puun lajike on siis purppuraomenapuu Hopa, joka kukkii kauniin vaaleanpunaisin kukin ja tuottaa pieniä, ei niin maukkaita, mutta sitäkin koristeellisempia pieniä omenoita, joista saa syksyllä tehtyä vaikka kauniita kukka-asetelmia. Lajikkeen pitäisi olla kestävä, joten toivoa on, että se viihtyy myös meidän pihassa, kunhan saan rusakot hampaineen pidettyä siitä kaukana.

Palasimme alkuviikosta viikon mittaiselta reissulta, ja sinä aikana puu oli puhjennut kukkaan. Vaikka puu on vielä pieni, niin silti sen oksat ovat täyttyneet ihanista vaaleanpunaisista kukista, jotka näkyvät juuri keittiönikkunasta sisään. Aamupalaa syödessä voin siis samalla ihastella tuota kaunista puuta. Voi kuinka vähästä sitä ihminen voikaan ilahtua. Tummat kivet luovat puulle vielä aivan ihanan taustan, ja vielä kun saan kitkettyä nuo rehottavat rikkaruohot, niin näky on entistä esteettisempi.

Lämpöä ja aurinkoa viikonloppuunne!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.