VALIKKO
30.8.2018 07:00

Pihaprojektina patio takapihalle

 

Meidän kesän 2018 pihaprojekti on tässä: takapihan patio. Parinkymmenen neliön kokoinen kivetys, joka palvelee grillaus- sekä oleskelupaikkana. Muutama viikko siinä vierähti, kun poistettiin alueelta nurmikko, mies kärräsi kottikärryillä hiekkaa tilalle ja minä naputtelin laattoja paikalleen. Ja tämä kaikki tietenkin paahtavimpien helteiden aikaan. Tuohon takapihalle paistaa koko päivän aurinko, joten oli muuten ihan hiton kuumaa hommaa.

 

 

Vielä alue on vähän autio. Haluaisin tuon grillin luokse jonkun laskutason grillattaville, ja mahtuisihan tuohon vielä aurinkotuolikin, jossa en kuitenkaan ikinä ehtisi istuskella.

 

 

Pieni nuotiopaikka on vielä koekäyttämättä, mutta siinä voisi joku ilta paistaa lasten kanssa vaikka vaahtokarkit. Tulisija löytyi Minimanista, ja istuinpöllit sain isältäni. Niihin olikin ehtinyt jo jotkut pienet taiteilijat piirrustelemaan liiduilla, itse mietin vielä maalaisinko pöllit vai antaisinko niiden harmaantua tuossa rauhassa.

 

 

Pation myötä kapealla takapihalla on nyt joku funktio. Aiemmin alue oli pelkkää nurmea, eikä siellä tehty muuta kuin leikattiin nurmikkoa. Kivetyksen myötä grillinkin sai kätevämmälle paikalle grillausta ajatellen. Aiemmin istuttamani koristeomenapuu oli juuri oikealla kohdalla ja osui juuri yhden laatan kohdalle. Puu kärsi viime talvena rusakon hyökkäyksen, mutta näyttäisi kuitenkin olevan paranemaan päin. Ehkä taas ensi keväänä pääsen taas nauttimaan sen kauniista vaaleanpunaisista kukista.

 

 

Patio tuli vähän korkeammalle mitä ensin ajattelin. Olin ajatellut sen olevan maantasalla, mutta terassia varten valetut betonianturat olivatkin sen verran korkealla, että niiden mukaan piti mennä. Tein sitten muutaman askelman portaat sekä nurmikon reunasta kaivamistani laudanpätkistä pienen istutusaltaan pation kylkeen. Istutin siihen nyt äidiltä saamiani kuunliljoja, mutta luultavasti ensi vuonna vaihdan ne johonkin ihaniin korkeisiin, ja tulessa kahisevin heiniin.

Tältä kesältä isommat pihaprojektit on nyt tehty, ja enää on vuorossa sadonkorjuu sekä pihan valmistautuminen talven viettoon.

 

Kotitalosta blogi on myös Instagramissa sekä Facebookissa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.