VALIKKO
18.11.2016 13:31

Projektina toimiva kodinhoitohuone

Koko syksy oli jotenkin ihanan kuivaa ulkona ja se ensimäinen kuravaateshow on nyt lumien sulaessa alkanut. Jos tämä talvi mennään samalla kaavalla kuin edellinen, (mitä toivottavasti ei tapahtu ja tämä on vain pieni poikkeus välissä) eli ensin sataa lunta, sitten se sulaa pois, sataa, sulaa, sataa…  Saadaan me nauttia enemmänkin märistä ja kuraisista ulkovaatteista sekä ongelmasta, missä ne kuivataan.

Tästä sitten itse aiheeseen, eli kodinhoitohuoneeseen ja meidän lasten sisäänkäyntiin eli siis hienommin sanottuna arkieteiseen. Ensinäkin rakastan kodinhoitohuoneita ja kakkossisäänkäyntejä, koska ne ovat paikkoja, jonka oven voi aina sulkea. Pidän siitä, että meillä on toinen ovi, josta vieraat voivat kulkea (joskus) kompastumatta lattialla lojuviin vaatekasoihin ja kenkiin, sillä tämä kaikki on yritetty keskittää kodinhoitohuoneen puolelle. Se, mistä en pidä, on kodinhoitohuoneemme epäkäytännöllisyys; ahdas, pieni huone, johon pitäisi saada mahtumaan kolmen lapsen vaatteet, rattaat, pyykkihuolto, kodinkierrätys ja vielä koiran ruokailu. Huh, paljon vaatimuksia pienelle huoneelle.

Kodinhoitohuone

Joka vuosi yritän tehdä jotain selättääkseni kauhean kaaoksen, joka varsinkin näinä hetkinä huoneessa vallitsee. Harmittavasti huomaan kuitenkin kerta toisensa jälkeen epäonnistuvani. Nyt on taas kuitenkin yritetty. Meillä on siis yksi kaappi, joka kätkee sisäänsä kolmen lapsen välikausi-, kura-, ja talvivaatteet sekä kengät, pipot ja hanskat. Ja varmaan arvaattekin, että kaapinovea ei näissä kuvissa aukaista 😀 Mutta märkien vaatteiden kuivatus on aikaisemmin keskittynyt meillä kylpyhuoneen puolelle, ja voitte kuvitella, miten on mukava mennä suihkuun, hiekat varpaissa rahisten ja väistellen niskaan tippuvia kurapisaroita. Tähän apuun tuli rekki, yksinkertaista, siis tanko, johon saa ne kuraiset vaatteet kuivumaan. Parasta tässä rekissä on, että se on 100% kierrätysmateriaalia. Vanha pyykinkuivaustelineeni meni rikki, ja osia metallinkeräykseen rikkoessani, tajusin yhden metallisen, jo valmiiksi kulmista taivutetun putken potentiaalin. Sinne vaan kaapista löytämäni pyykkinarunpätkä sisään, koukut kattoon ja rekki on valmis. Nyt on tilaa kuivattaa niitä märkiä vaatteita enemmänkin.

Kodinhoitohuone Kodinhoitohuone

Märät kengät ja hanskat taas kuivuvat Ikeasta ostamassani Algot -järjestelmän osassa. Ja muutamasta vanerin jämäpalasta syntyi taso, jossa voi vaikka halutessaan istua tai laskea puhelimen kädestään, kun auttaa lapsia pukemisessa/riisumisessa. (Todellisuudessa se on siis erinomainen paikka kasata kaikki hanskat, huivit, pipot, välihaalarit ja muut päältä riisuttavat elementit.) Kaikista märimmille hanskoille ja kengille löysin jo muutama vuosi sitten Biltemasta kätevän kuivaustelineen, joka mahtuu sopivasti kaappiin, kun sitä ei tarvita. Ja kun aamulla ulkona kastuneet hanskat halutaan saada kuivaksi myös iltapäivän ulkoleikkeihin, tulee kaapista apuun näppärä, kaappikokoinen kuivatin.

Kodinhoitohuone Kodinhoitohuone Kodinhoitohuone

Ulkonäöllisesti olen tällä hetkellä tyytyväinen kodinhoitohuoneeseemme. Eihän se näytä läheskään aina tältä kuin kuvissa, mutta siinä on se ovi, jonka saa suljettua. Ensimmäisten loskakelien myötä myös käytännöllisyys on todettu toimivaksi ja tällä hetkellä ainakin näyttäisi siltä, että se on tullut jäädäkseen.

Kodinhoitohuone

Ja nyt otetaan vastaan ratkaisuja tähän lapsiperheiden ikuisuusongelmaan. Kuinka teillä on hoidettu vaatekasojen, märkien kenkien ja ulkovaatteiden kuivatus ja säilytys? Onko olemassa joku lapsiperheiden maailmanmullistava keksintö (jota minulle ei ole kerrottu) vai painitko saman asian kanssa?

Vinkit jakoon.

Kommentit

  • Elina

    Meillä on kodinhoitohuoneen seinässä sellainen ”pyyhepatteri” ja laitan siihen toppapuvut roikkumaan henkareissa ja asusteet on näppärä kuivata pienessä pyöreässä ”pyykinkuivaustelineessä, mustekalassa”. Meillä on molemmilla lapsilla nyt taqlveksi kahdet ulkoiluvaatteet niin sekin helpottaa arkea, kun vaatteitra ei tarvitse saada kuivaksi ihan heti. Kuivauskaappi olisi kyllä tosi hyvä lapsiperheessä, ollaan sellaistakin mietitty.

    Ps. Blogissani on menossa Travallen arvonta, jossa voittaja saa valitsemansa Travallen tuotteen olipa se sitten haalari tai rukkaset 😉
    http://elinamaista.blogspot.fi/2016/11/remu-lumiseen-ulkoiluun-ja-arvonta.html

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.