VALIKKO
29.4.2019 14:56

Riipputuoli terassille

Kaupallinen yhteistyö: ShopAlike.fi

Lämpötilojen koko ajan noustessa ja auringon lämmittäessä, olen huomannut, että ajatukset ovat alkaneet siirtymään päivä päivältä enemmän ulos. Pihanlaiton lisäksi mielessä pyörii myös terassi, joka olisi kiva päästä laittamaan jo kesäkuntoon. Terassilta löytyy jo ruokailuryhmä, mutta edellisvuosien kuormalavoista rakennettu sohva, on kannettu pois. Mietinnässä on siis nyt sohva tai sohvaryhmä terassille. Lisäksi olen miettinyt sohvien kanssa jotain kivaa riipputuolia.

Shopalike.fi sivustolta löytyi riipputuolin osto-opas, josta on helppo miettiä oman tarpeen mukaan sopiva riipputuoli. Oppaassa kerrottiin aluksi erilaisista riipputuoleista, joita löytyy jokaiseen makuun. Kankaiset riipputuolit ovat kevyitä eivätkä vaadi niin paljoa tilaa ympärilleen, lisäksi ne ovat helppoja laittaa talvisäilöön tai suojaan isommalta myrskyltä. Kankainen riipputuoli myös muotoutuu kivasti istujan mukaan, ja siinä saa rennon asennon. Kankainen riipputuoli on myös huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi rottinkinen.

Kori- ja pallotuolit ovat kankaisia huomattavasti massiivisempia ja tuolimaisia. Parolan rottingin riipputuolihan on tässä sarjassa klassikko ja todella kaunis. Oppaan mukaan rottinki ei kuitenkaan kestä aurinkoa kovin hyvin, joten en tiedä, uskaltaisinko sijoittaa rottinkituolia meidän etelänsuuntaiselle terassille. Rottinkituoli on myös isokokoinen ja painava, joten se tarvitsisi enemmän tilaa ympärilleen.

 

 

Mitä tulisi ottaa huomioon riipputuolia ostaessa?

 

Oppaaseen oli koottu hyviä vinkkejä riipputuolin ostoon liittyen. Riipputuoleja on esimerkiksi saatavana yhdellä tai kahdella köydellä riippuvana tai jalustalla. Meidän terassilla on paksut kattopuut, joten niihin saisi riippukeinun kiinnitettyä hyvin. Yhdellä köydellä kiinnitetty riipputuoli keinuu paljon enemmän kuin kahdella köydellä, joten tilan puolesta tuota kiinnitystä kannattaisi katsoa tarkemmin. Tämä ei olisi tullut itselle edes mieleen. Toinen huomionarvoinen seikka valinnassa on sijoituspaikka. Ulos sijoittaessa tuolin materiaaliin pitää kiinnittää huomiota. Materiaaleista rottinki ja puuvilla eivät kestä kovaa auringonpaistetta ja vesisadetta kovin hyvin. Riipputuolia katsellessa pitää siis katsoa myös materiaalia, jotta se olisi mahdollisimman kestävää. Myös käyttötarkoitusta pitää miettiä. Itse haluaisin, että riipputuoli olisi terassilla löhöilypaikka, jossa voisi lukea lehtiä tai kirjaa tai loikoilla. Tuolin pitäisi siis olla sellainen, jossa jokainen istuja saisi hyvän asennon. Hirvittävän massiivista ja painavaa tuolia en uskalla myöskään ottaa, ettei se keinuessaan kaada pienimpiä lapsia.

Oppaasta löytyi myös hyvät ohjeet tuolin asennukseen. Riipputuoleissa asennus on kuitenkin se tärkein juttu, jotta tuolista tulee kestävä jokaisen istujan istua. Tuotekohtaiset asennusohjeet kannattaa lukea hyvin, ja tarvittaessa luottaa ammattilaisen apuun. Myös asennuspaikka kannattaa katsoa kerralla kuntoon, jotta vältytään useammilta rei’iltä katossa.

 

Oppaan innoittamana keräsin muutaman shopalike.fi sivuilta löytyvän riippukeinun, jonka voisin kuvitella meidän terassillemme.

Riipputuoli

Tuotekuvat: Laatukaluste.com, h4y.fi, Homeroom.fi, Fatboy.com, on24.fi

 

 

Oletko sinä tutustunut Shopalike.fi sivustoon? Se on kuin tavaratalo netissä, jossa on yhden sivuston alla yli 260 kaupan valikoimat. Etsiessäsi jotain tiettyä, lukuisten sivustojen selailun sijaan, voit siis käydä vaan yhdellä ja hakea hakusanalla etsimääsi tuotetta. Äärimmäisen kätevää ja aikaa säästävää. Shopalike on nyt luonut myös muutaman sisustukseen liittyvän oppaan, joissa on lyhyesti esitetty vinkkejä eri tilojen sisustukseen tai tuotteiden ostoon liittyen.

 

Ai että, miten odotankaan kesää. Toivottavasti se on edes lähelle yhtä ihana kuin viime kesä.

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.