VALIKKO
8.11.2017 09:56

Ruokapöytä osb-levystä

Meidän keittiössä on uusi ruokapöytä. Tai ei se uusi ole, se on tehty jo kesällä. Tähän asti se on kuitenkin ollut terassipöytänä, joten se on uusi meidän keittiössä.

Mutta aloitetaan alusta. Kaikki siis lähti siitä, kun halusin lastenhuoneeseen pitkän pöytätason. Löysin osb-levyn, ja innostuin, mitä kaikkea siitä voikaan tehdä. Ja koska levyä piti ostaa enemmän kuin mitä lastenhuoneen pöytätasoon tarvitsi, piti siitä lopusta keksiä jotain. Ja siitä loppulevystä tehtiin kaksi penkkiä terassille. No olemassaoleva terassinpöytä ei sitten enää sopinutkaan penkkien pariksi, joten piti rakentaa samaa sarjaa oleva pöytä. Tarvittiin siis vähän lisää levyä ja lisää puuta, ja niin valmistui koko terassin kalusto. Harmillisesti emme ehtineet tästä kalustosta kesällä juurikaan nauttia, sillä kun se oli valmis, loppui terassikelitkin.

Pöytä on siis valmistettu osb-levystä, joka on hiottu ja käsitelty Tikkurilan himmeällä Kiva- kalustelakalla neljään kertaan. Jalat tehtiin 48x48mm puusta, joka käsiteltiin mustalla Supi saunavahalla. 

Ja kuinka se terassin pöytä päätyi sitten meidän ruokapöydäksemme? No, olen jo pitkään halunnut uuden ruokapöydän korkeakiiltovalkoisen tilalle. Kuitenkaan sitä juuri oikeaa pöytää ei ollut tullut vastaan, joten edellinen ruokapöytä on saanut olla paikallaan. Ratkaisu oli tällä kertaa yllättävän lähellä, yksi päivä keksin, että terassinpöytä voisi sopia kivasti myös meidän keittiöön, joten se nostettiin ikkunan kautta sisälle. Ja sopiihan se, ainakin mun mielestä. Se ei ole yhtä iso ja raskas kuin edellinen pöytä, mutta tarpeeksi iso meidän perheelle. Pituutta pöydällä on 20cm vähemmän kuin edeltäjällään, mutta silti siihen mahtuu hyvin kuusi tuolia ympärille. Ja tuolitkin sopivat nyt pöytään mielestäni paremmin.

Joten nyt meillä on uusi keittiön pöytä ja uutta ilmettä keittiössä. Enää pitäisi keksiä, mihin tuon vanhan pöydän laittaisi meidän eteisestä…

Mitäs tykkäätte uudesta ruokapöydästä?

Kommentit

 • Tomi

  Hei,
  Toi osb-levy on kyllä makeen näköistä!
  Aion tuosta matskusta tehdä pari pöytää tulevaan kahvilaan. Kuinka iso homma on tuossa hiomisessa ja millä karkeudella kannattaa hioa?

   0
  • Maria

   Osb-levyssä on kyllä todella ihana tuo pinta. Itse hioin pöydän pienellä tasohiomakoneella, jolloin homma ei ollut kovin iso. En tosiaan ole mikään ammattilainen näissä hommissa, ja teen aina kokeilemalla, tietämättä itsekään lopputuloksesta 😀 Mutta aloitin hiomisen karkealla paperilla olisko ollut 40 tai 80. Hioin aina kertaalleen, ja sen jälkeen pyyhin märällä ja annoin kuivua, sitten taas hionta, kastelu, kuivaus, hionta ja lopuksi pyyhintä. Lopuksi hioin vielä ihan hienolla, olisko ollut 240 tai 320, ja sitten laitoin vielä neljä kerrosta lakkaa pintaan. Nyt pinta on mukavan siloinen, sen saa helposti pyyhittyä eikä ruokatahrat imeydy 🙂

    0
   • Tomi

    Kiitos paljon! Tästä oli paljon apua. Hyvää keväänjatkoa sinulle:)

     0
    • Maria

     Kiva, jos sait apua 🙂 Ja samoin sinne 🙂

      0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.