VALIKKO
21.6.2017 11:11

Sitruuna-pestomarinadi

Tulin vinkkamaan teille juhannukseksi aivan loistavan sitruuna-pestomarinadin grillaukseen. Itse maustoin tällä niin kanat kuin kasviksetkin ja sopi molempiin loistavasti. Ohje on Rajamäen sivuilta, josta löytyy useita muitakin kokeilemisen arvoisia marinadeja. Itseäni houkuttelee ainakin chili-hunajamarinadi sekä mango-chilimarinadi, joita testailen varmaan juhannuksen aikaan.

Sää ei taas juhannuksena yllätä, mutta suomalaisillehan sää on aina hyvä grillaukseen. Eilenkin piti saada grillattua kanaa, joten grillattiin sitten kaatosateessa sateenvarjon alla. Hyvin onnistui!

Itsetehdyt marinadit ovat todella helppoja, ja kun kerran on kokeillut, ei paluuta kaupan valmiiksi maustettuihin enää ole. Tässä sitruuna-pestomarinadissa maistuu ihanasti tuoreet yrtit sekä sitruunan raikkaus, maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, ja itse tosiaan testasin kanafileiden marinadina sekä kasvisvartaissa, johon lisäsin joukkoon vielä hieman sitruunabalsamikastiketta.

Sitruuna-pestomarinadi

Raaka-aineet

1 dl mietoa oliiviöljyä
2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 sitruunan raastettu kuori ja ½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna
0,5 tl sokeria
ripaus mustapippuria
suolaa

Mittaa ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Kääntele marinadi marinoitavien joukkoon ja anna maustua 2 tuntia (tai kauemmin). Sitruuna-pestomarinadi sopii erityisen hyvin kasvisten ja kasviproteiinien marinointiin sekä kanalle, ja resepti riittää hyvin marinoimaan noin 0,5 kg kasviksia/kanaa. (Ohje mukaeltu: rajamäen.fi)

Leppoisaa juhannusta!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.