VALIKKO
2.12.2019 11:02

Suurikokoinen havukranssi sisäänkäynnin yhteyteen

havukranssi

Tänä vuonna sisäänkäynnin yhteyteen valmistui suurikokoinen havukranssi.

Havukranssi on halkaisijaltaan n. 140 cm ja se on tehty kuusen latvaoksista, joissa roikkui kävyt valmiina. Havuja kranssiin kului kaksi jätesäkillistä, enemmänkin olisi voinut laittaa, jos havuja olisi ollut, mutta tämä vähän ohuempi mallikin on ihan kiva. Havut kiinnitin pohjaan rautalangan avulla. Aikaa valmistamiseen kului muutama tunti, joten näinkään iso kranssi ei kovin suuritöinen ollut.

havukranssi

havukranssi

havukranssi

havukranssi

Kranssin pohja on taivuteltu pajunoksista, jotka on sidottu rautalangalla kiinni. Ensin etsin hulavannetta pohjaksi, mutta tarjontaa ei tähän aikaan vuodesta ollut, ja lapsetkin ovat rikkoneet omansa, joten piti keksiä muuta. Nyt jälkiviisaana on hyvä todeta, että pohjan olisi pitänyt olla huomattavasti paksumpi ja jämäkämpi, sillä kaksi jätesäkillistä kuusenoksia painaa jonkin verran. No kranssi saatiin seinälle, ja se kiinnitettiin kahden varastokoukun sekä muutaman rautalangan avulla, jotta muoto saatiin pysymään pyöreänä, joten ongelma ratkaistu.

Kranssiin asettelin vielä kahdet pienet ja ohuet taivuteltavat valoketjut, jotka toimivat paristoilla. En halunnut, että johdot ja valot ovat kovin näkyvät, joten tämä ratkaisu toimi hyvin, ja pimeällä syttyvät valot loistavat kauniisti.

havukranssi

havukranssi

havukranssi

Kranssi näkyy suuren kokonsa vuoksi kauas ja on näyttävä koriste seinällä. Ensin ajattelin, että menee ehkä överiksi, kun on niin iso, mutta onneksi kokeilin, sillä tykkään tästä kovasti.

Vielä olisi tarkoitus tehdä pienempi kranssi sisälle jäljelle jääneistä liekoista. Sen saan toivottavasti ripustettua seinälle tällä viikolla.

 

Kotitalosta -blogi kannattaa ottaa seurantaan muuten Instagramissa sekä Facebookissa, päivittelen sinne lähes päivittäin kuvia, joten pysyt paremmin mukana jutuissa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.