VALIKKO
13.4.2016 09:39

Uusia makuja, tabbouleh-salaatti

Viikonloppuna tuli taas tehtyä uusia ruokakokeiluja. Tällä kertaa testissä oli Tabbouleh-salaatti. Libanonilainen salaatti, jossa maistuvat yrtit. Reseptin löysin täältä. Joukkoon lisäsin vielä valkosipulia tuomaan makua. Jostain syystä valkosipuli on nimittäin alkanut maistua erityisen hyvälle. Tuntuu, että sitä tulee nykyään laitettua vähän joka ruokaan. Ja koska kaupassa oli bulgurin kohdalla tyhjä aukko, tein salaatin tällä kertaa kuskusista. Itse en ole aikaisemmin innostunut tästä muurahaistenmunia muistuttavasta lisäkkeestä, mutta tässä ruuassa se oli hyvää. Bulguria en ole koskaan maistanut, mutta tämäkin puute pitää korjata pikimmiten. Salaatti oli kyllä todella hyvää, ja täyttävää. Tätä varmasti tehdään meillä uudestaankin. Vielä kun saisi lapsetkin innostumaan. Mutta tässä vielä reseptiä.

Tabbouleh-salaatti

Tabbouleh-salaatti

 

Ainekset (4 annosta)

2,5 dl bulguria tai kuskusia

3 rkl oliiviöljyä

4 tomaattia

puolikas kurkku

5 dl lehtipersiljaa

2,5 dl tuoretta minttua

1 valkosipulinkynsi

1/2 sitruunan mehu

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

 

Valmistusohje

Valmista bulgur/kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Poista tomaateista siemenet, ja kuutioi pieneksi. Kuori ja kuutioi myös kurkku. Hienonna persilja ja minttu. Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Tabbouleh-salaatti Tabbouleh-salaatti Tabbouleh-salaatti

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.