VALIKKO
6.2.2016 11:15

Tee se itse

Tänään vietetään teen päivää. Toista kertaa järjestettävää nimikkopäivää vietetään 6.2 Tean päivänä. Päivän tarkoituksena on lisätä teenjuonnin ja hyvän teen näkyvyyttä. Tämän vuoden teemana on after ski tea. Tämä on hyvä päivä. Teenjuojia pitäisikin muistaa enemmän. Yleensä kun kysytään aina, juotko kahvia. Vai milloin sinulta on viimeksi kysytty, maistuisiko tee? Tai yleinen kysymys, mennäänkö kahville, voisi joskus olla, mennäänkö teelle. Paikoissa, joissa tarjotaan kahvia, voisi myös olla tarjolla laajempi teevalikoima, parasta ennen päiväyksen ohittaneen Earl Grey teen sijaan. Joten kyllä, teen juontia voisi tehdä tunnetummaksi myös täällä Suomessa, kahvin hevijuusereiden luvatussa maassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minun suhteeni teehen on hyvä. Pidän teestä, ja myös vatsani pitää siitä huomattavasti enemmän kuin kahvista. Varsinkin aamuisin on kiva kaataa itselleen iso kuppi teetä, ja nauttia se sokerin ja maidon kera. Pidän myös eri teelaatujen maistelusta. Kesällä maistuu paremmin raikkaammat vihreät teet, kun taas talven pakkasilla on mukava hörpätä vähän vahvempaa mustaa teetä. Vielä olen tyytynyt kaupan teehyllyn valikoimiin, mutta miksei maistelua voisi laajentaa myös erikoisempiin vaihtoehtoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä hyvänä aasinsiltana voinkin esitellä teille uuden teepannuni. Tilasin sen Lagerhausista. Tämä ruotsalainen sisustus- ja pientavaraliike toimittaa nykyään tuotteita myös Suomeen. Minä tilasin sieltä kaakelitarroja yhtä tuunausta varten, mutta suolaisen toimitushinnan vuoksi pitihän sitä samalla kerätä ostoskärryyn muutakin. No tämä teepannu oli sitten yksi löydöistä. Ja minä pidän siitä, ei se ole designia, mutta ei sen tarvitsekaan. Se hoitaa tehtävänsä hyvin. Sen sisään mahtuu puoli litraa nestettä, se pitää teen lämpöisenä ja siitä on helppo kaataa. Kiva ruudukkokuviointi ja puinen kahva ovat kivoja yksityiskohtia. Minulle tuo pannu on varsinkin aamuisin hyvä. Usein kaadan itselleni ison kupin teetä, hörppään siitä muutaman kerran, ja sitten tulee jotain muuta tekemistä. Tee unohtuu pöydälle ja jonkun ajan päästä palattuani keittiöön tee on kylmää ja pahaa, ja se jää juomatta. Pannussa tee pysyy kauemmin lämpimänä, joten minullakin on kauemmin aikaa nauttia siitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisin halunnut teepannun kaveriksi tilata myös 6 kappaletta tällaisia laseja, mutta ne olivat harmittavasti varastosta loppu. Ehkä löydän niitä muualta tai sitten tehdään taas ensi kesänä lomareissu Tukholmaan, ja käyn hakemassa ne paikan päältä.

 

Hyvää teen päivää kaikille, nauttikaahan päivän kunniaksi kupit after ski teetä 🙂

Kommentit

  • Maria Korhonen

   Juu juurikin noita Hobstareja ovat. Tarkempi googlettelu osoittikin niiden olleen oikeinkin ”blogilaseja”, mitä en Lagerhausin sivuja selatessani tajunnutkaan. Kiitos vinkistä, pitää käydä Nougatin sivuilla katsomassa 🙂

    0
 • Marjo

  Englantiin muutettuani minusta, kahvin hevijuuserista, on tullut myös teen ystävä. Aamulla pitää vielä juoda pari kuppia kaffetta, mutta loppupäivä meneekin usein teen voimin . Viimeksi Jyväskylässä käydessäni tutustuin Lutakon Teeleidiin, ihana paikka teen ystäville!

   0
  • Maria Korhonen

   Mulla tuli kanssa ennen juotua enemmän kahvia, mutta nyt olen tyytynyt juomaan sitä vain sosiaalisissa tilanteissa. Lutakon teeleidissä ei olekaa n tullut käytyä, kuullut olen kyllä paikasta. Pitää käydä ehdottomasti testaamassa jossain vaiheessa 🙂

    0
 • Kiva teekannu! Mielestäni noita laseja muuten saa Jyväskylän Miriams’sta, siitä kahvilasta Torikulmassa. Käypä katsomassa! 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos Hanna 🙂 Eikä, oliskohan siellä! Siellä onkin pitänyt käydä kahvilla, nyt on hyvä syy lähteä 🙂 Kiitos vinkistä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.