VALIKKO
2.4.2019 15:04

Terassi viime kesänä sekä tulevana

Miltä meidän terassi näytti viime kesänä, ja mitä kaikkea uutta olen suunnitellut täksi kesäksi?

 

Pikkuhiljaa lumien sulaessa alkaa pihahommat taas kutkuttelemaan. Meillä on yleensä kesäisin ollut minun innoittamana (lue pakottamana) aina jokin projekti. Ensimmäisenä kesänä se taisi olla leikkimökki ja hiekkalaatikko, sitten tehtiin takaterassille kaiteet, seuraavana vuonna etupihan terassi, viime kesänä takapihan kivipatio. Sitten ollaan tehty myös pöytä ja penkit terassille sekä 2014 kaivoin viimeisillään raskaana ollessani 30 metriä ojaa pensasaidalle ja tekaisin pari kivirinnettä. Ja hei, ollaan me puukatoskin tehty. Eli kaikenlaista pientä.

Jotenkin tämä kevät ja kesä saa mut aina innostumaan. Pitkään olen jo halunnut jonkinlaista muutosta etupihalle, mutta siihen en ole saanut vielä miestä suostuteltua.. No jos nyt kuitenkin aloittaisi vaikka terassista. Viime vuonna terassillamme näytti tältä. Kuvat on otettu Kotiblogit -lehden 2/2018 numeroa varten, joka ilmestyi 4.7.2018, ja jossa oli meidän terassista muutaman sivun juttu.

 

terassiterassi terassi terassi terassi terassi

 

Tänä vuonna haluaisin terassille vähän jotain muutosta.

 

Ainakin terassilaudoitus sekä rimat pitäisi käsitellä (tai olisi pitänyt jo muutama vuosi sitten, mutta se on jäänyt.) Millä sävyllä, onkin sitten vaikeampi kysymys, koska tässä päästään taas maailmaan, josta löytyy sille harmaallekin 100 erilaista sävyä.

Viime vuonna halusin luoda terassille huonemaisen tunnelman verhojen, maton ja viherkasvien avulla. Tänä vuonna haluaisin ehkä jotain hieman pelkistetympää. Verhot olivat siinä mielessä hyvä, että ne antoivat suojaa paahteelta, mutta koska täällä tuulee usein, niin verhot eivät tahtoneet pysyä paikoillaan, joten siihen olisi kiva keksiä jokin toinen idea.

Se mitä terassille jää, niin pöytä ja penkit, niistä pidän edelleen todella paljon ja ne koettiin myös käytännössä toimiviksi. Tosin pöydän päällinen kaipaa pientä hiontaa sekä uudelleen käsittelyä, koska talvella pöydän päälle sataneet lumet, ovat saaneet sen melko pahan näköiseksi. Toivottavasti selvitään siis pelkästään hionnalla ja käsittelyllä, ettei tarvitse uutta tasoa ostaa. Sohvan haluan terassille myös, mutta luulen, että kuormalavojen kausi on tällä erää ohitse. Haluaisin tilalle jotain vähän kevyempää ja sirompaa, ja pehmusteetkin pitäisi olla sellaiset, jotka mahtuisi talveksi sisälle säilöön. Tuo viime vuoden patja jouduttiin hävittämään, sillä se pääsi kastumaan ja homehtumaan. Sohvan haluaisin toteuttaa itse, ja siihen jo jonkinlaista visiota olen pyöritellyt. Katsotaan vielä, saadaanko visio toteutumaan tämän kesän aikana.

Viherkasvit terassilla olivat viime kesänä ihanat, ja ne aion tänäkin vuonna kiikuttaa ulos heti ilmojen lämmettyä. Toivottavasti tulisi yhtä lämmintä kuin viimekin vuonna, jolloin kasvit viihtyivät ja kukoistivat terassilla koko kesän.

Alunperinhän meidän terassilla ei noita kaiteita ollut, ja terassi oli huono pienille lapsille sekä meidän koiralle, joka saattoi livahtaa takaovesta karkuun. Muutaman vuoden jouduin miestä suostuttelemaan, että tekisi kaiteet ja portin terassille, mutta tiedättekö mitä? Nyt haluaisin päästä niistä eroon. (Mies varmasti innostuu asiasta.) No ehkä kaiteet kyllä täytyy vielä koiran ja pienimmän lapsen takia pitää. Mutta jotain niillekin pitäisi kyllä tehdä.

Sellaisia ajatuksia tämän kesän terassista. Pitänee alkaa selailemaan Pinterestiä enemmänkin uusien terassi-ideoiden toivossa. Ihan kohtahan sitä voi alkaa jo laittamaan kuntoon.

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

Kommentit

 • Emilia

  Tää postaus aiheuttaa vakavaa terassikateutta eikä meillä ole edes parveketta… Niin nätti terassi teillä ♥

   0
 • Anni

  Kaunista! Nuo verhot varsinkin luo jotenkin ihanan tunnelman.
  Meidän terassi on todella surkeassa kunnossa, mutta ei olla hirveästi viitsitty sitä uudistaa, kun se olisi tarkoitus lähivuosina purkaa..

   0
  • Maria

   Voi kiitos 🙂 Verhot on kyllä ollut ihan kiva suoja, eivät vaan meinaa tuulessa oikein pysyä paikoillaan.. Uusi terassi kuulostaa hyvältä 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.