VALIKKO
7.6.2016 00:37

Terassihommia ja arvonnan voittajat

Viikonloppuna aloittamamme terassi on edennyt nyt tähän vaiheeseen. Eli runko on saatu paikoilleen, ja seuraavaksi olisi vuorossa jonkinlaisen suodatinkankaan laittoa, maan tasoittelua ja sitten itse terassilautojen kiinnitys. Vaikka kaikissa ohjeissa sun muissa sanotaan, että terassin rakentaminen on helppoa ja sujuu käden käänteessä, niin en tiedä, miten se olisi meiltä sujunut ilman ammattilaisen apua. Onneksi siis saimme siskoni miehen auttamaan pohjien ja rungon kasaamisessa, että terassista tuli suora ja se tuli oikealle kohdalle ja vielä suhteellisen nopeasti. Kahdestaan miehen kanssa, tekisimme sitä varmaan vieläkin.

terassi terassi

No mutta, nyt kun tähän vaiheeseen on jo päästy, on hyvä alkaa miettimään vähän terassin sisustusta tai siis ulostusta eikun… Mitä se nyt sitten on. Joka tapauksessa sitä, mitä siihen terassille sitten laitetaan. Tämän terassin tarkoitus on olla lähinnä istuskelupaikka, jossa voi kuumimpina kesäpäivinä istua viileässä varjossa ja iltaisin nauttia ihanasti lämmittävästä ilta-auringosta. Ja kun pihan puut ja pensaat vähän kasvavat, niin siihen pääsee kätevästi myös suoraan saunasta vilvoittelemaan. Minulla on jo pitkään ollut haaveissa saada tällaiset (monesta paikkaakin tutut) ekotuolit. Ne hurmaavat yksinkertaisella ja nerokkaalla muotoilullaan sekä todella hyvällä istuinmukavuudella. Yllätyin, kun pääsin kyseistä tuolia testaamaan, kuinka hyvä siinä onkaan istua. Terassille sopisi niin hyvin kaksi tuollaista tuolia, jotka saisivat harmaantua rauhassa yhdessä terassin kanssa. Lisäksi olen suunnitellut jo monta vuotta tekeväni itse betonipenkin, joka toimisi niin kukkienpitopaikkana kuin ihan istuintarkoituksessakin tuossa portaiden juurella. Katsotaan nyt, miten penkkiprojektini etenee. Terassille ei tule kaiteita, joten isot ruukut reunustaisivat kivasti terassia. Elhon Pure Straight Round High -ruukku toisi vähän vastapainoa muuten kulmikkaaseen terassiin. Valkoinen väri sopisi hyvin ikkunanpuitteisiin ja niissä voisi kasvaa rennosti ihan vaan jotain heinää tai miksei vaikka tähkälaventelia, joka tuoksuu aivan ihanalle. Sitä löysin muuten myös valkoisin kukin Plantagenin valikoimista. Olen nimittäin yrittänyt pitää pihan kukat melko hillittyinä ja tällä hetkellä olen kelpuuttanut vain valkoisia ja pinkkejä kukkia. Kokosin alle vielä kollaasin tulevan terassin haaveista, mitäs tykkäätte?

 

Ja tästä sitten hienolla aasinsillalla loikkaus Hiiulihei -konsertin lippupakettien voittajiin. Arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkejä Salli ja Elina. Teille lähtee siis kahden hengen lippupaketit lauantaina 16.7 järjestettävään Hiiulihei -konserttiin. Tarkkailkaahan sähköpostejanne, sillä laitan teille lisätietoa asiasta piakkoin.

Kiitos kaikille arvontaan osallistujille ja onnea voittajille! Lippuja konserttiin on vielä muuten jäljellä, joten jos arpaonni ei tällä kertaa suosinut, niin klikathaan itsenne Jyväskylän Kesän sivuille, josta löytyy lisätietoa lippujen hankintaan. Ainakin lippu.fi sekä Lasten levykauppa näyttäisivät olevan paikkoja, joista liput voi itselleen lunastaa. Toivottavasti nähdään konsertissa!

Me jatkamme täällä terassinlaittoa. Toivottavasti saadaan se kesäkin taas kohta takaisin, että tarkenee siellä terassilla sitten istuskella. Viikonjatkoja!

Kommentit

 • Sanna

  Meillä terassi vielä yhtä mustaa valttikerrosta vaille valmis. Itse terassi on tehty viime kesänä. Kivasti näkyy siitepöly mustassa pinnassa, mutta onneksi nyt taidettiin myrskyn jälkeen siitä päästä eroon… Meillä on nuo ekotuolit, bongasin rakennusmessuilla ne hyvällä messutarjouksella mukaani…

   0
  • Maria Korhonen

   Musta terassi (ilman siitepölyä) on kyllä tyylikäs valinta. Kävinkin blogissasi kurkkimassa, ja hyvältä näytti terassi 🙂 Kuumeneeko tuo musta väri kovin auringossa? Ekotuolit on kyllä ihanat, toivon mukaan meidänkin terassilla tullaan ne näkemään 🙂

    0
   • Sanna

    Jep, kyllähän ne kuumenee… Tosin meillä porottaa aurinkoisena päivänä aamusta iltaan aurinko terassille.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.