VALIKKO
3.7.2019 21:06

Terassinkäsittely OrganoWoodin puunsuojalla – plussat ja miinukset

Kaupallinen yhteistyö: Osmo Color

Vihdoin eilen sain viimeisteltyä meidän etuterassin, kun sain valkoiseksi maalatut kaiteet takaisin paikoilleen. Nyt siis vain odottelen etuterassinkin osalta, milloin terassi harmaantuu kauniisti. Nyt kun terassinkäsittely on suoritettu ja olen testannut  OrganoWoodin puunsuojat, niin voin kertoa omien kokemusteni perusteella OrganoWoodin plussat ja miinukset.

 

+ Ympäristöystävällisyys

Tänä päivänä kaikkien valintojen tulisi olla mahdollisimman ympäristöystävällisiä, jotta kuormittaisimme ympäristöä mahdollisimman vähän.  OrganoWoodin puunsuojat sisältävät vain aineita, jotka voidaan palauttaa takaisin luonnolliseen kiertoon. Tuotteet ovat ympäristöluokiteltuja. Niillä on SundaHusin B-ympäristöarviointi. Ne ovat siis ympäristölle vaarattomia, mikä on ehdoton plussa, ja yksi syy, miksi itse valitsin OrganoWoodin.

 

terassinkäsittely

 

+ myrkyttömyys

Tämä oli yksi ehdoton plussa itselle, koska meillä on lapsia ja koira, joten haluan välttää vahvoja myrkkyjä alueella, jossa he liikkuvat. Haluan myös itse aineita käsitellessäni, että ne eivät aiheuta vaaraa terveydelle. Ainetta voi levittää turvallisin mielin, ja käyttöturvallisuustiedote on miellyttävää luettavaa.

 

terassinkäsittely

 

+ helppokäyttöisyys

Organowoodin 03.pesuaine oli todella tehokasta lialle, ja meidänkin vanhat ja likaiset terassit olivat pesun jälkeen melkein kuin uudet. Puunsuoja-aineet 01. ja 02. olivat helppoja levittää. Aineet olivat nestemäisiä, ja siveltimen avulla levittyivät ja imeytyivät terassiin hyvin. Terassia käsiteltäessä ei tarvinnut pelätä näkyviä rajoja, sillä tuote imeytyi puuhun jättäen sen luonnollisen näköiseksi ja tuntuiseksi. Suojan vaikutuksen huomasi kuitenkin sateen jälkeen, kun pisarat jäivät terassin pintaan eivätkä imeytyneet puuhun samoin kuin ennen käsittelyä.

 

 

+ luonnollisen näköinen lopputulos

Itse odotan jo kovasti, että terassista tulee väriltään hopeanharmaa. Pidän luonnollisista materiaaleista ja pinnoista, joten sen sijaan, että olisin öljyämällä terassin saanut saman tien harmaan lopputuloksen, odotan mieluummin ajan kanssa, että puu muuttuu oikeasti harmaaksi, ja istuu luontoon maalattua paremmin.

 

terassinkäsittely

 

– lopputulos ei näy heti

Tämä terassinkäsittelytapa ei sovellu kärsimättömille ”kaikki mulle heti” tyypeille. Lopputulos on nähtävissä vasta 1-2 vuoden kuluttua käsittelystä, joten kärsivällinen täytyy olla. Siinä missä öljyllä saa samantien lopullisen tuloksen näkyviin, tämän käsittelyn jälkeen terassi näyttää lähes samalta kuin miltä ennen käsittelyäkin. Harmaantumisprosessin aikana terassi saattaa muuttua läikikkääksi tai siihen voi ilmestyä pieniä pisteitä. Tämä kuitenkin kuuluu prosessiin, ja tasaantuu ajan kuluessa.

 

terassinkäsittely

 

– Alkuinvestointi

OrganoWoodin puunsuojaa levitetään ensimmäisellä kerralla kahta eri ainetta. Ensin puunsuoja 01. jolla saadaan puu harmaantumaan ja sen jälkeen puunsuoja 02. joka antaa puulle suojaa. Aineet ovat hieman perusöljyjä kalliimpia, mutta tämä kompensoituu jatkossa sillä, että käsittely puunsuoja 02. aineella täytyy uusia vasta noin 2-5 vuoden kuluttua riippuen olosuhteista. Suojaisilla terasseilla, jossa puu ei pääse altistumaan säiden vaihteluille, voi puunsuoja 02. kestää hyvänä jopa kymmenenkin vuotta. Joten loppujen lopuksi OrganoWood saattaa tulla jopa muita käsittelyitä edullisemmaksi.

 

terassinkäsittely

 

– Terassia ei voi käsitellä enää muilla aineilla

Organowood puunsuojausmenetelmä muodostaa puun pinnalle vettähylkivän ja tiiviimmän pinnan, joten perinteiset maalit eivät imeydy puuhun samalla tavalla kuin perinteiseen puuhun. Tästä johtuen OrganoWood-käsiteltyä puuta ei saa käsitellä enää muilla aineilla.

 

 

Valitsisinko OrganoWoodin uudelleen?

Kyllä. Ja tämä suositus tulee ilman kaupallista yhteistyötäkin. Olen todella tyytyväinen valintaan, ja käsittelisin terassit OrganoWoodin aineilla edelleen, siksi voin hyvillä mielin suositella ainetta myös teille. Se, että lopputulosta joutuu odottelemaan, ja terassi näyttää hetken epätasaiselta ja läikikkäältä, on toivottavasti ainakin lopputuloksen arvoinen, ja mielestäni plussat ovat miinuspuolia vahvempia.

Mikäli sinulla on terassinkäsittely ajankohtaista, kannattaa käydä lukemassa edellinen postaukseni Terassit harmaaksi ympäristöystävällisellä OrganoWood puunsuojalla sekä tutustumaan Organowoodiin tarkemmin Osmo Colorin sivujen kautta.

 

terassinkäsittely

 

Seuraa Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa, niin saat tiedon uusista postauksista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.