VALIKKO
18.7.2018 23:47

Testissä Fiini Naturallyn pyykkietikat

Kaupallinen yhteistyö: Fiini Naturally

Ai että mikä ihana kesä. Näiden helteiden keskellä ei muuta oikein jaksakaan kuin nauttia.

Yksi homma, mikä ei helteellä eikä lomallakaan kuitenkan lopu, on pyykinpesu. Meillä pyykkiä on pestävä päivittäin ellei halua kerryttää jättimäisiä pyykkivuoria, ja varsinkin näin kesällä sitä pyykkiä tulee ihan hirveästi, kun lapset touhuavat ulkona pitkin päivää, ja vaatteet vaihtuvat lennossa. Olen jo pidempään käyttänyt pyykinpesussa etikkaa huuhteluaineen asemesta. Sillä saa poistettua sähköisyyttä vaatteista, ja pesun jälkeen pyykki tuoksuu raikkaalle.

Sain mahdollisuuden testata Fiini Naturallyn tuoksuvia pyykkietikoita, ja nyt hetken pyykkietikoita testanneena, olen kyllä tykästynyt tuotteeseen. Pyykkietikassa on mieto tuoksu, joka poistaa etikan hajun. Tuoksu ei kuitenkaan ole voimakas, ja pesun jälkeen pyykeissä on hento tuoksu, joka tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle. Minulla oli testattavana raikkaat tuoksut, omenankukka sekä sitruunaruoho. Lisäksi Fiini Naturallyn valikoimista löytyy laventelin, puuvillan sekä ruusutarhan tuoksut.

Omenankukka tuoksui jo pullon avatessa ihanan raikkaalle ja aidolle. Inhoan voimakkaita teennäisiä tuoksuja, joten yleensä käytän pyykinpesussa täysin tuoksuttomia tuotteita. Sitruunaruoho taas on uusi tuttavuus niin tuoksujen kuin ruuankin maailmassa. Myös sitruunaruohon tuoksu on ihanan raikas, ja sopivan mieto, että pyykit tuoksuvat pesun jälkeen vain miedosti ja kuivana puhtaalle pyykille.

 

 

Pyykkietikat valmistetaan suomalaisesta käymismenetelmällä valmistetusta väkiviinaetikasta sekä eteerisistä öljyistä ja tuoksuöljyistä käsityönä Pohjanmaalla. Pyykkietikat ovat 100 % biohajoavia, ekologisia tuotteita. Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen tapaan, lisäämällä muutama ruokalusikallinen huuhteluainelokeroon. Se vähentää tekstiilien sähköisyyttä sekä nukkaantumista, poistaa hajua ja raikastaa pyykin, kirkastaa värejä, ja poistaa kellastumia sekä pitää tekstiilit pehmeinä. Tämän lisäksi pyykkietikka hoitaa myös pesukonetta poistamalla pesuainejäämiä. Pyykkietikkaa voidaan käyttää myös herkille tekstiileille, joille huuhteluaine ei sovi. Ennen käyttöä pullo kannattaa ravistaa huolella, että öljyt sekoittuvat etikan sekaan hyvin.

Itseäni mietitytti aluksi, näkyykö öljy, joka pullossa nousee pinnalle, pestyissä vaatteissa, mutta huoli oli onneksi turha. Vaikka pullossa öljy näkyykin, ei se jää vaatteisiin. Pelkäsin myös, että pyykkietikka ei sopisi herkkäihoisten lasten pyykkienpesuun tai että pyykki tuoksuisi pesun jälkeen todella voimakkaasti. Ainakaan tämän lyhyen testijakson aikana en huomannut, että lasten ihot olisivat reagoineet etikan käyttöön mitenkään. Ja pelko voimakkaalle tuoksuvista vaatteista oli myös turha. Märkä pyykki tuoksuu kuivumaan laittaessa hennosti, ja kuivana en huomannut muuta kuin puhtaan pyykin tuoksun.

Myös esteettisyyteen on panostettu, ja pullot ovat erittäin kauniita, joten niitä on kiva pitää esillä. Lisäksi ne ovat vahvaa lasia, ja niitä voi käyttää uudelleen ennen kierrättämistä.

 

 

Fiini Naturally on kahden ystävyksen perustama pohjalainen yritys Isostakyröstä, joka valmistaa luonnonkosmetiikkatuotteita pyykkietikasta rasvoihin. Valikoimiin kuuluu saippuaa, voiteita, kasvoöljyjä, huulivoiteita, partaöljyjä, jalkakylpypommeja, tassuvoidetta sekä pyykkietikkaa. Fiini Naturallyn tarina alkoi kiinnostuksesta kemikaalittomiin, luonnon raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin. Nämä kaksi naista ovat halunneet tarjota ekologisia tuotteita aivan kaikille. Tärkeää heille on tuotteiden luonnonmukaisuus, puhtaus, ekologisuus sekä kotimaisuus. Fiini Naturally on lisäksi Suomen Ekoyrittäjät ry:n jäsen, joka osaltaan kertoo heidän toiminnan ympäristövastuullisuudesta.

 

 

Pyykkietikka vastasi odotuksia, enkä löytänyt siitä mitään huonoa. Pelkkään etikkaan verrattuna, tuoksuöljy poisti etikan voimakkaan tuoksun, vaikuttaen pyykissä kuitenkin samaan tapaan. Uskon, että pyykkietikka jää jatkossakin osaksi meidän perheen pyykinpesua.

 

Fiini Naturallyn tuotteita pystyy ostamaan suoraan heidän nettisivuilta tai ympäri Suomea löytyvien jälleenmyyjien kautta. Fiini Naturally kannattaa ottaa seurantaan myös Instagramin puolella. Sieltä löytyy tuote-esittelyjen lisäksi kauniita kuvia tuotteista.

 

Meillä on ollut testissä myös Fiini Naturallyn Kaura sheavoi, jolla ollaan rasvailtu sekä meidän atoopikkoa että muidenkin ihoa. Kaura sheavoista tulossa vielä myöhemmin oma juttunsa, kunhan ollaan saatu testailut päätökseen.

 

 

 

 

 

 

 

Tämän viikon perjantaina on luvassa matka Poriin asuntomessuille. Sieltä varmasti luvassa tunnelmia Instagramin puolella, ja myöhemmin kohteiden esittelyä blogissa.

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.