VALIKKO
10.1.2018 14:21

Uusi kamerani – Olympus OM-D E-M10 Mark II

Viimein, kaikkien vertailuiden ja pohdintojen jälkeen, sain päätöksen tehtyä, ja uusi kamera saapui postissa maanantaina. Juuri sopivasti eilen alkaneelle valokuvauskurssille. Vähän on vielä kameran kanssa opeteltavaa, jotta kaikki toiminnot löytyvät, mutta valintaani olen tyytyväinen jo nyt.

Olen siis tähän saakka kuvaillut blogiini Olympuksen Pen Lite e-pl6 -minijärkkärillä, jota ei uutena enää saatavilla olekaan. Kameran ostin pari vuotta sitten Black Friday -tarjouksesta, ja olen kyllä ollut tyytyväinen ostokseeni aina tähän saakka. Nyt aloin kuitenkin kaipaamaan kameraani Wi-Fiä, jonka avulla saisin kameralla ottamani kuvat siirrettyä suoraan puhelimeen ja sieltä Instagramiin. Nyt jos olen halunnut julkaista instassa kameralla ottamiani kuvia, on ne pitänyt kierrättää ensin läppärin kautta. Vaivalloista, joten muita kuin blogissa julkaisemiani kuvia en ole jaksanut juurikaan instaan laittaa, vaan kuvat on otettu suoraan puhelimella. Wi-Fin ansiosta saan nyt myös etäohjauksen kameraan ja pystyn ottamaan kuvia puhelimen kautta, kuinka kätevää esimerkiksi itseään kuvatessa tai hankalissa paikoissa.

Lisäksi aikaisemmasta kamerastani puuttui etsin, joka nyt tästä uudestani löytyy sähköisenä. Etsimen avulla kamera on huomattavasti helpompi tukea itseään vasten kuvattaessa, jolloin tärähtäneiden otosten määräkin toivottavasti pienenee. Joten uusien ominaisuuksien ansiosta nykyinen kamerani on huomattavasti käytännöllisempi kuin edeltäjänsä.

 

Mietin pitkään Canonin ja Olympuksen välillä. Kyselin vinkkejä niin ammattilaisilta kuin harrastelijoiltakin, jotta tekisin varmasti hyvän päätöksen, jota ei tarvitsisi heti katua. Mitään ammattitason runkoa minulla ei ollut mahdollista hommata, enkä kyllä sitä kokenut tarpeelliseksikaan, joten hyvä harrastetason järkkäri riittäisi. Olympusta puolsi se, että myös aikaisempi kamerani oli samaa merkkiä, joten säädöt ja ominaisuudet olivat tuttuja. Yhtenä vinkkinä sain myös käydä kokeilemassa kameroita ihan konkreettisesti, ja valita se, joka sopisi paremmin käteeni. Käytyäni kokeilemassa Canonin kameraa liikkeessä, tiesin, että Olympus olisi valintani. Siirtyminen kompaktista minijärkkäristä isokokoiseen peililliseen järkkäriin tuntui liian isolta muutokselta.

Uusi kamerani on siis Olympus OM-D E-M10 Mark II. Pienikokoinen ja kevyt järjestelmäkamera, jossa tehot riittävät minun käyttötarpeisiini hyvin. Sen lisäksi, että toivon nyt saavani onnistuneita kuvia, pidän myös siitä, että kamera on kompaktin kokoinen kantaa mukanaan. Myös Olympuksen kameroiden muotoilu on todella kaunista, ja visuaalisena henkilönä, niin kyllähän ulkonäkö on aina plussaa vaikka se ei kameran teknisiin ominaisuuksiin vaikutakaan.

Kameran mukana tuli Olympuksen M.Zuiko 12-50mm f/3.5-6.3 ED EZ -objektiivi, mutta jossain vaiheessa vielä on tarkoituksena hankkia yksi kiinteä ja valovoimainen objektiivi, kunhan saan päätettyä, mikä olisi käyttööni sopiva.

Myös kameralaukku täytyisi saada, ettei kameraa tarvitsisi kantaa vain laukun pohjalla. Kävinkin jo Olympuksen sivuilla ihastelemassa heidän aivan u-p-e-i-t-a kameralaukkuja. Tämä Olympuksen Leather Collectionin olkalaukku on kyllä tyylikkään näköinen eikä sitä erota tavallisesta olkalaukusta, joten sitä kantaa mukanaan missä vain. Laukku näyttäisi olevan Olympuksen PEN-sarjalle, joten pitää vielä selvittää, sopisiko sinne myös tuo minun OMD-sarjalainen. Olympuksen sivuilta löysin vielä nahkaisia olkahihnoja, jotka kyllä niin täydentäisivät kokonaisuuden.

Ja hei, tämä ei ollut maksettu mainos. Ainoastaan yhden tyytyväisen Olympuksen käyttäjän omakohtainen kokemus, jonka halusin jakaa vinkkinä muillekin. Kameramerkkien ja mallien viidakossa meni ainakin itseltä sormi suuhun useaan otteeseen. Jokaisella ammattilaisella ja harrastajalla on omat mieltymyksensä, yksi vannoo Canonin nimeen, osa Nikonin ja osa Olympuksen. Mielipiteitä kameroista on yhtä paljon kuin kuvaajiakin, joten loppujen lopuksi päätös siitä omasta merkistä ja mallista on vain päätettävä itse. Ja tuntuu, että mitä enemmän oppii kuvaamaan ja ottaa asioita selville, sitä vaikeammaksi menee. Runkojen lisäksi ihan oma maailmansa on sitten objektiivit sekä muut lisävarusteet, joissa riittää taas opiskeltavaa tällaiselle untuvikolle. Onneksi tässä harrastuksessa pystyy kehittymään pikku hiljaa eikä kaikkea tarvitse hankkia kerralla.

 

Kommentit

 • Marika

  Onnea uudelle! Mistä tilasit kameran? Itselläni on ollut samanlainen päivitys PEN:stä OMD:hen harkinnassa jo pitemmän aikaa. Hankin nykyiseen aikoinaan wifi-muistikortin, jonka avulla kuvien siirto on sujunut kivasti, mutta etsintä kaipailisin minäkin.

   0
  • Maria

   Tilasin Rajalalta, sieltä löysin parhaalla hinnalla. Mä kanssa meinasin ensin vaan hommata tuon wi-fi-kortin, mutta päädyin kuitenkin päivittämään koko rungon 🙂

    0
 • Hennamaista

  Mahtavaa ja onnea valokuvauskurssille! 🙂
  Oon kyllä ehdottoman samaa mieltä, että itselle sopiva kameramerkki on vaikea löytää, kun jokainen puhuu jonkun puolesta! Toisaalta testaamalla ja vertaamalla se ittelle sopivin löytyy 🙂

   0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Tuosta valokuvauskurssista saa kyllä aina uutta intoa kuvaamiseen, kun kerta kerralta ymmärtää vähän enemmän. Varmaan sama missä tahansa harrastevälineessä ym. Valinnanvaraa löytyy vähän liikaakin 😀 Toisaalta kiva, niin pitäisi löytyä jokaiselle jotakin, kunhan vain ensin löytää sen oikean 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.