VALIKKO
8.3.2019 11:45

Uusi lasiseinä -tyylinen peili eteiseen

Olen ihan rakastunut mustakehyksisiin lasiseiniin, jotka ovatkin viime aikoina nousseet trendien huipulle. Löysin nämä lasiseinät jo aiemmin selailtuani Pinterestiä, mutta nyt tuntuu, että törmään niihin kaikkialla. Sisustuslehdissä, Instagramissa, Kotoisa tv-ohjelmassa. Taidan tosiaan kuulua kohderyhmään markkinoinnin suhteen.

Ja olisihan tällainen lasiseinä nyt aivan upea tilanjakaja kotona. Se päästää valon kulkemaan asunnossa, antaen silti tarvittaessa yksityisyyttä  (kunhan muistaa vetää verhot alas.) Koska meillä kotona ei innostuttu ideasta kaataa makuuhuoneen ja olohuoneen välistä seinää ja korvata sitä lasiseinällä, niin tein sitten eteiseen peilin, joka muistuttaa tuota lasiseinää, jotta saan edes jossain kohtaa kotona ihailla tätä sisustuselementtiä.

 

Lasiseinä peili

 

Ja koska en edelleenkään ole oppinut hitsaamaan (pitäisi tosissaan harkita jotain kurssia / koulutusta aiheesta), niin tämä eteisen peili on metallin sijaan tehty puurimoista sekä palapeileistä. Peili tuo kivaa kontrastia sekä tilantuntua kapeaan eteistilaan. Olisin halunnut, että tuo peili olisi ylettynyt maahan asti, mutta pistorasia oli sijoitettu väärään kohtaan. Ilmeisestikin pistorasian peittäminen olisi vaatinut sähkömiehen, joten pääsin helpommalla (lue: nopeammin) jättämällä yhden peilirivin pois. Ja jos ihan totta puhutaan, niin olin siis laskenut noiden palapeilien määrän aivan pieleen, ja tästä pienemmästä versiostakin jäi puuttumaan kaksi palaa, joten ainakaan tässä vaiheessa lattiaan asti ylettyvä peili ei olisi onnistunut. Katsotaan, jatkanko sitä vielä myöhemmin. Matematiikka ei tosiaan ole vahvin lajini. Onneksi kaksi peilin palasta löytyi melkein naapurista, ja sain peilin muutaman päivän viiveellä valmiiksi ilman uutta Ikean reissua.

 

 

Ohje: Näin syntyy lasiseinä -tyylinen peili

 

Peili oli yksinkertainen valmistaa. Reunat on tehty 12x15mm lasilistasta, jonka sahasin oikean kokoisiin paloihin ja maalasin mattamustalla maalilla. Ulommaiset reunat on sahattu jiiriin, jotta ne istuvat paremmin.

Sen jälkeen aloitin peilin kasaamisen seinään. Laitoin rimojen taakse ohutta kaksipuolista teippiä ja kiinnitin vielä muutamasta kohdasta mustilla listanauloilla. Ensin kiinnitin yläreunan sekä toisen sivureunan vatupassin avulla, jotta sain peilin seinälle suoraan. Tästä sitten pala ja rivi kerrallaan lähdin rakentamaan peiliä. Peilit, jotka ovat muuten Ikean 30x30cm LOTS-peilejä, kiinnitin paketin mukana tulleilla kaksipuoleisilla teipeillä (niillä, jotka repivät mukanaan puoli seinää, kun niitä yrittää irroittaa). Ylhäältä alas kulkevat rimat ovat kokonaisia, ja kiinnitetty teipin lisäksi nauloilla, lyhyet sivuttain kulkevat rimat taas pysyvät pelkästään kaksipuoleisella teipillä (tai ovat ainakin tähän mennessä pysyneet).

 

Lasiseinä peili

 

Naulakon siirsin eteisen kaapin seinään, ja nyt se ei ole kulkuväylällä eikä kavenna eteistä entisestään. Musta taulu taas on meidän sähkökaappi, josta on tehty ilmoitustaulu. Joku viisas sisustus-Marko sanoi joskus, korosta sitä, mitä ei voi peittää. Ja näin olen tehnyt. Eteisessä on myös uudet valaisimet. Kauniin eleettömät riisipaperivalaisimet antavat kauniin ja pehmeän yleisvalon eteiseen tuoden vähän itämaista henkeä kaiken skandinaavisuuden keskelle.

 

Lasiseinä peili

Lasiseinä peili

 

Pienellä vaivalla syntyi taas kiva pieni yksityiskohta sisustukseen. Pikkuhiljaa huomaan, että musta on taas salaa hiipimässä kotiin, tällä kertaa pieninä, tarkkarajaisina yksityiskohtina.

 

Lasiseinä peili

 

 

Ihanaa naistenpäivää ihanat naiset!

 

Ota seurantaan myös Kotitalosta blogin Instagram sekä Facebook, niin pysyt paremmin mukana jutuissa.

Kommentit

 • Jenni

  Jotenki toi puurima itse asias näyttää jopa kivemmalta 🙂 vitsi kun meillä ei oo missään paikkaa isolle peilille

   0
  • Maria

   Tykkään kyllä miltä näyttää, ja mukavan kevytkin tuli puusta tehtynä

    0
 • Sini

  Oii kylläpäs toi näyttää kivalta! Tommonen jättipeili ois ihan mahtava 🙂

   0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Peilit on kyllä ihania sisustuksessa, tuovat tilantuntua ja valoa

    0
 • Ansku

  Mä olen myös halunnut oppia hitsaamaan. Pitäisikö meidän lähteä yhdessä kurssille?! 😉

   0
  • Maria

   No joo, löytyisköhän kansalaisopistolta hitsauskursseja. 😀

    0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Nämä lasiseinät on kyllä ihania.

    0
 • Lea

  Kiitos, onpa upea! Palapeilejä on tarjolla ihan ilmaiseksikin kierrätysryhmissä, joten tämä uudistus ei välttämättä tule edes kalliiksi 🙂 Jaoin idean Kiepauksen sivulle tänne: https://www.facebook.com/kiepaus/

   0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Tämä on kyllä ihan totta. Kannattaa käydä katselemassa kirppikset ja facebookin kirppis- ja roskalavaryhmät, näitä varmaan moni mielellään antaa ilmaiseksikin. Kiitos jakamisesta 🙂

    0
 • Emmi

  Ihan super hyvä idea ja miten upea toteutus!Vau!oot kekseliäs!

   0
 • Nimetön Nimetön

  Tuli tehtyä tämmöinen. Tosin oli pidempi töisempi kuin ajattelin
  :/ meillä myös tälläinen ruudukkilasiseinä kotona niin kivasti sopii sisustukseen.

   0
 • Nimetön Nimetön

  Itsekin tykkään mustakehyksisistä lasiseinistä. Tuo peili on kyllä tyylikkään näköinen. Meillä hieman harkitaan josko asennettaisiin lasiseinät.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.