VALIKKO
14.2.2016 16:04

Uusi matto olohuoneeseen

Lisää uutta kotoamme löytyy olohuoneesta. Tästä uutuudesta vaan en ole vielä varma, pysyykö se. Matto on tilattu Stockmannilta, mistä löytyi Linie Designin Surface matto hyvässä alennuksessa. Matto on juuttia ja se on kooltaan 200×300 cm. Tilatessa tuo materiaali herätti eniten epäilystä. Kuinka karhea matto on, tuntuuko se inhottavalta ja irtoaako siitä roskaa.

Matto_1

Nyt mietin ehkä eniten väriä. Onko se sellainen, mihin kyllästyn hetkessä? Etsin vaaleaa, skandinaavista ja eleetöntä mattoa, joka kestäisi aikaa, kokoaisi olohuoneen muun sisustuksen yhteen ja olisi helppo itse puhdistaa tahroista. Onko tämä matto niistä mitään? Materiaalina juuttimatto ei ole niin karheaa kuin aluksi luulin, roskaa siitä kyllä irtoaa. En tiedä helpottaisiko se ajan myötä. Matto on lisäksi niin painava, että yksin en sitä siivouspäivänä saa raahattua ulos.

Matto_3

Kokonsa puolesta matto on täydellinen. 2×3 metrinen matto on juuri sopiva kokoamaan olohuoneen kalusteet yhteen. Tuon kokoisia mattoja on kuitenkin hankala löytää minulle sopivaan hintaan. En ole valmis maksamaan matosta paljoa satasta enempää, koska koira- ja lapsiperheessä tiedostan tahrojen määrän enkä kestäisi, jos (kun) joku aamu heräisin koiran oksennukset kalliilla matolla, jonka peseminen on mahdollista vain pesulassa.

Matto_4

Puuvilla materiaalina miellyttäisi ehkä kuitenkin eniten itseäni. Se on suht kevyttä, edullista, pehmeää, pestävää ja kestävää. Villamattoja olen myös muutamia sovittanut lattialle, mutta en pitänyt niiden pistelevästä materiaalista enkä siitä, että pesu onnistuu vain pesulassa.

Matto_2

On tämä maton hankkiminen vaan hankalaa. Olen etsinyt uutta mattoa jo pidempään ja tilannut useita mattoja sovitettavaksi, mutta mikään ei ole vielä iskenyt täysin. Tässäkin matossa on se 14 päivän palautusoikeus, jonka aikaa voin rullailla mattoa lattialle ja pois, miettien, pidänkö sen vai en. Olohuoneeseen kaipaan muutenkin jo muutosta. Tuo Marimekon Fokus kankaasta tehdyn taulun tilalle olen suunnitellut uutta diy-juttua. Niin kaunis kuin tuo taulu onkin, se on kovin tumma sävyltään, ja ehkä sen liika esiintyminen on alkanut myös vähän ärsyttää.

Matto_5

Nyt tarvitsisinkin apua. Mitä olet mieltä matosta? Sopiiko se muuhun sisustukseen? Tai olisiko ehdottaa edullista, isokokoista, vaaleaa ja helppohoitoista mattoa?

Kommentit

 • Hanna Laine

  Yleensä en tykkää kommentoida mitään sellaista, mikä mahdollisesti tuottaa kirjoittajalle pahaa mieltä. Toivonkin, että nyt kysyessäsi, haet oikeasti mielipiteitä etkä harmistu kun sanon, että omaan silmääni matto ei sovi tuonne. Eniten häiritsee juurikin väri ja kuten sanoit, sellainen vaalean eleetön matto minustakin tuonne parhaiten kävisi.

  Veikkaanpa, että olet jo katsonut kodin1:n valikoiman? Miltä yleensäkin villamatto kuulostaisi? Meiltä löytyy olohuoneesta se monissa blogeissa nähty Annon Pandora-villamatto ja se on ollut erinomainen hankinta, vaikka minua se hinta ja lapsien yhdistelmä vähän hirvittikin. Pariin kertaan on siihen päässyt vahinkoja sattumaan, kuten mustikkatahraa ja tomaattikastiketta, mutta olen saanut ne kokonaan pois villapesuaine+vesi yhdistelmällä. Kodin1:llä on vielä usein niitä kampanjoita, joissa saa 30-40% maton hinnasta pois.

   0
  • Hanna Laine

   Äh, luinkin jo mielipiteesi villamatoista mutta se ehti jo unohtumaan 😀 Olin muuten alkuun ihan samaa mieltä villamattojen mukavuudesta, mutta sitten käytössä tuo Pandora on ollut ihan miellyttävä.

    0
  • Maria Korhonen

   Joo, siis todellakin kysyin rehellisiä mielipiteitä. Enkä pahoita mieltäni. Omaa kotia kun on välillä hirvittävän hankala arvioida, ja ulkopuolisena sitä katselee ihan eri tavalla. Ja kauheinta olisi, jos joku vastaisi, että ihan kiva, mutta samalla ajattelee sen olevan hirveä.
   Väri se tosiaan itseänikin ottaa silmiin. Eilen illalla keinovalossa se ei ollut niin paha, mutta tänään päivänvalossa levitettynä olin heti, että ei. Pitäisin matosta, jos se ei olisi noin ruskea tai jos meillä olisi vaaleampi sohva. Ja jos tässä vaiheessa jo mietityttää, niin ehkä tosiaan sitä mattoa ei tuossa lattialla jaksa kauaa katsella.
   Villamatoista en tosiaan pidä niiden pistelevyyden, huonojen pesumahdollisuuksien ja kellertävän valkoisen värin vuoksi. Pandoramatto on kyllä kaunis, mutta omaan silmään se on jo ehkä liian nähty. Haluaisin jotain erilaista. Ja olen yrittänyt kahlata läpi Ellokset, Jotexit, Anttilat, Stockmannit… Onhan jotain saattanut jäädä huomaamattakin.

    0
   • Hanna Laine

    Niin, uskoisin että kun se sopiva matto tulee kohdalleen niin sen kyllä sitten tietää. Tuota Pandoraa en sinänsä ehdottanut, koska nähty se tosiaan on (joka minua ei tosin kotonani haittaa) mutta halusin jakaa kokemukseni villamatoista.

    Onnea matkaan, toivottavasti se oikea matto löytyy! Ehkä nyt kevään saapuessa noihinkin kauppoihin tulee kivoja uutuuksia.

     0
    • Maria Korhonen

     Kiitos 🙂 Haluan kanssa uskoa, että kun levitän sen THE maton lattialle, niin se on sitten siinä eikä sitä tee heti mieli kääriä rullalle. Pitää varmaan jäädä vielä odottelemaan kevätuutuuksia, hitto kun oon vaan tällainen kaikki-mulle-heti-nyt-tyyppi, niin ei tuo odottaminen oo vahvimpia puolia 😀

      0
 • Nimetön Nimetön

  Mä etsin kans pitkään isoa ja halpaa mattoa olohuoneeseen, ja yksiväristä koska kumminkin kyllästyn hetkessä kuvioihin.. Ja löysinkin maton niinkin yllättävästä paikasta kuin Sotka.. Fancy-matto, 200×290 ja hinta oli 119€ kun sattui olemaan alennuksessa.. Todella kevyt ja ihanan pehmeä! Ja koska hinta oli noin halpa, voi vähän paremmin mielin ostaa joskus uuden maton kun alkaa kyllästyttään..

   0
  • Maria Korhonen

   Kävinkin kurkkaamassa tuota Sotkan mattoa, näytti kivalta, yksinkertaisen kaunis. Ainoastaan jäi mietityttämään tuo kemiallinen pesu.

    0
   • Nimetön Nimetön

    Mun äitillä on ollut sama matto jo pidemmän aikaa ja hän kyllä pesi sen ihan vedellä viime kesänä terassilla.. Eikä mennyt miksikään.. Ja niin ajattelin tehdä itsekkin KUN/jos sattuu likaantumaan.. 😉

     0
    • Maria Korhonen

     Ok, hyvä tietää 🙂 Noista pesumerkinnöistä kun ei aina tiedä. Pitääkin yrittää päästä Sotkaan katsastamaan tuo matto livenä 🙂

      0
 • Miia Juntunen

  Itse hankin joskus meille Ikeasta ison juuttimaton ja se oli HIRVEÄ. Väri oli kaikkea muuta kuin miltä se useissa blogeissa oli näyttänyt, aivan liian oranssi. Matto myös roskasi ihan törkeästi ja haisi pahalle tamppauksista ja tuuletuksista huolimatta. Kauaa se ei ollut olohuoneessa vaan kierti hyvin nopeasti kuistin kautta varastoon rullalle (taitaa olla jo kaatopaikalla….)
  Valmistajissa on varmasti eroja, mutta omasta kokemuksesta en voi suositella. Painavat, haisevat, roskaavat :/

   0
  • Miia Juntunen

   Elloksen Seattle puuvillamatto on kevyt, helppo pestä ja sitä on ainakin harmaana (ja trendivärinä: sinisenä) aika isossakin koossa. Olen pessyt koon 170×240 (tai jotain sinnepäin) jopa pesukoneessa! Vaatii kyllä alleen jotain liukuestemattoa, on niin kevyt.

    0
  • Maria Korhonen

   Voi, mikä kokemus juuttimatosta :/ Valmistajissa varmaan tosiaan on eroja, sillä tuosta Linie Designin juuttimatosta ei mitään pahaa sanottavaa itsellä ole. Haistoinkin sitä heti paketin avattuani, kun olin kuullut juuttimattojen haisevan, mutta ihan hajuton se oli 😀 Väri oli myös juuri se, mitä netistä katsellessani. Roskaaminen oli ainut miinuspuoli ja se 15 kilon paino 😀
   Elloksen Seattle mattoa olenkin katsonut, mutta en löytänyt tarpeeksi isoa kokoa.

    0
 • Hanna / skandilinjalla

  Oi vitsi, nyt naurattaa! Nimittäin siksi, että tilasin ihan saman maton meille tuossa perjantai-illan kesämattoetsinnän tuloksena! 😀 Tuleeko tästä nyt sitten Stoorin oma blogimatto? 🙂

  Sitten kysymykseesi 🙂 Minusta tuo maton tummuus ei välttämättä ole lainkaan liian tumma teille, mutta näin toisena amatöörinä tuli mieleen, muuttuisiko ilme ihan vaan sillä, että siirtäisit maton enemmän sohvan alle? Siis niin, että se menisi myös tuon sohvan pitkän reunan alle? Silloin se ehkä kokoaisi kalusteet paremmin omaksi ryhmäkseen, kun sohvakin on tumma?

  Matot on kyllä hankalia ostettavia, eikä vähiten siksi, että isot koot ovat usein myös aika kalliita. Juuttimaton kohdalla mietin itsekin juuri sitä, roskaako se paljon ja tuntuuko materiaali ikävältä jalan alla.. Tämä Linie Designin versio tosin vakuutti monia muita enemmän 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Hanna, eikä 😀 Kohta on varmaan kaikkien lattialla juuttimatot 😀 Löytäessäni tuon Linie Designin maton, yritin etsiä kokemuksia ja kuvia netistä, mutta ihan hirveästi ei löytynyt, vielä ei ole siis kovinkaan suosiossa.

   Hmm, täytyy varmaan rullata taas matto auki lattialle ja kokeilla laittaa se kokonaan sohvan alle. Mietin kyllä sitäkin vaihtoehtoa, mutta minulla oli iso matto tuon maton alla sovittaessa (kun siinä matossa luki ohjeena, että lattia pitää suojata, ettei se vahingoitu.) niin sitten niiden kahden maton siirtely ja sohvan nostelu samaan aikaan vaati jo liikaa ja matto jäi sitten noin 😀 Lähinnä itseäni mietityttää tuo ruskea väri, eikö silmä ole vaan tottunut siihen vai riiteleekö se muiden värien kanssa. Pitäisi ehkä kokeilla myös ilman tuota Fokustaulua, se kun on aika hallitseva, ja meinasin sen siirtää tuosta pois.

   Joo, matot on! Siksi meiltä ei varmaan löydykään mattoja olohuoneen lisäksi muualta kuin ulko-ovien edestä sekä makkarista vuohen talja. Linie Designin matto tosiaan oli laadukas ja hintaansa nähden erinomainen. Roskaaminen oli miinusta. Meillä lapset tykkäsivät matosta eikä materiaali tuntunut heistä pahalta. Mies taas ei tykännyt.

   Mielenkiinnolla kyllä odotan, että näkisin maton teidän lattialla 🙂

    0
 • Anniina

  Toisaalta tosi kiva matto, mutta ehkä se on tuohon teille vähän liian tumma? Ja jos jo nyt tuntuu epävarmalta, niin itse palauttaisin 🙂 Meillä on olkkarissa Elloksen Ekeby-villamatto, se on kevyt ja kiva ja olen saanut pienet tahrat sohvanpesuaineella pois! Mutta jos ei villamattoa niin ei sitten… 😀

   0
  • Maria Korhonen

   Joo, kyllä se taitaa lähteä palautukseen tuo matto. Niin kiva, kun se olikin, niin ei oma silmä siihen tottunut. Villamatot, joita olen sovittanut, ovat olleet tosi karheita ja pisteliäitä, ja se tahrojen (lähinnä koiran oksennuksen) poistaminen hirvittää. Etsintä jatkuu, nyt olen ehkä löytänyt yhden hyvän vaihtoehdon, mutta katsellaan nyt 🙂

    0
 • Satu

  Hei. Painiskelin itsekin juuri olohuoneen mattokysymyksen kassa ja myös meiltä löytyy Marimekon fokus mustana tauluna, tv tason päällä (seinälle laittaminen kesken). Meillä kaksi sotkuista pientä lasta ja raksamies (sotkevaa laatua sekin :)). Päädyin tilaamaan Seita Shopista alennuksella (kotiäidin budjetti ei turhia veny) Asko nimisen villamaton…VALKOISENA, Kääk !! Aion suojata sen softcaren suoja-aineella ja toivon sen riittävän. Kuvia tulee Kotoäiti sisustaa Facebook blogiini noin 6-8 viikon päästä, kun maton toimitusaika on kulunut. Ja kun mielipidettä matostasi kysyit, niin minusta juuri väri on väärä…vaikka pöydässä onkin samaa ”kuparia” tjs, niin se ei kyllä tuo mieleen skandinaavista tunnelmaa. Ehkäpä vaaleampana tai kokonaan toisen värisenä.

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos kommentistasi 🙂 Onhan tuo Asko mattokin ihana. Koossa 200×300 hinta kohoaa kuitenkin sinne 300 euroon, en taida sitä summaa uskaltaa tässä vaiheessa panostaa. Varsinkin kun villamatot pitäisi varmaan pesettää pesulassa. Pitääkin käydä kurkkimassa blogiasi 🙂

    0
 • Liisa Souru

  Olet Maria ansainnut Liebster awardin <3 Käyhän lukemassa lisää blogistani.

   0
 • Nimetön sara

  Löysin juuri blogisi.
  Itsellä ollut sama ongelma maton löytämisen kanssa jo vuosia ja itse voisin jopa maksaa enemmänkin, jos se täydellinen osuisi silmään. Suuri vaal.harmaan sävyinen matto ollut etsinnässä, tuloksetta. Käytännöllisen maton löytäminen tuntuu mahdottomalta, kiitos koirien. Mutta yksi matto meillä pysynyt puhtaana jo 4vuoden ajan. Se on aito härän talja. Meillä vaalea/beige väriltään ja koiran oksut yms. lähtenyt nätisti pyyhkimällä pesuaineella. On ja pysyy vaaleana. Muoto vaan häiritsee silmääni, kun se ei ole skandinaavisen suoraviivainen 🙂 Etsinnät jatkuvat joten jään seuraamaan blogiasi.

   0
  • Maria Korhonen

   Hei, ja kiva, että löysit paikalle ja tervetuloa mukaan seuraamaan 🙂 Matot on kyllä… Kun se täydellinen on itsellä tullut vastaan, niin sitten on tullut hintakin. Häräntaljat ovat kyllä kivoja, ja olen kuullut muiltakin, että toimii eläinperheessä hyvin. Meillä mies ei innostunut ajatuksesta, kun hänelle ehdotin taljaa, riittää kuulema makkarin vuohentalja 😀 Yksi matto olisi itsellä taas mielessä, katsotaan, onko se nyt sitten se THE matto 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.