VALIKKO
23.1.2017 10:25

Viherkasvit sisustuksessa

Nyt seuraa tunnustus: olen surkea viherkasvien hoitaja, olen aina ollut. Viherkasvit ovat aina olleet suuri heikkouteni ja vaikka tykkäänkin viherkasveista sisustamisessa, niin minun kasvini näyttävät yleensä ennemminkin sisustuksen rumentajilta kuin toisin päin. Nyt olen kuitenkin päättänyt ryhdistäytyä. Ainaisten uusien kasvien hommaaminen vanhojen kuolevien tilalle saa nyt loppua, ja aion alkaa hoitamaan kasvejani paremmin.

Tähän ajatukseen tulin, kun jo pitkään hyvinvoinut palmuvehka sekä peikonlehti alkoivat yhtäkkiä kellastua ja kuolla. Ne ovat kuitenkin tällä hetkellä isoimmat viherkasvini, joten en ole valmis luopumaan niistä. Niinpä ostin multaa, pari isompaa ruukkua sekä merileväuutetta. Vaihdoin kaikkien kituvien kasvien mullat, poistin kellastuneet ja kuolleet lehdet sekä kastelin ne vedellä, johon sekoitin joukkoon merileväuutetta ja siirsin ne saamaan paremmin valoa. Lisäksi olen yrittänyt muistaa sumutella kasveja silloin tällöin. Tämän lisäksi ostin Plantagenilta (vink vink..mistä muuten löytyy paljon viherkasveja alennettuun hintaan.) vielä kaksi pommin varmaa viherkasvia, traakkipuun sekä kaktuksen, jottei innostukseni taas laannu, uusien kasvien kuollessa. Ja hyvältä alkaa näyttämään. Ainakin vihreämmältä kuin pitkään aikaan. Peikonlehdestä joudun ehkä muutaman lehden vielä karsimaan ja parsassa nyt on edelleen enemmän keltaista kuin vihreää, mutta toivoa on siihen saakka kun vihreää vielä näkyy, vai mitä? Nyt kun valonkin määrä vain lisääntyy, niin toivoa on, että kasvini eläisivät ainakin kesään saakka. Ja kohta kasvien lepokauden päätyttyä siirryn taas luottoaineeseeni eli Green Caren puutarhan kesä lannoitteeseen, jolla viime kesänä ainakin sain kasvini kasvuun ja voimaan hyvin. Siihen luotetaan siis nytkin.

 

Vinkit kasvien hoitoon ja hengissä pitämiseen ovat edelleen tervetulleita. Jos se minunkin viherpeukaloni alkaisi jossain vaiheessa siirtymään pois tuosta keskeltä kämmentä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa sekä Bloglovinissa.

Kommentit

  • Liisa

    Täällä yksi surkea viherpeukalo, olen saanut kaktuksenkin kuolemaan. Leikkokukilla mennään 🙂

     0
  • Lyde

    Kiva jos vinkeistäni oli apua! Toivotan kasveillesi pitkää ikää 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.