VALIKKO
22.2.2018 13:41

Viikonloppupöytään: Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

 

Tällä viikolla viikonloppupöytään kannetaan juhlien, illanistujaisten tai ihan vaan tavallisen lauantai-illan gluteeniton ja halutessasi myös maidoton kanapiirakka. Tätä piirakkaa tein ensimmäistä kertaa lapsen ristiäisiin, ja kaikki meni, viimeistä murua myöten. Piirakka maistui myös heille, joilla ei allergioita tai muita erikoisruokavalioita ollut, joten pidän tätä erittäin onnistuneena piiraana.

Koska ruoka-aineallergiat ja erilaiset ruokavaliot ovat lisääntyneet todella paljon, niin juhlia järjestäessä on hyvä ottaa huomioon myös heidät, ketkä eivät kaikkea pysty syömään. Itse teen yleensä juhliin niin gluteenittomat kuin maidottomatkin vaihtoehdot. Onneksi kauppojen valikoima on nykyään niin laaja, että erikoistuotteiden kirjo on valtava. Aikaisemmat mielikuvat pahvilta maistuvista gluteenittomista tuotteista voidaan heittää romukoppaan, ja kakunkin saa hyvin tehtyä maidottomana ilman, että vieraat edes huomaavat mitään eroa tavalliseen kermakakkuun.

Tämä resepti kannattaa pistää talteen seuraavia juhlia varten tai mikset tekisi sitä vaikka viikonlopun iltapalana. Erinomainen vaihtoehto myös yllätysvieraille, sillä piirakka on nopea ja helppo valmistaa. Täytteiksi käy luonnollisesti mikä vain, oman maun mukaan. Täysin maidottoman piirakasta saa, kun jättää juustokuorrutteen pois tai korvaa sen maidottomalla vaihtoehdolla, meidän perheessä juustot sopivat, joten itse tykkään niitä käyttää.

Pohjan ohjeen löysin kohokohta.com sivustolta. Täytteet varioin oman maun mukaisiksi.

 

 

Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

 

Ainekset

 

Pohja

1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl oreganoa tai pizzamaustetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 1/2 dl kasvimaitoa (ainakin soija- ja kaurajuomat on todettu toimiviksi)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy ja kasvimaito. Sekoita tasaiseksi ja lisää löysä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Painele pohja tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin käsin.

 

Täyte

250 g maustamatonta kanan fileesuikaletta
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
currya
1/2 keltainen paprika
kourallinen ananasta
kourallinen cashewpähkinöitä

 

Valmista täyte. Ruskista kanan fileesuikaleet öljyssä pannulla. Lisää hunaja ja mausteet. Maista. Pilko paprika kuutioiksi. Jos käytät tölkkiananasta valuta ne tai paloittele tuore ananas paloiksi. Lisää kanat, paprikat, ananas ja cashewpähkinät pohjan päälle. 

 

Munamaito

2 munaa
1 1/2 dl kasvimaitoa
ripaus mustapippuria

Riko munat kulhoon,sekoita rakenne rikki ja lisää joukkoon kasvimaitoa ja ripaus mustapippuria. Sekoita ja kaada täytteen päälle.

 

Lisäksi

emmentalia tai maidotonta juustovalmistetta

 

Ripottele päälle halutessasi emmentalia tai maidotonta juustovalmistetta. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

Kommentit

  • Päden paja

    Tuo piirakka kyllä näyttää/kuulostaa niin hyvältä, kiitos vinkistä:) Mukavaa talvipäivää ja alkavaa viikonloppua!

     0
    • Maria

      Kiitos ja kiva, että ohjeesta oli hyötyä <3 Mukavaa viikkoa! 🙂

       0
  • Sukat hukassa

    Tästä vois tulla myös hyvä kun vaihtais vaikka kanan tofuun!

    Näitä sun kuvia on aina ilo katsella <3

     0
    • Maria

      Varmasti toimisi sekin 🙂 Itse en ole tofua tainnut kokeillakaan vielä missään. Täytyy ehdottomasti testata 🙂

       0
  • Ansku

    Suolaiset piirakat Täytyypä kokeilla toimisiko lisänä vielä vuohenjuusto.

     0
    • Maria

      Vuohenjuusto olisi varmasti hyvä lisä 🙂

       0
    • Maria

      Kiitos tästä ohjeesta 🙂 Synttärikausi taas alkamassa, niin voisin kokeilla ohjetta juhliin 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.