VALIKKO
1.3.2018 16:31

Viikonloppupöytään halloumi-sitruunapasta kanalla

 

Maaliskuun ensimmäisen ja kevään alkamisen kunniaksi on luvassa jotain keltaista ja raikasta ruokaa. Halloumi-sitruunapastan resepti löytyy blogista jo ennestään, mutta koska halloumi-sitruunapasta kanalla on tämän hetken yksi ehdoton suosikkini, niin laitan sen myös tälle listalle. Tänään siis palataan menneeseen ja fiilistellään kevättä, kun viikonloppupöytään kannetaan halloumi-sitruunapasta kanalla.

Tämä pasta valmistuu hetkessä eikä siihen tarvita montakaan raaka-ainetta. Tämä on siis kiireisten viikonloppujen todellinen pelastaja. Meillä tätä tehdään usein silloin kun halutaan nopeasti hyvää pöytään. Myös lapset ovat ihastuneet raikkaaseen sitruunanmakuun, joten kerrankin ruoka, joka maistuu koko perheelle eikä tarvitse valmistaa montaa eri versiota.

Poiketen aiemmasta reseptistä, joka alunperin on löytynyt Yhteishyvästä, uuteen reseptiin on lisätty kanaa. Se sopii joukkoon erinomaisesti ja tuo kivasti ruokaisuutta. Kanan voi myös halutessaan jättää pois.

 

Halloumi-sitruunapasta kanalla

 

Ainekset

300 g pastaa (parhaiten sopii ehdottomasti tuorepasta)
250 g kanan fileesuikaleita (mausta haluamallasi tavalla)
200g halloumia
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan raastettu kuori
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 ruukku basilikaa

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Ruskista kanan fileesuikaleet pannulla ja mausta makusi mukaan. (hunaja, suola, mustapippuri ja curry toimii aina.) Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehut. Kuutioi halloum ja paista se pannulla nopeasti kauniin ruskeaksi. Vähennä lämpöä ja lisää joukkoon valkosipulimurska ja raastettu sitruunankuori. Lisää pannulle oliiviöljy. Ota pastan keitinvettä hieman talteen, valuta pasta ja lisää se pannulle. Kaada joukkoon myös sitruunanmehu, kääntele hetki ja lisää hieman keitinvettä mukaan. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnettu basilika ja kääntele ainekset sekaisin. Tarjoile heti!

 

 

Aiempi postaus aiheesta:

Halloumi-sitruunapasta

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

Viikonloppupöytään: Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

 

 

 

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.