VALIKKO
5.4.2018 13:55

Viikonloppupöytään: Helppo ja herkullinen frittata

 

Frittata eli italialainen uunimunakas on helppo ja nopea ruoka niin arkeen kuin viikonloppuunpöytäänkin. Frittatan voit tehdä aamupalaksi, brunssille, kevyeksi lounaaksi tai vaikka välipalaksi. Munakas valmistuu alle puolessa tunnissa, ja sen voi valmistaa kokonaan pannulla tai uunissa tai sitten osin molemmissa. Tässä ohjeessa täytteitä freesataan öljyssä pannulla, kaadetaan munamaito sekaan ja hyydytetään hieman pannulla sekä paistetaan loppuun uunissa grillivastuksen alla. Frittata on pizzan kaltainen munakas. Se on niin jämäkkä, että siitä on helppo leikellä paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.

Frittatan täytteeksi voit varioida, mitä ikinä haluat tai mitä kaapista löytyy. Tähän munakkaaseen tuli kirsikkatomaattia, fetaa sekä pinaattia. Myös paprika, basilika sekä erilaiset leikkeleet sopivat frittataan hyvin. Katsoin myös Jamie Oliverin ohjetta, jossa täytteeksi oli tehty hernepestoa eli hestoa 😀 Täyttävämmän version saat täyttämällä munakkaan perunalla tai bataatilla. Ohjeessa olevien täytteiden määrät ovat hyvin suuripiirteisiä, sillä mittailin niitä vähän samalla kun munakasta tein. Täytteitä voikin laittaa juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa, se on sinusta kiinni.

Viikonloppupöytään nostetaan siis uunituore frittata, joka antaa virtaa pitkälle päivään.

 

 

Frittata

6 munaa
3 rkl nestettä (maitoa, kermaa, kasvimaitoa, vettä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
kourallinen kirsikkatomaatteja
pari kourallista tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
100 g fetaa murusteltuna
kourallinen haluamaasi juustoraastetta

 

Riko kananmunat astiaan, ja riko niiden rakenne rikki. Lisää neste sekä suola ja mustapippuri joukkoon, ja vatkaa hieman.
Puolita kirsikkatomaatit, huuhtele ja kuivaa pinaatit, poista varret ja pilko ne pienemmiksi. Lisää uuninkestävälle pannulle öljyä, ja lisää täytteet pannulle. Freesaa täytteitä hieman ja kaada sitten munakasseos pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes frittata on hyytynyt. Murustele päälle fetajuustoa ja raasta juustoraastetta pinnalle. Siirrä paistinpannu uuniin 200 asteeseen grillivastuksen alle, kunnes munakas on kypsä ja saanut kauniin värin pintaan. Nauti!

 

 

Rentouttavaa viikonloppua!

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

Viikonloppupöytään: Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

Viikonloppupöytään: Halloumi-sitruunapasta kanalla

Viikonloppupöytään: herkulliset quesadillat

Viikonloppupöytään: Raikas sitruunarisotto

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

 

 

Kommentit

  • Liisa

    Kuinka kauan noin pidit uunissa? Onko täyttävää? Lähinnä siksi kyselen, koska meidän perhe on tosi kova syömään ja mietin, että jos lauantain lounaaksi tekee niin riittääkö tuo määrä vai pitääkö tuplata. Salaattia tietysti lisukkeeksi.

     0
    • Maria

      No tässähän kävi niin, että meidän uunissa on jonkun näköinen kosketusvika, ja en saanut tuota grillivastusta oikein toimimaan. Ensin se ei lämmennyt, sitten pidin nappulaa oikeassa asennossa käsin ja lopulta teippasin uunin napin oikeaan asentoon, jotta se pysyi päällä 😀 Joten aikaa kului lähemmäs puoli tuntia, koska uuni ei ollut tarpeeksi kuuma aluksi. Mutta luulen, että kunnollisella uunilla aikaa kuluu noin 10-15 min.
      No me syötiin tämä kuuden L-munan munakas puoliksi miehen kanssa lounaalla. Yksi lapsi söi pienen viipaleen. Ja määrä oli juuri sopiva (me ollaan kyllä kanssa kovia syömään 😀 ) Joten jos teillä lapsetkin syö, niin suosittelen kyllä isompaa annosta, riippuen tietysti myös täytteiden sekä salaatin määrästä 🙂

       0
  • Hyvältä näyttää, ja varmasti myös maistuu. Täytyypä kokeilla. Mukavaa viikonloppua sinulle myös 🙂

     0
    • Maria

      Kiitos 🙂 Kananmunista saa kyllä vaikka mitä herkkuja aikaiseksi 🙂

       0
  • Ansku

    Nämä sun ruoat on niin herkullisen näköisiä, että aina tulee nälkä!

     0
  • Inka Monola

    Nää sun ruokakuvat on kyllä silmälle niin ihanaa katsottavaa. Aina niin kamalan kauniita ja herkullisia <3

     0
    • Maria

      Jee! Kiva, jos näistä on hyötyä 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.