VALIKKO
16.3.2018 11:41

Viikonloppupöytään: herkulliset quesadillat

Tällä viikolla ruokapostaus tulee päivän myöhässä, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö? Tällä viikolla pieni häivähdys kesää kylmän kevään keskelle meksikolaisen ruoan muodossa. Viikonloppupöytään paistetaan quesadillat, joiden tärkein raaka-aine on juusto. Tämän lisäksi täytteiksi voi varioida oman maun mukaan lihaa, kanaa, papuja, avokadoa sekä muita kasviksia. Tässä ohjeessa itsetehdyt tortillaletut on täytetty kanalla, kasviksilla sekä emmental- ja cheddarjuustoilla, ja ne tarjoillaan guacamolen sekä tuoresalsan kera.

Quesadillat on helppo ja herkullinen ruoka. Tämän ruoan kanssa voit joko panostaa tai mennä helpoimman kautta. Panosta ja valmista dipit ja tortillaletut itse tai jos haluat päästä helpolla, niin käytä valmiita dippejä ja lettuja. Hyviä nämä ovat molemmilla tavoilla.

Itse tein nämä tortillaletut pelkästään durumjauhoista, jolloin lopputulos on pehmeä, ja letut ovat helppoja käsitellä. Taikinaan voi lisätä osan maissijauhoina tai gluteeniton versio onnistuu pelkistä maissijauhoista.

Dipit kannattaa tehdä ensimmäiseksi maustumaan jääkaappiin. Tämän jälkeen tehdä taikinapallot lepäämään liinan alle, valmistaa välissä täyte, ja lopuksi esipaistaa letut ennen täyttöä ja lopullista paistoa.

 

 

Tuoresalsa

3 tomaattia
1 punasipuli
1 mieto punainen chili
korianteria (itse käytin persiljaa, koska korianteria ei löytynyt)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1/2 limen / sitruunan mehu

Poista tomaateista sisälmykset ja pilko ne. Hienonna punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna pieniksi paloiksi. Silppua korianteri / persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta pippurilla, suolalla, limen / sitruunan mehulla ja lorauksella oliiviöljyä.

 

Guacamole

2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1/2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
Kourallinen tuoretta korianteria tai 1/2 tl jauhettua korianteria

Kuori tomaati ja poista sisälmykset. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivet. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella.

 

Täyte

300 g kananfileesuikaleita
1 paprika
1 pieni punasipuli
1 mieto chili
suolaa
broilerimaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria
sitruunan mehua

Leikkaa kasvikset kuutioiksi. Kaada pannulle loraus öljyä, paista kanat kypsiksi. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Mausta ja purista sekaan hieman sitruunan mehua. Maista.

 

Tortillaletut

5dl durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl kylmää vettä

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Jaa taikina kahdeksaan – kymmeneen osaan ja pyörittele ne pieniksi pulliksi. Anna pullien levätä liinan alla sillä aikaa kun kaulitset muita. Kauli pullat ohuiksi letuiksi jauhotetulla alustalla. (Piirakkapulikka oli tässä hyvä väline) Esipaista letut kuivalla ja kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Varo paistamasta liikaa, ettei letut muutu koviksi. Suojaa paistetut letut liinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä.

 

Quesadillat

Levitä täytettä tortillalle. Lisää kourallinen juustoraastetta, ja revi päälle cheddarsulatejuustoa. Lorauta pannulle vähän öljyä. Laita tortilla pannulle ja paina sen päälle toinen tortillalettu. Painele tortillaa paiston aikana reunoja myöten, jotta quesadilla pysyy kasassa. Käännä quesadilla pannulla lastan tai lautasen avulla. Paista molemmin puolin n. 30 sekunnin ajan tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Leikkaa neljään osaan ja tarjoile guacamolen ja tuoresalsan kanssa.

 

 

Aurinkoa viikonloppuun! 

 

Jos meksikolainen ruoka maistuu, kurkkaa myös tämä ohje:

itsetehdyt tortillat.

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

Viikonloppupöytään: Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

Viikonloppupöytään: Halloumi-sitruunapasta kanalla

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Kommentit

  • Liisa

    Viikonloppupöytään, ihanaa! Olin viime viikolla ihan rikki, kun ei tullut ollenkaan viikonloppupöytää. Odotan näitä siis todella 🙂

     0
    • Maria

      Voi kiitos ihana Liisa <3 Ihanaa, kun näitä joku lukee ja tykkää. Motivoi itseä keksimään, valmistamaan ja kuvaamaan uusia ruokia 🙂

       0
  • MINI-blogi/ Elina

    Täytyy testata ens viikonloppuna

     0
  • Birgitta Kemppainen

    Oli niin herkullisen näköinen kuva, että piti senkin vuoksi tulla katsomaan tämä postaus! Voisi kyllä kokeilla tehdä nuo tortillaletut itse ensi kerralla, yleensä on kaupasta valmiit. 🙂

     0
    • Maria

      Itsetehdyt letut ovat kyllä todella helppoja ja nopeita tehdä, joten suosittelen kokeilemaan. Maistuvat niin paljon paremmilta kuin kaupan valmiit 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.