VALIKKO
12.4.2018 11:32

Viikonloppupöytään: itse tehdyt helpot ja hienostuneet hot dogit

 

Hot dog on ehkä maailman nopein pikaruoka, ja viikonloppupöytään tarjoiltuna se saa sisuksiinsa perinteisten täytteiden lisäksi vähän tuoreita kasviksia. Nopea ja helppo tämä ruoka on silti, ja erittäin hyvä tarjolle esimerkiksi erilaisiin juhliin tai vaikka vappulounaalle.

Hot Dog sämpylät on vaivatonta tehdä myös itse. Ainekset sekaisin, vähän vaivausta, kohotusta ja paisto, niin tuoreet ja herkulliset sämpylät ovat täyttövalmiita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla kaupan valmiiden sämpylöiden sijaan.

Hodarin täytevaihtoehtoja löytyy yhtä monta kuin täyttäjääkin. Joku menee pelkällä nakilla ja ketsupilla, jollekin maistuu kaikilla täytteillä. Nämä hodarit täytettiin tuoreilla kasviksilla sekä sillä perinteisellä nakilla. Nakkejakin löytyy kauppojen valikoimista ties mitä, joten kannattaa kokeilla myös vaikka tulisempaa chorizonakkia tai vaikka bratwurstia. Meillä käytettiin tällä kertaa lähipalvaamon eli Tiituspohjan Palvareiden nakkeja, jotka olivat lähes täyttä lihaa ja erittäin hyvän makuisia. Nakin sijasta täytteeksi käy myös erilaiset nyhtölihat, ja kasvisversion saa tehtyä parsasta. Hot dogeissa parasta onkin se, että jokainen saa täyttää ne juuri oman makunsa mukaan. Siksi nämä maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhlissa kannattaakin laittaa tarjolle erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen voi sitten täyttää oman hodarinsa haluamallaan tavalla.

Kirkas coleslaw oli itselleni uusi tuttavuus. Aiemmin olen tehnyt coleslawta majoneesipohjaan, mutta nyt halusin jotain raikkaampaa. Kun kauppaan oli vielä ilmestynyt varhaiskaaleja, niin pitihän tätä kokeilla. Coleslawn valmistus kävi nopeasti, ja se maistui hyvältä. Tätä voisi hyvin käyttää myös kesällä grilliherkkujen salaattina.

Joten tässä ihanan aurinkoisten kevätpäivien kunniaksi viikonloppupöytään astetta hienostuneempaa pikaruokaa itse tehtynä.

 

 

Hot Dog sämpylät

6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2,5 dl vettä
20 g margariinia
1 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva 5 dl vehnäjauhoja. Lisää suola, 42 asteinen vesi sekä huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella tai käsin ja lisää samalla loput jauhoista. Jatka vaivaamista vielä noin 10 minuutin ajan koneella tai käsin 20 minuuttia. Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile pitkuloiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 1,5 h. Paista 220 asteessa noin 10 min. Peitä uunista tulleet sämpylät leivinliinalla, jotta ne pehmenevät. Halkaise, ja täytä haluamillasi täytteillä.

 

 

Kirkas coleslaw eli kaalisalaatti

1 pieni varhaiskaali
2 porkkanaa
2 retiisiä
1 rkl sitruunamehua
2rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 dl oliivi- / rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese retiisit ja viipaloi ne ohuiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja anna maustua hetki.

 

 

Lisäksi tarjolle esim:

  • Nakkeja, nyhtölihaa, parsaa
  • Karamellisoitua punasipulia
  • Majoneesia
  • Rucolaa
  • Kurkkua
  • Sinappia
  • Ketsuppia

 

 

 

 

Luvassa on ihanan aurinkoisia kevätpäiviä, joten muistakaahan nauttia ja kerätä kaikki mahdolliset vitamiinit talteen!

 

Muut #Viikonloppupöytään sarjan postaukset löydät täältä:

 

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

Viikonloppupöytään: Lämmin feta-bulgursalaatti paahdetuilla kasviksilla

Viikonloppupöytään: Gluteeniton (ja maidoton) kanapiirakka

Viikonloppupöytään: Halloumi-sitruunapasta kanalla

Viikonloppupöytään: herkulliset quesadillat

Viikonloppupöytään: Raikas sitruunarisotto

Viikonloppupöytään: Helppo ja herkullinen frittata

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

 

 

 

Kommentit

  • Diiskuneiti

    Oih nami! Nämä sopisivat tosi hyvin kesän grillijuhliin yms. ja tulevat aika edulliseksi myös isommallekin porukalle 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.