VALIKKO
1.2.2018 14:37

Viikonloppupöytään: Pannupizza

 

Maailman parhaan pizza -ohjeen lisäksi meidän perheessä tehdään myös toisenlaista pizzaa, josta varsinkin lapset tykkäävät. Tämä Amerikkalaistyylinen pannupizza poikkeaa maailman parhaan pizzan ohjeesta paljon, mutta välillä mieli tekee oikein täyttävää, paksupohjaista pizzaa. Tänään viikonloppupöytään katetaan siis pannupizza.

Pannupizzassa pohja on paksu, ja juustoa laitetaan reilusti täytteiden päälle. Pizza paistetaan joko pellillä tai sitten valurautapannulla, jossa se saa ihanan kuohkean, mutta samalla rapsakan pohjan.

Tämä ohje on mitoitettu 35cm valurautapannulle, mutta sen voi hyvin valmistaa myös uunipellillä. Jauhoina olen vaihtelevasti käyttänyt niin valmiita pizzajauhoja kuin tavallisia puolikarkeita vehnäjauhojakin. Välillä olen myös sekoittanut durumjauhoja ja puolikarkeita vehnäjauhoja sekaisin. Tähän pohjaan uppoaa siis ne jauhot, mitä kaapista löytyy ja mistä itse tykkää.

Tässä pizzassa ei tomaattikastikkeen kanssakaan hifistellä, vaan se tehdään tomaattipyreestä, vedestä, öljystä ja mausteista.

Täytteet voi varioida jokainen mielensä mukaan. Meillä yleisimmät täytteet ovat kinkku, pepperoni, ananas sekä punasipuli, ja juustoraasteeksi laitetaan pussillinen valmista pizzajuustoraastetta tai mozzarellan ja emmentaljuuston sekoitusta.

 

 

PANNUPIZZA

3 dl vettä
420 g jauhoja
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää joukkoon hiukan suolaa ja sokeria. Kaada joukkoon noin 42 asteinen vesi, ja alusta taikina kiinteäksi. Lisää jauhoja tarvittaessa lisää. Taikina saa jäädä hiukan löysäksi, mutta kuitenkin sellaiseksi, että sitä on helppo käsitellä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi tai jääkaapissa yön yli. Lisää pannulle/pellille loraus oliiviöljyä ja painele pizzataikina pannulle jauhotetuin käsin. 

 

Tomaattikastike

1 prk tomaattipyrettä
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl Oreganoa ja basilikaa / pizzamaustetta
1/2 tl mustapippuria
1 rk oliiviöljyä

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja levitä pizzan päälle.

 

Levitä pohjan päälle tomaattikastike, haluamasi täytteet sekä juustoraaste. Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 8-12 minuuttia. Ota pizza uunista, kun juusto on vielä venyvää ja pohja vaalean ruskea.

 

Hyvää pizzaviikonloppua!

 

Aikaisemmat #Viikonloppupöytään sarjan postaukset:

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Kommentit

  • Liisa

    Näyttääpä hyvältä! Meiltä puuttuu tosin valurautapannu, sellaisen hankintaan täytyisi suunnata ennen pannupitsan tekoa 🙂

     0
    • Maria

      Kiitos Liisa 🙂 Tämä pannupizza onnistuu ihan tavallisella uunipellilläkin 🙂 Itselläkään ei ole tuota valurautapannua kauaa ollut, ja olen tehnyt ihan pellillä leivinpaperin päällä. Hyvää on tullut sillä tavallakin 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.