VALIKKO
8.2.2018 13:49

Viikonloppupöytään: nopea ja helppo savulohipasta

 

Tänä viikonloppuna otetaan ruuan kanssa rennosti, ja tehdään helposti ja nopeasti hyvää. Viikonloppupöytään katetaan savulohipasta, joka on suoranaista pikaruokaa. Kastike valmistuu pastan kiehuessa, joten tämän ruuan saat pöytään alle puolessa tunnissa. Helppoudesta ja nopeudesta huolimatta, mausta ei säästellä, vaan savulohipasta maistuu todella hyvälle. Karamellisoidut punasipulit tuovat kivasti makeutta kalan rinnalle, ja sitruuna raikastaa kastikkeen.

Pastaksi sopii hyvin tuorepasta, Cappelli-pasta tai spagetti. Mikä vain omaan makuun parhaiten sopii. Itse suosin täysjyvävaihtoehtoja (paitsi tuorepastassa) kuvitellen niiden olevan edes vähän terveellisempiä vaihtoehtoja.

Tällä ohjeella pastaa valmistuu parille hengelle nälästä riippuen. Ohjetta saa ja pitääkin varioida makunsa mukaan. Itse teen yleensä ruuat mittaamatta, käsituntumalla, joten määrät eivät ole aina ihan tarkkoja. Suolaakin kannattaa lisätä maun mukaan. Itse olen tottunut melko vähäsuolaiseen ruokaan, joten lisään sitä aika maltilla tai en lainkaan. Lämminsavulohi on jo itsessään niin suolaista, että suolaa ei kannata ilman maistamista ruokaan lisätä. Pasta sen sijaan kannattaa keittää aina suolatussa vedessä, maistuu huomattavasti paremmalle.

 

 

Savulohipasta

Ainekset

250 g pastaa (tuoretta)
1 pkt (n. 200g) lämminsavulohta
1 sitruuna
1 punasipuli
1 rkl fariinisokeria / hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
(suolaa)
nippu tilliä hienonnettuna

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, ota hiukan keitinvettä talteen. Pese sitruuna, raasta hiukan kuorta ja purista mehut. Kuori ja pilko punasipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki ja lisää fariinisokeri/hunaja ja balsamiviinietikka. Anna sipuleiden karamellisoitua hetki miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste ja mausta mustapippurilla (ja suolalla). Paloittele lämminsavulohi ja lisää palat pannulle kuumenemaan. Lisää lopuksi pannulle pasta, sitruunanmehu ja hiukan pastan keitinvettä. Sekoita kastike ja pasta sekaisin ja lisää päälle hienonnettua tilliä. Tarjoile heti!

 

 

Aikaisemmat #Viikonloppupöytään sarjan postaukset:

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

Viikonloppupöytään: Nyhtökana eli pulled chicken hampurilaiset

Viikonloppupöytään: Pannupizza

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

Kommentit

  • Jasu

    Aivan ihania kuvia. Kauniisti aseteltua ja tarkkaan harkittua. Ruoka näyttää niiiiiiiin herkulliselta <3

     0
    • Maria

      Voi kiitos <3 Tulipa hyvä mieli sun kommentista 🙂 Oon nyt yrittänyt harjoitella ruokakuvausta ja flatlay kuvia samalla kun teen näitä ruokapostauksia 🙂

       0
  • Henna

    Näyttää ihan tajuttoman hyvältä! Mä tykkään vain uunilohesta perunamuussilla, mutta tää näyttää niin hyvältä, että pitäis varmaan kokeilla 🙂

     0
    • Maria

      Kiitos <3 Suosittelen kokeilemaan, ja pastaahan voi tehdä myös siitä uunilohesta 😉

       0
  • Liisa

    Kiitos näistä resepteistä! Helppoja ja lapsiperheeseen sopivia. Aina tuntuu, että tulee tehtyä niitä samoja ruokia viikosta toiseen. Näistä saa aina ideoita, että voisikin kokeilla uusia juttuja.

     0
    • Maria

      Ihanaa, jos niistä jollekin on hyötyä 🙂 Meillä myös ongelmana, että samat ruuat kiertävät viikosta toiseen. Ihana joskus löytää joku tosi hyvä resepti, ja kokeilla uusia makuja 🙂

       0
  • Sukat hukassa

    Mullahan on tähän kotona ainekset, jes! tiedän mitä siis tänään syödään ♥

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.