VALIKKO
31.12.2017 16:24

Vuoden 2017 luetuimmat blogipostaukset TOP 5


 

Viimeistä viedään. Tämä postaus piti tehdä jo eilen, mutta kirjoittamisen sijaan makasin kuumeisena sängyssä. Tänään onneksi olo on jo parempi, joten vuoden vaihdetta ei tarvitse juhlistaa sängynpohjalla.

Näin viimeisenä päivänä on hyvä muistella kulunutta vuotta myös blogin näkökulmasta. Mitkä olivat niitä parhaita juttuja, ja mitä luettiin eniten. Tässä siis vuoden viimeisenä päivänä teille

 

Vuoden 2017 luetuimmat blogipostaukset
TOP 5

 

Sijalla 1. Maailman paras pizza

Maailman paras pizza -postaus vie tässä kategoriassa kyllä murskavoiton. Juttu on kirjoitettu 2016 vuoden alkupuolella, ja edelleen se kerää kuukausittain valtavan määrän lukijoita. Ja edelleen kyllä liputan tämän reseptin puolesta. Vaikka välillä on tullut kokeiltua myös muita ohjeita, on tämä kuitenkin edelleen se paras, maailman paras. Tämä resepti on tosiaan koottu monesta eri lähteestä ja sitä on hiottu pitkään ja hartaasti. Toivottavasti siitä on ollut apua monelle teistäkin.

 

Sijalla 2. DIY: Makramee – olohuoneen uusi seinävaate

Tämäkin postaus on 2016 vuoden huhtikuulta, mutta on tänäkin vuonna ollut toiseksi luetuin juttu blogissani. Idean makrameehen löysin, mistäs muualtakaan kuin Pinterestistä. Hetken ohjeita selailtuani päätin kokeilla itse. Tänä vuonna makrameet ovat edelleen pysytelleet pinnalla, joten googlen kautta varmasti lukijat ovat löytäneet minunkin ohjeeni. Makramee löytyy edelleen samalta paikalta olohuoneen seinältä, ja edelleen pidän siitä todella paljon. Vaikka käsityöihminen en olekaan, eikä puikot ja neulat pysy käsissäni, niin tämä oli helppo toteuttaa.

 

 

Sijalla 3. Maidoton ja gluteeniton porkkanapiirakka

Eritysruokavalioille tuntuu olevan kysyntää. Meilläkin leivotaan nykyään lähes kaikki maidottomana ja juhliin pyrin tekemään yleensä myös gluteenitonta. Nykyään kauppojen tarjonta erikoisruokavalioita noudattaville on onneksi niin kattava, että kaikille pystyy tarjoamaan samaa eikä eroa edes huomaa. Tämäkin klassikkoleivos maistuu aivan samalta kuin perinteinenkin versio. Resepti on lähes gluteeniton, sillä Oatlyn Påmackan tuotteet sisältävät erittäin alhaisen määrän gluteenia. Tämän huomasi onneksi eräs tarkka lukija, joten tämä huomio on lisätty nyt myös ohjeeseen.

 

Sijalla 4. Olohuoneen matto – case closed

Matot ovat aina olleet itselleni vaikeita ostettavia. Kohtuuhintaisia, isokokoisia mattoja vain tuntuu olevan mahdoton löytää. Lapsi- ja koiraperheenä en halua käyttää satoja euroja mattoon, johon kuitenkin joku oksentaa tai pahimmassa tapauksessa kakkaa. Viimeksi maton osto oli ajankohtaista 2016 vuoden keväällä, jolloin meillä kävi sovituksessa jos jonkunlaista mattoa. Linie Desingin juuttimatto oli aivan ihana, mutta tässä tapauksessa järki meni tunteiden edelle, ja tiesin, että tuo matto ei meillä olisi pitkään kestänyt. Lopulta päädyin tähän Elloksen Tanger mattoon, joka on sittemmin saanut blogimaton tittelinkin näyttäydyttään niin monen blogikodin lattialla. Täytyy myöntää, että matonvaihto kyllä houkuttelisi taas, sillä tuo ihanan pehmeä ryijymatto alkaa olemaan vähän kärsineen ja kulahtaneen näköinen. Kesällä pesin maton terassillamme, ja luulen, että se ei tuosta vesipesusta niin tykännyt, ja purkaantuu pikkuhiljaa reunoista, eli kohta meillä on kasa lankaa lattialla. Vinkkejä edullisista ja isoista matoista otetaan siis vastaan edelleen.

 

Sijalla 5. Seinillä kiipeily sallittu

Puolapuista ja voimistelurenkaista kirjoittamani juttu alkuvuodesta 2016, on kerännyt lukijoita myös tänäkin vuonna. Edelleen nuo voimisteluvälineet löytyvät lastenhuoneesta ja vieläkin lapset jaksavat niillä temppuilla. Postaus ei ollut maksettu mainos eikä yhteistyöpostaus, vaan kirjoitin sen puhtaasti tyytyväisyydestä Suomen voimistelutuotteeseen ja heidän välineisiinsä. Monet ovat varmasti pohtineet puolapuiden tai renkaiden ostamista kotiin, joten toivottavasti tästä on ollut hyötyä asiaa pohtineille.

 

Siinäpä ne olivat, viisi luetuinta postausta kuluneelta vuodelta. Tämä postaus oli itsellekin hauska tehdä, ja tätä kautta pääsi huomaamaan, että jotain kehitystä on tapahtunut. Jännä, että kaikki luetuimmat jutut olivat vuodelta 2016, toisaalta 2017 vuoteen mahtui yksi raskaus ja vauva, joten myös jutut ja niihin panostaminen ei ollut samalla tasolla kuin intoa täynnä olevan aloittelevan blogaajan. Jotkin luetuimmista olivat itselleni ehkä vähän yllättäviä, mutta toisaalta tähän kiteytyy se kaikki, mitä bogini käsittelee, sisustusta, ruokaa ja lapsia.

Blogini täyttää tosiaan tammikuun alussa kaksi vuotta. Se on lyhyt aika, mutta silti tuntuu, että kehitystä on tapahtunut huimasti. Ero ensimmäisen ja viimeisimmän postauksen välillä on huima. Muistan vieläkin sen jännityksen, kun julkaisin ensimmäisen postaukseni, onko tämä nyt varmasti hyvä? Mitä tästä ajatellaan? Pitäisikö kuitenkaan? Onneksi uskalsin ja julkaisin. Nämä kaksi vuotta ovat olleet opettavaista ja hienoa aikaa ylä- ja alamäkineen.

Vuonna 2018 pyrin kehittymään blogaajana edelleen. Haluan opetella käyttämään kameraa entistä paremmin ja luomaan parempia kuvia. Yritän parhaani mukaan säännöllistää kirjoitustahtiani, pitämättä enää useiden viikkojen taukoja. Jonkinlainen käsikirjoitus ja aikataulutus olisi varmasti hyvä, mutta toisaalta en halua, että kirjoittamisesta tai blogista tulee pakkopullaa, koska silloin se ei palvele ketään. Varmoja lupauksia en uskalla tehdä, sillä koskaan ei tiedä, mitä elämässä tapahtuu, mutta lupaan yrittää parhaani, se saa riittää.

 

Suuren suuri kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana matkassa!

Räiskyvän ihanaa vuoden vaihdetta

ja toivottavasti tapaamme taas vuonna 2018!

 

 

Kommentit

  • Hennamaista

    Upea seinävaate! Ihana tällainen postaus, missä koostetaan parhaat palat vuodelta 🙂 vähän erilaisempaa perinteisten uuden vuoden postauksiin!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.