VALIKKO

Kuuden kesken

12.9.2018 14:53

Viime kesän paras paikka

Viime kesänä perheemme vietti ensimmäistä kertaa 6 viikon yhteisen kesäloman. Ja mikäpä oli lomaillessa kun lämpöä riitti. Vaikka reissasimme eri paikoissa ympäriinsä, oli yksi paikka kesän aikana paras, nimittäin Etelä-Savossa sijaitseva Puumala. Okei, minulla on tässä vähän oma lehmä ojassa kun olen sieltä kotoisin, mutta kylläpä Puumassa löytyy kaikkea tekemistä sellaisillekin, joilla ei sukujuuria siellä ole. Paikka tarjoaa lapsiperheille tekemistä ja kesän jokainen Puumala-reissumme oli hyvin onnistunut. Niin ja sitten on vielä sekin että nämä pienet aktiviteetit olivat sopivia budjetille – eli ilmaisia!

Tekemistä lapsiperheille

Puumalan lämpimästä kesästä löytyi lapsille paljon tekemistä. Saimaan rannalla sijaitseva paikka tarjoaa usean hiekkapohjaisen uimarannan ihan kylän keskustastakin. Vierailijan ei siis tarvitse lähteä seikkailemaan keskustaa edemmäs. Jos liikkuu veneellä ja jättää paatin laituriin, löytyy uimarannat Veeran rannasta sekä veneilijöiden huoltotiloilta. Uimisen lisäksi lapset voivat käydä Norppapuistossa leikkimässä, jossa ainakin viime kesänä leluja tarjosi yhteiskäyttöön MLL:n paikallisyhdistys. Tuon leikkipuiston vieressä on muuten aikuisillekin hienot ulkovoimistelulaitteet.

Vaikka Puumalan koko keskustassa on monipuolisesti otettu palvelut huomioon, ei sataman alueelta tarvitse välttämättä lähteä pois ollenkaan koska sieltä löytyy parit kahvilat, ravintola, jästkikioski sekä ruokakauppa. Leikkimisen ja uimisen lomassa saa myös vatsansa täyteen.

Lapset leikkimässä Puumalan Kirkon viereisellä pihalla.

Puumalassa Yhteiskoulun pihalla on sielläkin mielenkiintoisia liikuntalaitteita sekä aikuisille että lapsille. Kannattaa käydä edes ohikulkumatkalla jos tarvitsette jaloittelua 🙂 Me kävimme paljon tuolla Kirkon ja koulun viereisissä paikoissa leikkimässä, ja kylän kolmannessa uimarannassa, Sappulassa, vietimme aikaa myös. Sappulassa on hiekkaranta, yleiset saunat sekä hyppytorni. Kesäisin uimakoulut pidetään juuri tuolla. Kunta järjestää kesäisin myös yleisurheilukisoja lapsille, joissa lajeina esimerkiksi pallonheitto ja 40 m juoksu. Viime kesänä osallistujamäärät olivat todella runsaat. Kannattaa seurata Puumalan kuntaa Facebookissa, siellä ilmoitellaan kesäohjelmasta kattavasti.

Muurahaispesässä riitti ihmeteltävää.

Sappulan uimaranta

Sappula on viihtyisä uimaranta Puumalassa.

Ohjelmaa myös aikuisille

Vaikka Puumalan kunta, Saimaa ja kaunis luonto tarjoavat ilmaista tekemistä lapsille, on kesällä toki aikuisetkin otettu huomioon. Jos mainitsen tässä muutamia niin Sahanlahti Resort on käymisen arvoinen paikka. Se tarjoaa mm. kesäteatteria ja joogaa ja ravintoloiden tarjoilut ovat ainutlaatuista ja kehuttua. Paikan päälle pääsee sekä veneellä että autoillen tai pyörällä. Matkaa keskustasta on noin 6 km.

Puumalan keskustassa on muutamia kahviloita ja pari ravintolaa. Siltatornissa oli ainakin viime kesänä kahvila, josta ihailtiin kaunista luontoa ja kylää. Suosittelen! Saimaalta käsin maisemia pääsee katselemaan höyrylaiva Wennon kyydissä. Risteilyjä järjestetään kesä-heinäkuussa.

Puumalan Satamassa kauniin auringonlaskun aikaan.

En nyt laita tähän niitä lukemattomia luonto- ja kesämökkikuvia kun halusin nimenomaan kirjoittaa tuon pienen kylän tarjonnasta. Minusta siellä on otettu hienosti matkailija ja varsinkin lapset huomioon. Ensi kesää odotellessa 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.