VALIKKO
9.8.2016 08:00

SAMOS PART 1

Noniin, vihdoin ja viimein pääsette kurkkaamaan meidän Kreikan reissun meininkeihin. Mulla meni aikaa, että sain muiden kameroista näitä kuvia ja sen jälkeen aikaa siinä, että kone suostui avata ne.. Oliskohan pian aika ostaa tähän koneeseen sitä lisämuistia niin sujuis asiat paljon helpommin.

Siirrytäänpäs asiaan! Tosiaan heinäkuun lopulla suunnattiin perheen kanssa Kreikkaan Samoksen saarelle. Minä ja mun sisko tultiin kuokkavieraiksi tälle reissulle, sillä kevään lopussa muiden suunnitelmista kuullessamme päätettiin, että me tahdotaan myös mukaan! Finnmatkoilla oli tuohon samaksi ajankohdaksi samaan hotelliin vielä yksi huone jäljellä ja niinhän me se sitten varattiin.

Samos
Samos
Samos
Samos

Matkattiin Samoksen etelärannikolle Votsalakiaan ja hotellina toimi Livanina. Samoksen saari oli todella rauhallinen ja meidän huoneistohotelli oli niin sympaattinen! Se oli keskuskadun varrella lyhyen kotikadun päässä ja isäntänä ja emäntänä toimi ihana vanhuspariskunta. Pappa kuskasi meidän matkalaukut kumpaankin suuntaan avolava-autollaan ja mamma hymyili leveästi joka aamu ja toivotti ”Kalimera!”. <3 Votsalakia ja Livanina olivat täydellinen valinta meidän perhereissulle, varsinkin kun seurueen nuorin oli puolivuotias.

Samos
Samos
Samos
Samos
Samos
Samos
Samos

Votsalakiassa oli kauppiaiden mukaan lähes 60% vähemmän turisteja kuin viime kesänä. Monet kuvittelevat, että saari on edelleen täynnä pakolaisia, eivätkä turistit sinne uskalla nyt matkustaa. Tahdonkin korostaa vielä sitä, ettei tuolla todellakaan ollut mikään pakolaisparvi, kukaan ei erottunut ”edukseen” massasta. Se on surullista, miten media muokkaa ihmisten mielikuvia ja ihmiset uskovat lähes kaiken mitä he iltalehdistä lukevat. Suosittelen siis todellakin tuota paikkaa ja myös muitakin ei-niin-turistipaikkoja. He tarvitsevat turisteja ja tuloja, joten esimerkiksi Kreikan matkaa miettiessäsi ota sen Rodoksen ja Kreetan kaveriksi mietintään myös esimerkiksi Samos.

Kerron seuraavissa Samos-postauksissa enemmän meidän puuhailuista tuon viikon aikana. Ajattelin tehdä myös postauksen Votsalakian parhaista paikoista. Voi, jos vaan pääsisi tuonne rannalle nyt makoilemaan auringonpaahteeseen ja syömään taivaallista kreikkalaista ruokaa <3

Kommentit

 • Nimetön Ninni / Visions

  Jännä toi median syöttämä pakolaismielikuva, koska kun oon itsekin kattonu ulkomaan reissuja nyt, niin jotenkin kartan kaikkia kreikan saaria, koska on vaan jääny se mielikuva niistä viime syksyisistä uutiskuvista! 😀 Mut itsekin kans oon googlaillu, että eihän siellä mitään enää ole. Kivoja kuvia <3

   0
  • Laura

   Niimpä! Toi on monella varmaan sama fiilis 🙁 Ja kiitos <3

    0
 • Tuija

  Olipa hauska löytää tämä postauksesi Samoksen saaresta. Kurkkaapa Koti meidän -blogista postauksiani reissuiltamme saarella. Nyt perustin aivan upouuden blogin, jossa keskityn vain Samoksen kokemuksiin. Se löytyy osoitteesta http://www.samosinmymind.blogspot.fi Terveisin Tuija

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.