VALIKKO
10.1.2016 13:36

MAC X 4

huulimeikki

Oon jo useamman vuoden tykännyt käyttää juhlissa punaista huulipunaa ja nyt lähiaikoina oon tykännyt värittää huulet myös arkena. Ostin yhden nuden/luumun värisen huultenrajauskynän, ja vaihtelin huulillani joko kyseistä kynää tai omistamaani punaista punaa. Luulin omistavani hyvän punaisen huulipunan, kunnes kokeilin kaverin MAC:in vastaavaa. Väri pysyi koko päivän huulilla ja illalla meikkejä pestessä väri piti oikeasti putsata puhdistusaineella pois, se kun ei meinannut edes lähteä edellisten tavoin pois.  Tämän johdosta lähtiessämme Carlingsin porukan kanssa Osloon, metsästin MAC:in pisteeltä itselleni myös samaisen huulipunan.

huulipunat2huulipunat

Kuvassa oikealla näkyy tämä punainen huulipuna sävyssä Lady Danger. Kuva ei tee punien väreille oikeutta, mutta punainen on hieman oranssiin taittava. Vasemmalla taas on uudempi lisäys, jonka ostin edellisellä Tallinnan reissullamme. Sävy on Mehr ja se on mielestäni huulilla täydellisen värinen. Kummatkin punat ovat mattavärejä, ja pysyvät huulilla valehtelematta koko päivän. Ei ole väliä syönkö tai juonko punat huulilla, väri on ruokailun jälkeen lähes samassa kunnossa kuin aiemminkin. Tästä olenkin saanut monia hämmästelyjä. Mitä huulipunaa oikein käytät? Kävitkö lisäämässä väriä äsken? Miten se pysyy noin hyvin huulilla? Huulipuna pysyy huulilla niin hyvin, etten oikeastaan halua enää edes käyttää aiemmin kokeilemiani tai omistamiani punia.

huulikynät2huulikynät

Siirrytäänpä sitten huulikyniin. Aiempi lempikynäni on Make up Storen Melon, jota käytinkin ennen todella paljon. Oslon reissulla ostin huulipunieni alle MAC:in huultenrajauskynän sävyssä Naked Liner. Pohdin ostanko kynän, jonka sävy sopii Lady Dangerin kanssa yhteen, mutta päädyinkin nudeen, jota voin käyttää jokaisen huulipunan alla. Rajatessani huulia, väritän koko huulen samalla kynällä, en vain reunoja. Monet huulipunat näyttävät purkissa täysin erilaiselta kuin huulissa ja tämän nuden avulla saankin punan todellisen värin esille. Sama huulipuna muuntautuu kahdeksi eri sävyksi, kun sen alle laittaa samansävyisen huulikynän tai nuden vastaavan.

Toinen kuvassa näkyvä kynä onkin uusin tulokas, jonka sain tuliaiseksi Thaimaan reissulta. Sävy on Whirl ja kyseistä kynää ja punaa olen etsinyt kyllä hullun lailla. Aika suuri morkkis tuli testatessani sitä lentokentällä ja jättäessäni sen kuitenkin myymälään, sillä sen jälkeen en ole siihen törmännyt. Tämä sävy on ihana ja todella näyttävä.

Nämä MAC:in tuotteet ovat hiukan hintavampia kuin toiset vastaavat, mutta laatu on huomattavasti parempi. Kynät luovat punalle hyvän pohjan tai voivat käydä huulimeikkinä itsessään. Punat pysyvät huulilla koko päivän eikä niitä välttämättä tarvitse edes lisätä päivänmittaa. Puna kestää siis ainakin omassa käytössäni kauemmin kuin edellinen omistamani, sillä sitä joutui lisätä muutaman tunnin välein.

Onko teillä suositella joitain toisia kestäviä huulimeikkejä? Innolla kuulen hyväksi todetuista uusista tuttavuuksista.

Kommentit

 • Riikka Leinonen

  Olen itse käyttänyt vuosia huulipunaa arkenakin: punaisista huulista tuli oikeastaan jo lukiossa eli melkein 10 (!) vuotta sitten tavaramerkkini. Nykyään käytän harvemmin aivan kirkkaanpunaista huulipunaa, mutta se on yhä ehdottomasti paras ja nopein keino saada eloa kasvoihin! Nykyään tarkoitus on siirtyä luonnonkosmetiikkaan, mutta yritän käyttää vanhoja (synteettisiä) punia pois, sillä niitä on kertynyt lukematon määrä.

  Itselläni on ollut myös MACin huulipuna (Russian red, myös matta) pariinkin otteeseen – se on yksi harvoista punista, jonka olen käyttänyt loppuun useasti. 🙂 Ainoana miinuksena noissa MACin mattapunissa on se, että ei ole varaa tehdä virheitä (etenkin baarin pimeässä vessassa), koska kuten sanoit, se jämähtää paikoilleen. Lisäksi näin talvella ne kuivattavat ainakin omia huuliani.

   0
  • Laura

   Juu tosiaan pitää olla tarkka siinä vaiheessa kun sitä huulille levittää! 😀 Punaiset huulet kyllä on helppo tapa piristää koko olemusta. Monesti mä en tee edes sen kummallisempaa muuta meikkiä, punaan vaan huulet niin heti näyttää virkeämmältä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.