VALIKKO
7.2.2016 13:30

SUNNUNTAIN SÄMPYLÄT

sunnuntain sämpylät
sunnuntain sämpylät
sämpyläohje
Tein meille tänä aamuna näitä herkullisia sämpylöitä, joita syötiin ehkä vähän liikaakin kerralla. Tuli tosi herkullisia vaikka ekaa kertaa tein ihan yksin. Ja vaikka meidän uunin lämpötila näköjään vähän valehtelee. Ja vaikka sieltä paloi äsken myös lamppu.. Hyvin silti paistui!

Tutkin netistä vähän ohjeita ja päädyin tälläiseen itse sovellettuun versioon, tästä ohjeesta tuli meidän pienen uunin pellillisiä kaksi. Eli ensiksi murenna hiiva kulhoon ja sen jälkeen lisää suola sekä öljy. Lisää sekaan lämpimähkö vesi ja joukkoon kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, ensimmäisen parin desin jälkeen heitin sekaan auringonkukan-, seesamin- sekä pellavansiemeniä silmämääräisesti. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota. Pyörittele sämpylät pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sain suuria kehuja näistä myös tolta toiselta herkuttelijalta ja ajattelinkin leipoa näitä pakkaseenkin jemmaan. Paitsi juuri uunista tulleina nää oli kyllä maukkaita, en sitten tiedä sulatettuina. Kertokaa, jos kokeilette, että miten onnistui!

Kommentit

 • Janita

  Nam! Täällä kävi mies heti innoissaan leipomaan kun näki tuon ensimmäisen kuvan 😀 Tosi hyviä! 🙂

   0
  • Laura

   Eikä, ihana! 😀 Hyvä, jos tekin tykkäsitte! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.