VALIKKO
29.8.2016 11:39

SYKSYN MUOTI – PASTELLIVÄREJÄ JA NAHKAA

Kaupallinen yhteistyö: Pukumies, Kenkäkauppa Donna ja Fashion Unit

Ensi viikonloppuna Jyväskylässä vietetään Muotipäiviä ja pääsinkin tapahtuman tiimoilta kokoamaan kolme omaa silmää miellyttävää asukokonaisuutta syksyn uusista mallistoista. Tapasin myös upean tyylikonsultin Leena Sarven, jonka kanssa keskustelimme tämän syksyn muodin vaatekappaleista, väreistä sekä materiaaleista.

Pukumiehen vaatevalikoima oli yllätyksekseni erittäin laaja ja olisinkin voinut koota sieltä useammankin asukokonaisuuden. Suunnittelin syksyn uutuuksista kolme erilaista asua päivän eri tilanteisiin; työhön, arkeen sekä juhlaan. Jokaisessa asussa on pohjimmaisena ideana vastakohdat ja kuinka niitä yhdistelemällä saa luotua näyttäviä kokonaisuuksia. Syksyllä vaatekaappini kulmakivet tulee olemaan pastellivärit ja nahka.

Syksyn muoti
Syksyn muoti

Puku PBO, kauluspaita Sand, korvakorut Bud to Rose, takki Comma,
vyö Tiger of Sweden (Pukumies)
Laukku Tosca Blu, kengät Susy (Kenkäkauppa Donna)

Aloitetaan päivän ensimmäisestä asuvalinnasta eli työasusta. Asua lähdin kokoamaan tämän hempeän vaaleanpunaisen kauluspaidan ympärille. Valitsin tähän asuun skarpin PBO:n puvun, jonka vetoketju- ja leikkausyksityiskohdat tekevät siitä kuitenkin myös nuorekkaan.

Leena Sarven sanoin tämän hetken työpukeutumisessa rikotaan rajoja sekä mahdollisia etikettejä muun muassa valitsemalla valkoisen sijaan pastellinsävyisen kauluspaidan. Kauluspaidan helmaa ei myöskään tarvitse asetella täydellisesti housun sisään, vaan rentous saa näkyä. Pastellit antavat mustalle loistavan kontrastin.

Syksyn muoti
Syksyn muoti

Neule Tiger of Sweden, kauluspaita Marc O’Polo, nahkahousut , huivi Balmuir,
hattu Tiger of Sweden  (Pukumies)

Laukku Tosca Blu, kengät Parisienne, nahkahanskat Day Birger et Mikkelsen (Kenkäkauppa Donna)

Menit työpäivän jälkeen sitten päivätreffeille tai ostosreissulle, niin tämä klassisen upea asu sopii varmasti. Baby blue -sävy on pastelliväreistä oma suosikkini. Iskin silmäni tähän neuleeseen, joka sisältää niin mohairia kuin villaakin ja sen ympärille kokosin tämän arkiasun.

Niin minun, kuin Leenankin mielestä, jokaisen naisen vaatekaapista tulisi löytyä omaan tyyliin parhaiten sopivat nahkahousut. Näissä kuvissakin näkyvissä yksilöissä etuosa on nahkajäljitelmää ja takaosa on trikoota, jonka johdosta ne ovat myös erittäin mukavat päällä. Hapsut sopivat niin kesään kuin syksyynkin ja kuvissa näkyvät laukku sekä nahkahanskat tuovat mielestäni asuun asennetta.

Syksyn muoti
Syksyn muoti

Mekko PBO, Takki Saki, korvakorut Bud to Rose (Pukumies)
Kengät Högl, laukku Day Birger et Mikkelsen (Kenkäkauppa Donna)

Jos päivän päätteeksi päätät lähteä iltamenoihin, niin mikä sopisikaan tilanteeseen paremmin kuin pikkumusta. Toinen tärkeä vaatekaapin kulmakivi nahkahousujen lisäksi on nimenomaan itselle parhaiten istuva pikkumusta. Tässä PBO:n mekossa on yksityiskohtina vetoketjut, jotka tuovat siihen pienen tvistin.

Syksyn tullen takilta vaaditaan sekä lämmittävyyttä että peittävyyttä, mutta samalla sen täytyy olla asuun sopiva. Tämä Sakin takki on todellinen katseenkääntäjä, joka toimii kokomustan kanssa erinomaisesti. Korot tuovat asuun sekä vartaloon nostetta ja itse suosinkin niitä juhlapukeutumisessa. Juhlalaukku voi olla myös reilumman kokoinen ja valitsemani clutch tuo asuun pientä säväystä yksityiskohdillaan.

Kuvat: Marianne Saarinen

Pastellivärit ovat vain yksi tämän syksyn suurista trendeistä. Kartanoromantiikka sekä menneet vuosikymmenet ovat vahvasti esillä, kuten myös ruudut ja kukkaprintit. Joka tapauksessa materiaaleihin kuitenkin satsataan ja ollaan pukeutumisen suhteen ennakkoluulottomia.

Kommentit

  • Laura

   Kiitos Marianne! <3 Kiitos vielä miljoonasti näistä kuvista, kyllä tulee upeaa jälkeä kun tietää mitä tekee :-*

    0
  • Laura

   Voi kiitos Minna! Kiva, jos nämä asut miellyttää silmää 🙂

    0
 • Vilma

  Upea Laura! <3 pus

   0
 • Liisa

  Vitsi miten hyvältä näyttää nuo pastellit näin syksylläkin 🙂

   0
  • Laura

   Niimpä! Puhuttiin just siitä kuinka pastellit mielletään yleensä kevääseen, mutta kyllä ne syksyynkin sopii täydellisesti 🙂

    0
  • Laura

   Kiitos! Se onkin myös mun lemppari näistä kolmesta 🙂

    0
  • Laura

   Kiitos, Hanna! Tuo neule on täydellinen <3

    0
 • henna

  Ihana tuo ensimmäisen kuvan laukku! Onko kyseessä tietokonelaukku? Mitähän hintaa? Toi olis täykky mulle 🙂

   0
  • Laura

   Se on kyllä kaunis! Nyt en osaa kyllä varmasti sanoa. En usko, että virallisesti on tietokonelaukku mutta kyllä sinne varmasti läppäri, varsinkin pienemmän kokoinen, mahtuu! Saattaa olla, että 13″ mahtuisi sinne just, kannattaa käydä Donnassa kurkkimassa ja mittailemassa 🙂 Hintaa en kyllä myöskään osaa sanoa, mutta muistelisin sen olevan lähemmäs toistasataa!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.