VALIKKO
3.3.2016 12:00

THAIMAALAINEN KANAKEITTO

Mikä sopisikaan ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin täyttävä hiukan tulinen keittoruoka? Tämä thaimaalainen kanakeitto on juuri täydellinen pakkaspäivän ruoka. Oon tehnyt tätä kyseistä keittoa useasti jo kotona ja nyt päätin tehdä sitä täällä äitillä pilkkireissun jälkeen. Ohje on alunperin löydetty Saran blogista ja en oo sitä kovin paljoa lähtenyt muokkaamaan. Tässä kuitenkin herkullisen keiton ohje (noin 4 hengelle).
thaimaalainen kanakeitto

Tarvitset:

öljyä

400g broileria

1 sipuli

curryjauhetta tai currytahnaa

7dl vettä

1 tölkki kookosmaitoa

1 kanaliemikuutio

1 raastettu porkkana

(2rkl soijakastiketta)

punaista chiliä tai chilijauhetta

1rkl fariinisokeria

pala raastettua inkivääriä

50g maustamatonta nuudelia

1 pienen limen mehu 

 

Paista pannulla öljyssä broileripalat sekä sipuli ja loppuvaiheilla laita sekaan sopiva määrä currya.

Broilereiden paistuessa voit laittaa kattilan liedelle ja lisätä sinne veden sekä kookosmaidon. Kun nesteet ovat lämmenneet laita sekaan broilerisipulisekotus sekä kanaliemikuutio, raastettu porkkana ja halutessasi soijakastike. Hämmennä hetki.

Lisää paloiteltu chili, raastettu inkivääri ja fariinisokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää nuudelit sekaan ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia, niin kauan kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Nuudelit saat helpoiten syötyä keiton seassa, kun niitä keittoon laittaessa murskaa käsin pienemmiksi paloiksi.

Purista lopuksi limen mehu ja keitto on valmis.

 

Kommentit

  • Anniina

    Tää on niin hyvää!! Oon tehny ton Saran ohjeen mukaan monesti. Alko tekee taas mieli 😀

    • Laura

      Tää on kyllä tosi herkullista!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.